Ke Kedah ke Sally..?

7:28:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


Wahai warga Kedah! Mu tunggu aku datang...hahahaha...

Begitu sekali nak bagi tau kan...Kalau korang nak tau, Sally macam agak excited sikit nak ke Kedah sebab ini mmg betul-betul kali pertama Sally ke Kedah, bukannya tak pernah...tapi selalunya Sally akan lalu Kedah sahaja untuk ke Langkawi atau ke Perlis...jadinya macam gembira tu lebih sikit laa....



Oh, sebelum terlupa...Sally ke Kedah kali ni atas jemputan daripada FORWARD Malaysia bagi sama-sama menyertai "Travel Hunt Darul Aman" yang mana merupakan satu aktiviti hunting and traveling ke sekitar bandar yang ada di Kedah.."Travel Hunt Darul Aman" akan mengembara daripada Sungai Petani ke Baling dan seterusnya ke Alor Setar..."Travel Hunt Darul Aman" akan berlangsung daripada 29 April sehingga 1 Mei...

"Travel Hunt Darul Aman" ini dianjurkan oleh FORWARD Malaysia dan Dewan Perniagaan Melayu Kebangsaan Kedah (DPMKK) bersempena dengan program Discovery Kedah 2016.

Doakan segalanya berjalan dengan lancar yer...harapnya cuaca menyebelahi kami...dengar kata Kedah panas membahang kan...harapnya Sally dapat la tahan dengan cuaca kat sana...

p/s : Masa korang baca ni Sally dah ada dalam pesawat Malaysia Airlines ke Alor Setar! Weee~

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kesan selepas 14 hari menggunakan Physiogel Calming Relief Face Care.

10:54:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments


Cabaran #FreeInMySkin untuk Sally dah masuk hari yang ke 14...Fuhh tak sangka diam tak diam dah 14 hari Sally menggunakan produk Physiogel Calming Relief Face Care yang mana sudah terbukti mampu mengelakkan iritasi dan melembapkan kulit kering yang sensitif.

Sebenarnya, lain orang lain la kesannya...Mungkin ada yang sesuai dan mungkin juga ada yang tidak sesuai...Physiogel Calming Relief Face Care ini memang direka khas bagi mereka yang ada masalah kulit sensitif...Jadinya mereka yang berkulit sensitif sangat la disarankan untuk mencuba rangkaian produk ini...Sally yakin korang takkan menyesal.



Tips yang paling Sally rasa penting bagi mereka yang berkulit sensitif ataupun kulit yang biasa ialah penjagaan muka daripada segi kebersihan wajah dan juga kena pastikan wajah kita sentiasa lembap dan terhidrat. Kulit yang ada banyak masalah selalunya datang daripada gaya penjagaan muka dan produk yang digunakan serta faktor usia itu sendiri...

So, Sally malas nak cakap banyak...Sally nak terangkan cara penggunaan produk Physiogel Calming Relief Face Care.



Physiogel Calming Relief Gentle Cream Cleanser.
Pembersih yang amat lembut di kulit untuk mengelakkan iritasi.

Cara penggunaan :
1. Picitkan pembersih di atas tapak tangan.
2. Sapukan rata dan urut lembut untuk 20 saat
3. Bersihkan wajah dengan cotton pad bagi mengeluarkan sisa kotoran, tidak perlu dibilas.



Physiogel Calming Face Cream / Face Cream Rich.
Digunakan untuk melembapkan kulit kering dan sensitif.

Cara penggunaan :

1. Calitkan krim di serata wajah, terutamanya di kawasan yang kering dan bermasalah contohnya dahi, pipi dan bahagian dagu.
2. Untuk dapatkan kesan yang lebih bagus, urutkan sapuan tadi keatas.
3. Gosokkan kedua belah tapak tangan sehingga terasa panas sedikit dan letakkan diwajah untuk dapatkan penyerapan penuh.
4. Gunakan dengan kerap untuk melihat kesannya.



Nampak tak, langsung tiada iritasi atau pun kulit kemerah-merah walaupun Sally berada bawah cahaya matahari terik...Satu benda yang Sally suka dengan produk ni ialah ianya tak buat kulit kita gatal walaupun ketika berpeluh...

Physiogel® Biomimic Technology™

Didalam rangkaian Physiogel Calming Relief Face Care, mempunyai Physiogel® Biomimic Technology™, yang mana merupakan satu teknologi yang telah dipertingkatkan. Didalamnya mengandungi lipid yang sama seperti yang terdapat secara semula jadi dalam kulit.

Lipid yang terkandung dalam Physiogel® Biomimic Technology™ melindungi sel-sel kulit, dan mengekalkan kelembapan kulit. Sel-sel kulit yang dikelilingi oleh lipid, membentuk satu pelindung, yang bukan sahaja mengelak daripada kehilangan air dari dalam, tetapi juga daripada kemasukan alergen dari luar.



Untuk maklumat lanjut dan video Physiogel® Biomimic Technology™, sila layari: http://www.physiogel.com/my/science-of-physiogel.html

Ini ada berita baik yang Sally nak kongsikan, kalau korang berminat nak mencuba rangkaian Physiogel Calming Relief Face Care, korang hanya perlu ikut dua langkah mudah seperti dibawah:

1. Pergi ke laman Facebook [https://www.facebook.com/physiogelmalaysia] dan klik "LIKE"
2. Kemudian, layari [https://my.freeinmyskin.com/sample.aspx] untuk dapatkan sample produk ni secara percuma!

Mudah sahaja kan..? Jangan lupa cuba tau!

Physiogel Malaysia website
http://www.physiogel.com/my

Physiogel Malaysia Facebook fanpage
https://www.facebook.com/physiogelmalaysia

Product campaign video
https://www.youtube.com/watch?v=WkdtkRDKq2U

How do I know if I have sensitive and irritable skin?
http://www.physiogel.com/my/understand-your-skin/sensitive-skin/article1.html

The science of Physiogel (with video of Physiogel BioMimic Technology)
http://www.physiogel.com/my/science-of-physiogel.html

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Majlis Penjenamaan Semula Benang Hijau & Pengumuman Peraduan Ibuku.

11:39:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments


Siapa tau BENANG HIJAU..?

BENANG HIJAU ini merupakan sebuah label pakaian wanita yang sudah mula mencuri tumpuan dalam industri fesyen patuh syariah sejak tahun 2012. Haaa! Kepada peminat dan pelanggan setia BENANG HIJAU, ini Sally ada satu berita gembira nak bagi tahu korang!



Sempena dengan pembukaan secara rasmi butik terbaru BENANG HIJAU, yang bertemakan “Inspirasi Wanita Anggun” di Shaftsbury Square, Cyberjaya, pihak BENANG HIJAU bermurah hati ingin menghadiahkan pakej umrah kepada pelanggan setia BENANG HIJAU (#BHDarling).

Yang lebih istimewa sebab korang boleh membawa bersama ibu kesayangan korang!

Peraduan yang berkonsepkan “Ibuku” ini menanti penyertaan dari semua dengan syarat yang cukup mudah. Semudah 1,2,3!


Pemilik Benang Hijau, Puan Fadzilah Mamat

1. Pelanggan hanya perlu bergambar bersama ibu mereka di mana-mana cawangan butik BENANG HIJAU.
2. Kemudian muat naik foto berkenaan di laman Instagram dan Facebook anda bersama coretan pendek memori terindah antara anda berdua.
3. Akhir sekali jangan lupa sertakan hashtag #benanghijauumrahcontest dan tag @benanghijau untuk melayakkan anda tercalon sebagai pemenang bertuah “Ibuku”.

Bermula 1 Mei hingga 31 Julai, tiga pasangan ibu dan anak yang bertuah akan dipilih sebagai pemenang tajaan pakej ibadah Umrah kempen “Ibuku”.

Selain Cyberjaya yang menjadi lokasi bagi rangkaian ke-18 label butik muslimah ini, BENANG HIJAU juga bakal menjadikan AEON Kota Bharu, Kelantan sebagai cawangan terbaru dalam empayarnya pada hujung April ini.


Model, Suffila Aida

BENANG HIJAU Cyberjaya
Dibuka dari 11pagi-8malam.
Untuk maklumat cawangan lain, lawati Instagram @lokasibenanghijau.
Jualan atas talian tersedia di www.benanghijau.com

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Resepi : Bubur Chacha

9:00:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Cha Cha Cha~

Hihihihi...Sally ni demam...dah masuk lima hari dah harini...Biasa la orang tua kalau jarang demam, sekali kena...haaa..nah, rasakan la kau...

Bila dah demam ni, mmg selera tu mati...Dek kerana selsema, belum masuk lagi dengan sakit tekak dan macam-macam lagi...Tapi bila sakit jugak la macam-macam benda yang kita teringin nak makan...Sally daripada kelmarin lagi teringin nak makan bubur chacha...sampaikan sanggup redah hujan semalam sebab nak beli chacha dengan keledek...


Okay la..malas bebel lama-lama...korang kalau nak buat, boleh la ikut resepi ni...kalau yang mana dah pro tu..buat-buat la baca pastu komen..hahahaha...

BUBUR CHACHA
1 cawan chacha segera
1 biji ubi keledek (dipotong dadu)
2 cawan santan pekat
1 keping gula melaka
1 cawan gula
2 sudu besar sagu (direndam dengan air)
2 helai daun pandan (disimpul)
Sedikit garam

Cara-cara
1. Rebus chacha sehingga lembut dan kemudian toskan.
2. Rebus ubi keledek sehingga hampir empuk dan toskan, masukkan sedikit garam masa rebus.
3. Lepas dan rebus chacha dan keledek tu, masukkan santan, gula melaka, gula, garam, sagu dan daun pandan bersama chacha dan keledek ke dalam periuk.
4. Masak dengan api yang sederhana dan pastikan sentiasa dikacau. Masak sehingga mendidih kemudian tutup api.
Tips :
a. Lebihkan gula melaka daripada gula pasir, lebih sedap kalau dapat gula kabung.
b. Lebih sedap kalau ada keladi, nangka atau kentang.

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Bae baby bae]

12:00:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments





My bae should called me "Angel Bear"

Hahahaha...tak tau nak kata romantik ke keji!

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | Entertainer

11:06:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments




Yes!

Sesi drama Korea kita diteruskan lagi dengan drama terbaru, Entertainer...Sally tengok drama ni pertamanya sebab ada Park Ji Sung dan keduanya sebab ada Kang Min Hyuk!! Huwaaaaa...lamanya tak tengok ahli CNBLUE berlakon..LOL!

Profile
Drama: Entertainer
Revised romanization: Ddanddara / Tantara
Hangul: 딴따라
Director: Hong Sung-Chang
Writer: Yoo Young-A
Network: SBS
Episodes: 16
Release Date: April 20 - June 9, 2016
Runtime: Wed. & Thu. 22:00
Language: Korean

Plot
Shin Suk Ho worked as a director at a major entertainment company, managing the hottest names in the music business. Due to circumstances, he branches out on his own to form his own small entertainment company.
As he tries to regain his status as a successful manager to the stars, he brings together Seo Jae Hoon, Kayle and Na Yun Soo to form a new music band. Does Suk Ho have what it takes to make his band a success in such a big and difficult industry?

Drama ni agak sedikit bosan dan ada jugak sebahagian daripada drama ni yang kelakar...Kalau pada pendapat Sally, Sally lagi suka nak tau pasal Ha Neul (lakonan Min Hyuk) dengan Geu Rin (lakonan Hyeri) daripada kisah Geu Rin dengan Shin Suk Ho (lakonan Park Ji Sung)...Hahahaha...entah kenapa Sally dapat rasa yang Ji Sung tak sesuai walaupun dia punya watak kelakar dalam ni...

Watch online : Entertainer
Download : Use dramadownloader.com (Check here)

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [What's wrong with me?]

9:01:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments




Siapa yang selalu terkena penyakit macam ni..? Hahahaha..selalunya orang yang kurang pandai masak akan selalu kena macam Sally....Kalau jarang guna sesuatu produk tu...nak dekat 3-4 kali jugak ambik buang..hahahaha

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Boss vs Leader]

9:00:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments








Bila bos share gambar dekat group WhatsApp...terharu tau! Hahaha~

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

10,000 mug percuma daripada Printcious.com

7:09:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Masih ingat dengan Printcious.com..? Sally pernah cerita dengan korang pasal servis yang sangat memuaskan daripada mereka ni....Printcious ni sangat popular dengan servis mereka yang menyediakan kita dengan barangan yang kita boleh reka dan customized ikut selera kita...daripada T-Shirts, mug, kusyen bantal, phone case, tile seramik, puzzles, mousepad, mini tees dan baby rompers...Pendek kata segalanya ada di Printcious.com ni..

Mother’s Day, Father’s Day dan Teacher’s day dah menghampiri...Korang dah decide ke nak hadiahkan apa kepada insan tersayang..? Macam Sally, Sally sukakan benda yang ada sentuhan peribadi daripada kita sendiri...Sebab tu Sally selalu akan cari hadiah yang lain daripada yang lain untuk dihadiahkan kepada ahli keluarga atau kawan.


Haaa! ni yang Sally nak share dengan korang, korang tau tak yg printcious.com nak bg 10,000 mug secara percuma sempena hari-hari yang istimewa ni...Caranya pun cukup mudah...Korang hanya perlu buat beberapa langkah yang ada kat bawah ni untuk melayakkan korang dapatkan sebiji mug secara percuma!

Korang boleh tebus 10,000 mug percuma ini bermula 1hb April sehingga 31hb Julai selagi stok masa ada...Jangan tunggu lama-lama..!

Arahan:

​1. Korang kena LIKE dan SHARE artikel Facebook mereka mengenai Kempen Mug Percuma dan set kan ke Public supaya boleh disemak oleh pihak mereka.

2. Create a member account (buka pada tab yang baru) & log masuk ke akaun korang.

3. Pergi ke bahagian mug dan korang akan nampak gambar Free Mug, klik je dekat situ dan harga dia akan menjadi RM0.00...



4. Lepas korang dah design mug mengikut pilihan hati korang, just klik "Done" dan "Add to Cart"

5. Cuma ikut je langkah-langkah yang macam Sally ajarkan kat atas ni dan tunggu 7-10 hari waktu bekerja untuk dapatkan hadiah istimewa korang...

Tapi masih ada terma dan syarat tau..

1. Satu email hanya boleh menebus sebiji mug sahaja
2. Akan ada cas penghantaran, iaitu RM10 untuk Semenanjung dan RM15 untuk Sabah & Sarawak
3. Korang tak boleh walk-in dan ambil sendiri mug
4. Penghantaran percuma hanya untuk pembelian RM60 dan keatas
5. Tidak boleh menggunakan voucher percuma
6. Hanya ada 10,000 biji mug yang akan diberikan dan hanya boleh ditebus sebelum 31 Julai 2016!

Mudah sahaja kan nak dapatkan hadiah buat insan yang kita sayangi..? Jangan tunggu lagi, pastikan kita berikan sesuatu yang istimewa buat mereka...Walaupun kita tak mampu nak balas jasa mereka, tak salah kalau kita dapat berikan sedikit token sebagai tanda penghargaan kita kan..?

Dahh...sesape rasa nak DIY tu...cepat-cepat usha website dorang tau!

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Meraikan Hari Ibu dengan pakej percutian santai di Sunway Putra Hotel, Kuala Lumpur!

5:25:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Diam tak diam dah, Hari Ibu dah nak menjengah...apa plan korang untuk ibu tersayang tahun ni..? Haa! Kalau belum ada idea nak buat ape, nak surprise kan apa untuk ibu atau mungkin ada isteri yang nak mintak shuben belanja percutian sempena Hari Ibu ni...Sally nak cadangkan korang ke Sunway Putra Hotel sempena meraikan Hari Ibu dengan tema My Mom My Superhero yang bakal diadakan pada 7 dan 8 Mei 2016 ni.



Sebelum tu, Sally bersyukur sangat sebab dijemput oleh pihak Sunway Putra Hotel untuk menjadi antara yang pertama merasai pengalaman meraikan Hari Ibu dengan tema My Mom My Superhero, dan untuk menjadikan percutian santai ni lebih bermakna dan kena dengan temanya, Sally bawa ibu untuk merasakan sendiri pengalaman kat sini...Walaupun Sally mungkin tak mampu nak bagikan kemewahan, kongsi rezeki ni pun rasanya dah bermakna bg Sally.



Sally dapat sebuah suite yang menghadap swimming pool..Kalau tak sebab bilik suite ni tinggi ni daripada swimming pool, mmg dah lama Sally loncat daripada sini ke swimming pool..Hahahaha...okay laaa...Sally tipu je..mana berani oii!

Masuk je ke bilik, nampak dua ekor angsa ni...alaaaa...romantiknyaaa lahai katil...kita dengan mak kita laaa bukan dengan shuben! Hahaha...Ibu punya excited nampak angsa dua ekor ni...Sampai tak nak bagi Sally angsa tuuu...angkat angsa pun bersungguh-sungguh spaya tak terburai..ibu...ibu...



Selfie is a must okay? Hahahaha...percaya tak...Sally ni jarang ambil gambar dengan ibu...kalau orang tak amikkan mmg takkan ada la gambar bagai...entah laaa...ibu kata dia dah tua laa...Malu la nak ambik gambar laa...ayaaaa...tak pasal-pasal kita yang takde gambar dengan dia..hihihi...

Sally check-in pukul 6pm masa tu sebab malas nak ambik cuti...hishhh...menyesal pun ada sebab tak sempat nak habiskan masa jalan-jalan sekitar hotel ni...Kalau tau lain kali datang awal sikit kan...eh, confident je ada lagi next time kan! Hahahaha...

Untuk pakej meraikan Hari Ibu dengan tema My Mom My Superhero ini, Sally rasa sangat berbaloi dengan segala facilities yang akan kita dapat...dengan hanya RM488 (nett) korang akan dapat free upgrade ke Deluxe room, dapat percuma sarapan pagi dan juga menikmati Hi-Tea buffet yang akan disajikan di Coffee House mereka yang baru dibaikpulih, dapat percuma parking, voucher bernilai RM20 daripada Tezzer Sallon dan yang paling istimewa ialah hadiah surprise daripada Bonia!




Sebelum bersarapan pagi, Sally dan ibu sempat la menjengah ke swimming pool...Haihhh...kalau ikut hati mmg nak berendam je tapi bila memikirkan panas membahang dengan matahari kat atas kepala, terus tak jadi...dapat bersantai tengok orang berendam pun boleh laaa....

Jujurnya Sally ni tak reti berenang, pulak pool dia ada sampai 10 meter kedalaman dia..hahahaha...lagi la seram tapi korang jangan risau sebab ada jugak dua pool yang berlainan untuk anak-anak...

Lupa Sally nak bagitau, yang pakej ni termasuk untuk dua (2) orang dewasa dan juga dua (2) kanak-kanak..berbaloi kan..? Selain daripada ibu kita, kita boleh la jugak bawak anak-anak buah ke, anak sendiri ke...




Ada pelbagai menu untuk buffet sarapan pagi...Kalau korang biasa dengan buffet sarapan pagi, mesti dapat agak apa yang Sally ceritakan ni kan...daripada pastri, roti bakar, makanan berat seperti lontong, Nasi Lemak, pelbagai menu telur seperti scramble egg, dan macam-macam lagi!

Pendek kata semua benda yang korang nak makan untuk sarapan pagi ada...Huihhh! Kalau tak dikenangkan lepas sesi sarapan pagi ni ada sesi yoga dengan Atilia, mmg Sally makan sampai kenyang sekenyangnya...hahahaha...Oh, tapi sesi yoga ni hanya special untuk media preview yer..takde dalam itinerary untuk pakej "My Mom My Superhero" ni tau!


Ya Allah, stress tengok Atilia ni...kecik molek je..tu tak tengok lagi perut dia...kempis nyaaa...kalau letak Sally, sama dengan 4 orang Atilia tau! Hahahaha...pagi tu dia ajar kami beberapa basic movement yoga yang kita boleh praktikkan masa kat rumah, buat masa tengah tengok TV ke kan...hahahaha


Kahkahkah...comel sangat Atilia ni...time ni kesian tengok ibu tapi as long as dia happy pun dah okay sangat...Sally rasa tak menyesal sebab heret ibu ke sini...awalnya dia macam nak tak nak je tau...Nasib baik jugak la dapat pujuk dia...kalau tak mesti dia menyesal tak ikut Sally..hahahaha...

Sunway Putra Hotel ni mempunyai 320 buah bilik Deluxe, jadinya jangan risau kalau korang takut tak cukup tempat ke apa...yang penting sekali, korang kena dapatkan pakej yang berbaloi ni untuk meraikan ibu dan insan tersayang yang bergelar ibu...


Terdapat pelbagai menu untuk Hi-Tea buffet yang disediakan oleh Sunway Putra Hotel...Hi-Tea buffet ni korang boleh nikmati bermula pukul 1pm sehingga 5pm...Jangan risau sebab Sunway Putra Hotel ada istimewanya tau, korang boleh check-out selewatnya pukul 4pm!



So, boleh makan dengan tenang dan santai...eh, dah nama pun percutian santai buat ibu!

Sally suka menu Hi-Tea mereka sebab ada banyak desserts! Ya Allah, serius Sally suka gila makan segala pencuci mulut...ada kek, puding, aiskrim, bubur, kuih, buah-buahan...Jangan risau sebab ada jugak makanan berat, pelbagai lauk yang korang boleh makan dengan nasi...tapi Sally suka dengan menu pencuci mulut...favorite!



Alaaaaaa....ingatkan dah habis kejutan...lepas tu ibu dapat rose bouquet pulak daripada pihak Sunway Putra Hotel...sweet sangat ni tau! Sally pun tak pernah dapat jambangan bunga, ibu yang dapat pula...tapi takpe...Sally gembira sangat bila ibu gembira...Tak mampu Sally nak berikan apa yang pihak Sunway Putra Hotel bagi, tak mampu rasanya nak ucapkan terima kasih atas segala penat lelah dia...
Kalau korang nak ibu korang rasa macam mana ibu Sally rasa, Sally cadangkan korang pilih pakej Mother's Day celebration, "My Mom My Superhero" yang akan diadakan pada 7-8 Mei 2016...
Maklumat lanjut korang boleh hubungi:

Sunway Putra Hotel
Alamat: 100, Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur
No. Telefon: 03-4040 9888
Website: www.putra.sunwayhotels.com
Facebook: www.facebook.com/sunwayputrahotelkl
Instagram: www.instagram.com/sunwayputrahotel

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sepetang di pantai..syokknya oii..!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Minggu lepas Sally pulang ke kampung...sebenarnya lama sangat dah tak balik kampung...Yela...bila mula kelas, setiap minggu pulak kan...mmg tak dapat Sally nak spare masa untuk balik kampung...Bila dah dapat balik kampung, mmg kaki tu asyik berjalan je la kan...

Benda pertama yang Sally akan pastikan takkan keluar daripada list Sally bila balik kampung, surely pergi pantai...Rumah nenek Sally ada depan pantai je...Walaupun sekarang ni ada separuh jalan dah kena jadikan jalanraya, tapi still lagi Sally akan ke pantai yang sama...


Kali ni balik dengan sepupu Sally dan ibu...hehehe...mmg turn orang muda-muda la berjalan, tinggal ibu dekat rumah..hahahaha...kejam tak...? Kejam sikit laa...ibu yang tak nak ikut sebab panas katanya...Fuhhh...puas hati gila dapat jumpa pantai walaupun mampu rendam-rendam kaki je...Ikut hati mau terjun tapi tak nak laaa...panas gila kot!



Korang kalau balik kampung, apa aktiviti yag paling korang tunggu-tunggu nak buat?

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Physiogel Calming Relief Face Care, untuk mereka yang berkulit sensitif.

7:22:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments


Bercakap pasal kulit muka ni, wanita khususnya memang sedikit sensitif...tapi macam mana pula kalau kulit wajah kita yang sensitif..? Pernah tak rasa macam kulit tu pedih bila terkena panas atau pernah tak wajah berubah kemerahan akibat kulit yang sensitif..?

Di Malaysia ni, kita terdedah kepada haba dan juga pencemaran yang rata-ratanya membuatkan wajah nampak kusam dan tidak bermaya...Bagi mereka yang mempunyai kulit yang sensitif, masalah ini mungkin menyebabkan kulit muka mereka semakin rosak dan tidak bermaya...



Pernah dengar tentang Physiogel..? Kalau mereka yang ada masalah ekzema ataupun yang mempunyai masalah kulit sensitif memang dah biasa dengan produk daripada Physiogel, sebabnya produk keluaran mereka mmg antara yang terbaik untuk kulit sensitif. Apa yang Sally nak kongsikan dengan korang ialah produk penjagaan muka "Physiogel Calming Relief", yang mana sudah terbukti berkesan dan disarankan penggunaannya oleh dermatologi.



Di dalam rangkaian Physiogel Calming Relief Face Care ada pembersih dan juga krim muka...yang mana semuanya ada fungsi yang berbeza...Tiga produk yang berbeza ini mempunyai peranan mereka sendiri untuk membantu mengurangkan kemerahan yang berkaitan dengan kulit kering dan mengembalikan keselesaan kepada kulit. Produk ni terbukti mampu menghidrat menenangkan kerengsaan kulit...Sally dah cuba dan memang terasa ada perbezaan..Lagi-lagi sekarang ni kan musim panas, mmg rasa muka tu kurang radang...

Physiogel Calming Relief Gentle Cream Cleanser.

Pembersih yang amat lembut di kulit untuk mengelakkan iritasi.

Physiogel Calming Face Cream / Face Cream Rich.
Digunakan untuk melembapkan kulit kering dan sensitif.



Nanti kita lihat perbezaanya selepas 14 hari yer..hihihi...Saje bagi spoiler dekat korang...

Note : Harini hari yang ke 10

www.physiogel.com

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rangkaian Pembersih Wajah SAFI kini dengan Habbatus Sauda.

1:01:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


Siapa kat sini pengguna tegar SAFI..? Jujurnya wajah Sally tidak serasi dengan SAFI, mungkin sebab wajah Sally jenis yang berminyak dan berjerawat pada satu masa dahulu...Tapi bagi mereka yang serasi, produk penjagaan wajah SAFI merupakan produk yang sangat elok...Macam kawan Sally daripada zaman kolej sampai la sekarang, masih lagi guna Pelembap Muka Sari Pokok Lidah Buaya keluaran SAFI...muka dia mmg sangat licin dan putih gebu...

Kalau korang nak tau, SAFI; jenama penjagaan wajah halal nombor satu tempatan telah memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian pembersih wajah SAFI yang kini diperkaya dengan manfaat Habbatus Sauda agar khasiat pada kulit wajah dapat dipertingkatkan. Habbatus Sauda atau dikenali sebagai Jintan Hitam yang ada membantu kulit agar kelihatan halus dan lembut semulajadi. Habbatus Sauda juga melindungi kulit dengan nutrien dan juga merupakan bahan antibakteria.

Sabda Nabi Muhammad S.A.W. dalam Hadis Riwayat Bukhari & Muslim yang dipetik dari Kitab Ash Shahihain, “Gunakanlah Habbatus Sauda kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)”

Rangkaian Pembersih Wajah SAFI didatangkan dalam 3 variasi iaitu Sari Mentimun & Habbatus Sauda, Sari Susu Manggis & Habbatus Sauda, dan Sari Gamat &Habbatus Sauda. Kebaikan hasil alam seperti Gamat, Pokok Lidah Buaya dan Mentimun diperakui ramai sejak zaman- berzaman bagi memberikan khasiat terhadap kulit wajah. Penjagaan wajah yang rapi sangat penting bagi memberikan kita lebih keyakinan dalam menghadapi kehidupan seharian.

Formulasi baharu SAFI didatangkan dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang selari dengan jiwa wanita yang cintakan sentuhan semula jadi, mempunyai personaliti ceria namun masih kekal ayu dan sopan.Warna biru laut, ungu dan hijau terang yang mewakili konsep alam pasti kelihatan menonjol dan menarik perhatian pengguna. 


Pembersih Muka Sari Mentimun & Habbatus Sauda SAFI
50g- RM 6.10, 100g-RM 10.80

Pembersih ini mampu membersihkan kotoran secara mendalam, mampu mengecilkan pori, membuat kulit terasa lebih mulus, segar & berseri. Dengan khasiat mentimun, sel kulit mati akan mudah tertanggal malah kotoran dapat dibersihkan secara berganda! Pembersih ini sesuai untuk semua jenis kulit. Kini kulit wajah terasa halus dan pori tidak tersumbat lagi!


Pembersih Muka Sari Susu Manggis & Habbatus Sauda SAFI
50g-RM 6.10, 100g-RM10.80

Terkenal dengan gelaran “Ratu buah-buahan”, rumusan khas Sari Susu Manggis menjadikan kulit wajah cerah dan lembap sepanjang hari. Pembersih ini amat sesuai untuk semua jenis kulit khususnya mereka yang berkulit kering. Alami kecerahan kulit secara semulajadi dan nikmati kelembapan kulit wajah berpanjangan!


Pembersih Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI
50g-RM 6.10, 100g-RM 10.80

Kehebatan gamat memang diperakui ramai sebagai agen pemulihan dalam rawatan tradisional. Ia juga mampu mengawal minyak dan jerawat di samping membersihkan kulit wajah dengan sempurna tanpa cela. Tampil yakin dengan kulit bebas minyak & jerawat!


Penyegar Sari Mentimun & Pokok Lidah Buaya bersama Habbatus Sauda SAFI
100ml- RM 7.50

Penyegar Sari Mentimun dan Pokok Lidah Buaya yang membuatkan kulit wajah anda tegang dan sentiasa lembap dengan penyegar Safi. Penyegar tanpa alcohol ini berkesan mengecilkan pori sambil membersihkan sisa kotoran. Kulitmu kini lebih segar dan bersih sentiasa.

Rangkaian produk pelembap muka SAFI

Pelembap Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI (80g - RM8.90)


Kebaikan Sari Gamat sebagai agen pemulihan mampu mengawal minyak dengan efektif agar kulit bebas bernafas dan lebih sihat tanpa jerawat. Berikan nafas baharu serta kesegaran pada kulit wajah anda!


Pelembap Muka Sari Pokok Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI
80g - RM 8.90

Manfaat ekstrak Sari Pokok Lidah Buaya ini umpama terapi wajah, selain menyejukkan ia juga membekalkan mineral dan vitamin yang diperlukan oleh semua jenis kulit. Kulitmu pasti terasa lebih lembap dan sihat dengan terapi wajah ini!


Krim Kecantikan Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI
16g - RM 7.40

Rumusan khas kini dipertingkat dengan gabungan Sari Pokok Lidah Buaya dengan Habbatus Sauda mengandungi nutrien semula jadi agar kulit kekal lembap dan segar sepanjang hari. Ia membantukulit wajah tampil halus, lembut dan berseri. Krim kecantikan ini amat sesuai digunakan sebagai krim pelembap dan asas solekan. Tampil cantik berseri dengan asas solekan semulajadi!


Produk SAFI ini boleh di dapati di seluruh Malaysia termasuk farmasi, pasaraya dan pasaraya hiper utama. Bersama kita nikmati khasiat semulajadi dengan manfaat berganda Habbatus Sauda. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman instagram SAFI @safimalaysia dan saluran youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

3 rahsia yang ditutup rapat.

4:11:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


1. Jodoh

Takde siapa tahu siapa jodoh kita dan boleh tentukan siapa jodoh kita. Tak guna kita fikir sedalam-dalamnya macam mana berjumpa jodoh dan bila berjumpa jodoh. Kenapa eh? Lagi banyak kita fikir lagi pening dan lost lah kita. Kenapa eh? Jodoh itu rahsia yang ditutup rapat-rapat. Oleh sebab itu, banyak berdoa pada Allah dan yakinlah bahawa jodoh yang ditentukanNya pasti yang terbaik dan pada masa yang kita dah bersedia dan mampu memikul tanggungjawab rumahtangga. Setiap hari sedekahkan al-fatihah dan doa yang terbaik buat bakal jodoh. Jadilah yang solehah, dapatlah nanti suami yang soleh. Yang dah bertemu jodoh, peliharalah ia dengan iman dan ihsan. Hiaskan perkahwinan itu dengan kasih sayang.



2. Rezeki

Rezeki pun rahsia yang ditutup rapat-rapat. Ada orang cacat tubuh badan dan derianya tapi masih mampu membina empayar yang besar. Ada orang usaha satu hari, esok dah berjaya. Belajar main-main tapi result gempak. Baca sekali dah hafal dan faham.

Ada orang sempurna tubuh badan, satu kerja pun susah nak buat.Ada orang pula kerja bagai nak gila, masih sama. Belajar pagi petang siang malam, result biasa-biasa je. Baca berpuluh puluh kali pun susah nak faham. Kejayaan,keluarga, harta, ketenangan dan banyak lagi adalah rahsia Allah. Sebab tu bila kita rasa kita boleh menentukan rezeki kita, otak boleh jadi gila dan rasa nak pecah. Bila kita rasa kita boleh tentukan rezeki kita, hati tak tenang dan selalu dalam kerisauan.

Rezeki kita, Allah yang tentukan. Yakin lah orang berusaha pasti berjaya. Hidup susah itu bukan selamanya.Orang bijaksana belajar daripada kesalahan. Orang bersyukur tenang hatinya. Rezeki itukan rahsia Allah. Apa yang kita dapat hari ini adalah yang terbaik untuk membersihkan hati dan selalu bersyukur.

3. Ajal maut.

Sakit bukan punca meninggal dunia. Ada orang sakit kronik, hidup bertahun-tahun. Ada yang sihat walafiat, meninggal dalam tidur. Hidup mati itu rahsia Allah yang ditutup rapat-rapat. Selagi hidup, usahalah menjaga kesihatan dan kehidupan yang dipinjamkan Allah dengan bersungguh-sungguh kerana pastinya ajal akan menjemput di mana sahaja dan pada bila-bila masa. Fikirkan kematian dan dosa sudah cukup untuk buatkan kita menjadi insaf kerana syurga dan neraka itu benar. Semoga diberikan pengakhiran yang terbaik di syurga.


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tauhutak, sedap dia cengginiiii haaa!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments


Korang pernah dengar Tauhutak tak..? Sally memang suka betul makan benda ni...Tauhutak ni sebenarnya tauhu kering yang ada inti dalam dia...ada inti ayam dan jugak inti daging...Sally prefer inti ayam lagi daripada daging walaupun Sally mmg peminat daging...



Sally beli Tauhutak ni dengan kawan baik Sally, awalnya macam nak tolong bisnes kawan la tapi dah jadi ketagih pulak...Selain daripada goreng dan makan dengan sos cili, korang boleh buat sebagai minum petang, bersahur, dimasukkan dalam mee kari atau maggi, goreng bersama sayur dan macam macam lah....

Rasa dia mmg sangat sedap dan Sally suka goreng lepas keluar daripada peti ais, masa tengah beku tu...sebabnya nanti bila gigit akan percik jus ayam atau daging tuu! Fuhhh! Feeling kot makan dia!



Kepada sesiapa yang nak mencuba tau tak kira nak order untuk mak ke, mak mertua ke, jiran sebelah rumah ke, kawan sepejabat ke, untuk suami isteri tersayang ke, untuk menjamu tetamu ke rumah ke...Korang boleh contact kawan Sally, Atid..

COD sekitar Taman Keramat, Wangsa Maju, Setiawangsa, Keramat AU.
No Poslaju, Pos Daftar ke segala jenis pos tu tak boleh!

Ha! Whatsapp 012-6329114 sekarang kalau nak order.

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Poskad tu macam Instagram versi alam nyata.

8:30:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments


Poskad.

Yey! Koleksi poskad Sally bertambah dari sehari ke sehari...Kali ni Sally nak share dua keping poskad yang Sally terima...Satunya macam biasa la datang daripada adik Aisya kesayangan yang dah selamat mendarat ke bumi Malaysia akhirnya...So, jadinya poskad yang +Siti Aisya Ibrahim bagi ni akan menjadi poskad terakhir yang Sally terima daripada Jerman, melainkan kalau tiba-tiba ada blogger lain yang duduk kat Jerman pulak laaa..hihihi...



Poskad kedua datangnya daripada +Hanis Amanina  yang kini belajar di Republic Czech...Ini kali pertama Sally dapat poskad dari sana...dalam gambar tu bak kata Hanis ada sungai yang terpisah dua yang mereka gelarkan sungai bercabang..hihihi...Satu cabang tu Labe River (dari Czech) dan satu lagi Orlice River (dari Jerman)

Syoknya bila dapat kumpul poskad, sambil tu dapat tau sedikit sebanyak pasal negara tersebut...

Siapa kumpul poskad kat sini..? Meh gimme five sikit!

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tuna TC Boy : Lebih variasi, lebih banyak resepi..!

6:28:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


Bercerita tentang tuna keluaran TC Boy ni...rata-rata kita mesti dah biasa sangat dengan produk keluaran ni kan...Sally pun sama...dah mmg membesar dengan variasi mereka...TC Boy telah diasaskan sejak dari tahun 1991 dan mula bertapak di Malaysia dan kini setanding dengan makanan dalam tin yang lain. Selain Malaysia, TC Boy juga terkenal di Singapore, Thailand, Brunei, China dan Timur Tengah. TC Boy menawarkan pelbagai produk makanan dalam tin seperti tuna, salmon, sardin, kacang panggang dan juga air kelapa laut.



Selalu orang banyak alasan bila suruh makan sarapan...tau tak yang sarapan merupakan waktu makan yang paling kita kena ambil berat dan kena pentingkan, tapi produk tuna keluaran TC Boy tidak hanya terhad kepada sarapan...Kalau korang jenis pemalas nak masak, Sally akan share beberapa resepi yang korang boleh gunakan tuna keluaran TC Boy...Korang tau tak yang ada banyak resepi yang korang boleh buat menggunakan produk tuna keluaran TC Boy..?



Apa yang bagusnya tentang tuna keluaran TC Boy ni, ianya tidak mengandungi bahan pengawet dan tiada sebarang tambahan MSG. Ini sebenarnya yang paling penting dalam bahan makanan kita..dan yang pengting sekali, HALAL dan juga bersih!

Antara kebaikan produk TC Boy adalah :

1. Omega 3 - kaya DHA dan EPA yang membantu meningkatkan kolestrol yang baik (HDL) dan boleh mengurangkan kolestrol tidak baik (LDL)

2. Protein - keperluan nutrien yang diperlukan oleh tubuh manusia untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu

3. Kalsium - Memainkan peranan yang utama iaitu pembesaran tulang, pembekuan darah, mengurangkan kontraksi otot dan melancarkan saraf

4. Rendah lemak - membantu mengurangkan penyakit kronik seperti penyakit jantung dan obesiti

Korang tau tak berapa banyak resepi yang Sally dapat buat dengan hanya menggunakan Tuna dan Sardin keluaran TC Boy..?



Sardin masak lemak cili padi & pucuk ubi



Sardin masak kari dengan kentang



Bergedel tuna (menggunakan Solid Tuna in Virgin Olive Oil)



Bubur nasi dengan Solid Tuna in Sunflower Oil



Sandwich roti putih dengan Tuna Sandwich Delite, plus cili padi potong..hihi



Nasi goreng kicap dengan Solid Tuna in Virgin Olive Oil



Cucur Solid Tuna in Virgin Olive Oil & sayuran



Sardine roll with cheese

Yang paling sedap sekali masa makan Tuna Sandwich Delite dengan timun dan salad, atau nak lagi syok..makan dengan biskut gandum!



Sebenarnya ada banyak lagi resepi yang korang boleh cuba dengan variasi tuna dan sardin TC Boy...yang pastinya semuanya sedap dan mudah disediakan...Lepas ni dah takde lagi alasan kenapa tak nak makan, atau malas memasak...

Satu je yang Sally belum sempat cuba, buat nugget ikan daripada tuna chucks...haaaa...macam mana la kekdahnya rasa dia nanti kan...? Sally akan cuba buat sebab masih ada lagi ada satu tin Solid Tuna in Spring Water kat rumah!

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!