Travelogue Taiwan - Ke Kaohsiung Ke Kita?

4:56:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Finally!

7th November 2015

Sally dengan penuh kerajinan nak update pasal percutian Sally ke Taiwan..Bandar pertama yang Sally pergi, Kaohsiung...Route ke Kaohsiung ni route yang baru dibuka oleh AirAsia tapi bukanlah baru sangat...Airport dia pun tak besar sangat tapi masih lagi okay dan selesa...

Penerbangan Sally ke Kaohsiung mengambil masa 4 jam...Takde perbezaan masa pun Malaysia dengan Taiwan...Taiwan ni sebenarnya kedudukan dia dibawah Korea dan bersebelahan dengan China...Dalam Taiwan ada 15 daerah yang berlainan, tapi kali ni Sally hanya dapat cover 4 daerah sahaja...Sally hanya sempat cover Kaohsiung, Nantou, Taichung dan Taipei..

Kat sini mmg majoriti la orang yang berbangsa Cina, jadinya kalau nak ke Taiwan Sally sarankan korang ada la sedikit basic dalam mandarin / kantonis / hokkien...sebab dorang tak faham English langsung!



Masa ni Sally tak pegang kamera...yang ada cuma kamera phone je...sebenarnya Sally nak share dengan korang gambar flight tu...nampak tak? Hahahaha...comel jela lahaii...hmmm...Sebenarnya Sally jarang nampak flight lain masa dalam penerbangan...tu yang macam eh, eksited! hihihi



Sally suka penerbangan dengan AirAsia kali ni...sebab terasa sangat selesa dan makanan dia fresh gila...Sally tak tau la korang tapi ada ketika mmg kadang tu makanan dia rasa sangat tak fresh tapi kali ni mmg rasa macam betul-betul baru lepas masak...Flight pun sangat smooth, masa landing pun smooth...overall sangat memuaskan..!

Masa naik flight tu sebenarnya agak janggal jugak laa...sebab betul-betul ada Sally, Kak Masha, Kak Nadia, Kak Huda dan sorang lagi perempuan melayu...yang lain semuanya cina! Hahahaha...dorang pun nampak agak janggal masa nampak kitorang sampai ke Kaohsiung...Semua pakat pandang macam datang dari manalah budak-budak ni...alien kah mereka? Hahahaha...sedih!



Sally ada seludup sekor budak biru masuk dalam beg..hihihi...



Yang tuuu Kak Masha...Kak Huda dan Kak Nadia berdua ada kat belakang..sebab kami beli tiket asing-asing...lepas tu malas nak beli seat kan...Jadinya duduk je la mana yang dapat...Sally ni mungkin kebetulan je dapat duduk sekali dengan Kak Masha sebab Sally yang belikan tiket untuk Kak Masha...





Well, this is Kaohsiung guys!

Pandangan daripada atas sebelum landed...cuaca di Kaohsiung lebih panas daripada Taipei...Mungkin sebab kawasan dia dekat dengan laut jadinya agak panas...tapi anyway, we are here already!

To be continued.....

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!