Sally suka pakai BB Cushion Afla Secret!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Sekarang ni, produk kecantikkan daripada Korea memang dah jadi pilihan...Lagi-lagi bila tengok selebriti Korea semuanya muka cantik, takde sebarang cela...Untuk mereka yang sukakan foundation, gunakan BB Cushion pun dah jadi salah satu pilihan sekarang ni...

Afla Secret

Sally rasa korang mungkin belum pernah dengar lagi pasal BB Cushion yang berada bawah label ni kan...? Okay, sebelum korang excited tak tentu pasal ingatkan Sally cerita pasal produk Korea, baik Sally bagitau awal-awal yang BB Cushion yang bakal Sally kongsikan ni merupakan produk keluaran Bumiputera dan sama je kualiti dengan BB Cushion lain yang terkenal ada dalam pasaran sekarang...


Haa...betul tak Sally cakap takde bezanya BB Cushion Afla Secret dengan BB Cushion jenama yang terkenal...yang penting sekali kan, Sally suka dengan hasil lepas kita gunakan BB Cushion Afla Secret ni...Sally cuba jugak guna masa Sally kat luar atau kemana-mana event yang memerlukan muka Sally nampak ceria dan tidak ada cela...mmg ternyata BB Cushion Afla Secret ni sangat sesuai dengan Sally...

Antara bahan-bahan yang terkandung dalam BB Cushion Afla Secret:

Air mineral, Arbutin, Cyclopentasiloxane, Zink Oksida, Glycerin, Titanium Dioksida, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclohexasiloxane, Phenyl Trimethicone, Lauryl PEG-9, Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Butylene Glycol, Ekstrak Minyak Biji Aprikot, Minyak Kelapa Dara, Minyak Zaitun, Ekstrak Aloe Vera, Minyak Argan, Stemcell Epal, Kigelia Africana, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E. (SPF 30+)

Kalau korang nak tau setiap bahan dalam BB Cushion Afla Secret ni ada kegunaan mereka yang tersendiri, contohnya :

  • Minyak Kelapa Dara untuk kesan awet muda.
  • Minyak Zaitun untuk menegang, melicin kulit wajah.
  • Kigelia Africana untuk meremajakan sel kulit.
  • Stemcell Epal untuk merangsang sel kulit kembali segar dan gebu.
  • Minyak biji aprikot untuk anti-penuaan dan kulit kembali berseri.
  • Minyak Argan untuk meningkatkan kolagen kulit kembali menjadi anjal.
  • Ekstrak aloevera untuk melindungi dan melembutkan kulit.
  • Air mineral untuk menyegarkan dan memberi tenaga kepada sel kulit wajah.
  • Vitamin A, C dan E untuk perlindungan sinaran UV dan mengecilkan liang pori.

Nampak..? Selain daripada bagi kita nampak cantik, kulit muka lebih gebu, dalam BB Cushion Afla Secret ada banyak bahan-bahan yang sangat membantu dalam mengembalikan keremajaan kulit...Baru laa cantik selalu!


Ini hasil lepas Sally gunakan BB Cushion Afla Secret, takde filter bagai okay...walaupun still nampak jerawat comel kat dagu tu tapi Sally puas hati sebab dapat kurangkan minyak pada wajah...yang best lagi, BB Cushion Afla Secret ni boleh tahan 3 bulan tau walaupun korang guna setiap hari...

Nak lagi best..?

Setiap pack BB Cushion Afla Secret ni didatangkan dengan refill pack yang mana boleh tahan 3 bulan jugak...Jadinya, satu bedak untuk 6 bulan..? How cool is that..???

Harga BB Cushion Afla Secret..?

Hanya RM90!

Korang boleh dapatkan BB Cushion Afla Secret dengan menghubungi :

FB: http://www.facebook.com/aflasecretofficial
IG: http://www.instagram.com/aflasecretofficial

atau WhatsApp Kak Afla (012-522 8015) / Kak Ayuni (018-204 3980)

atau nak lagi senang, korang WhatsApp Sally (013-672 7520),
Sally boleh je ambilkan stok dekat kak Afla, Sally siap pos sekali untuk korang!

You Might Also Like

7 comments:

  1. ramai yang guna BB Cushion nie, ramai jugak yg jual berlainan brand,...
    nak beli tapi risau tak sesuai dgn kulit muka, sbb kulit muke jenis sensitif + acne + oily
    nanti pakai gatal2 pulak....

    ReplyDelete
  2. wahhh, sekarang memang musim bb cushion. first time dengar afla secret ni, biasa kalau bb cushion orang cakap pasal iope, laneige. Boleh usha afla secret lepas ni.

    ReplyDelete
  3. Aisehh macam teringin nak cuba !

    ReplyDelete
  4. rajin mekap haruslaaa ada benda ni.. yang pemalas cem CT ni ahak ahak..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!