Saturday, March 12, 2016

Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA Sesi Julai 2016


Kepada meraka yang lepasan SPM yang masih mencari peluang untuk menyambung pengajian, ni Sally nak suggest untuk mencuba daftar ke Kolej Profesional MARA atau KPM.

KPM menawarkan pengajian Diploma dan Higher National Diploma dalam bidang yang lebih khusus ke arah perniagaan. Yang menarik tentang Kolej Profesional MARA ialah yuran pengajian akan dibiayai oleh pihak MARA dan pelajar yang terpilih masuk akan mendapat elaun bulanan selama pembelajaran mereka.


Link Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA : SINI

Untuk senarai program yang ditawarkan, boleh klik : SINI
Walaupun mungkin kolej ni tak la sepopular universiti-universiti yang ada kat Malaysia ni, tapi paling kurang masih ada jugak tempat untuk kita menimba ilmu...bukan universiti yang menjadi taruhan, tapi pengalaman dan juga sikap kita yang menjadi perbandingan...Tak rugi masuk kolej yang kurang popular, janji kita pandai mencipta nama dan ambil pengalaman dan serap segala ilmu selagi mampu.
Ada 6 kolej di seluruh negara, boleh jenguk kat SINI...
Cepat isi tau..permohonan dibuka daripada 1st March 2016 - 29th April 2016 je...

1 comment:

  1. salam akak,
    huda share experience jadi budak KPM...Jemput baca http://nurfarahudahud.blogspot.my/2016/03/some-experience-budak-kpm.html

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!