ContengLAH '16, Kumpul ramai 'doodlers' di Malaysia!

1:04:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


Sally ni bukannya orang seni...orang buta seni tu ye laa...hahahaha...tapi Sally suka tengok pelbagai jenis lukisan yang berlainan...kadang tu teleng kepala kiri ke kanan nak cuba fahamkan apa yang cuba lukisan tu sampaikan...

Pada awalnya Sally cuma nak sokong rakan blogger, Dayang Deno, dan beberapa kenalan Sally dalam dunia blogger ni termasuklah PR kesayangan Sally, Hasif Azizan dan kak Ayuni Rafilah...Sally mmg suka lukisan, cuma tidak la dikurniakan dengan tangan yang berseni...mungkin tangan lebih kepada menulis blog ni je haaa...hahahaha...

ContengLAH '16 diadakan di Makespace, di Quill City Mall...Jujurnya dah macam ape Sally masa tu mencari Makespace...rupanya Makespace ni kawasan yang baru dibuka di dalam mall ni..tu yang tak jumpa...Nasib la jumpa jugak akhirnya....


Maafkan muka yang sememeh tuuu...Sally baru balik kelas masa bergegas ke sini...Mmg teringin gila nak tengok pameran lukisan-lukisan yang ada...dan yang bertambah best lagi sebab dah asyik tgk sampai lupa nak ambik gambar..boleh?



Dua lukisan ni mmg menarik perhatian Sally...serius rasa macam ada something yang terdetik la kononnya dalam hati ni...macam tuu haa sekali dia punya effect..hihihi...Cantikkan?

Sayangnya Sally lupa nak take note siapa pelukis nyaa...Harap-harap dia tak marah la Sally letak dalam blog ni..hihihi....Sally ingat nak beli lukisan jugak...tapi semuanya kat situ saiz besar haaa...Macam korang semua tahu la kan...lagi besar lagi la mahal...awak pulak dok mengira hari....

Tapi Sally sempat jugak la grab beberapa keping poskad, dan T-Shirt untuk Syifa' Azhar...Yang best sekali, Sally dapat beli the whole collection of "Sajak Kabur" yang ditulis oleh NerdlessArt...Kadang betul Sally tak faham...macam mana la orang seni ni berkomunikasi...semuanya guna bahasa yang tersirat...Sampai berselirat kepala Sally jadinyaa..hahahaha...

Katanya, "Sebelum baca Sajak Kabur edisi Kopi, bancuh dulu kopi baru nampak hubungkaitnya.."


Harapnya akan ada lebih banyak pameran yang macam ni...dapat la mengetengahkan bakat mereka yang selalu underground ni...Tahniah kepada penganjur!

You Might Also Like

7 comments:

  1. hehehe... bestnya. Nampak macam menarik

    ReplyDelete
  2. wow..cantiknya..ramai rasanya blogger yang ada bakat ni..boleh la join kan

    ReplyDelete
  3. nice one sally! takde pun sememh mana pun..still sweet je akak tgk.

    ReplyDelete
  4. Yuhooooo!!! Ingat kat kita lagi tak? I'm back!!!

    ReplyDelete
  5. suka seni tapi iols spesis tak berseni ngeh2..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!