16th November 2015.

9:16:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


It's November!

It's 16th!

Hahahaha...Seriously macam terlupa yang harini dah 16th! Sedihh gila...balik daripada Taiwan terus kena siapkan diri untuk test dan harini masuk office terus bertungkus lumus untuk siapkan presentation Khamis ni...

HAHAHAHA...

Baru masuk 25 tahun Sally...awalnya dah nyanyuk...ish ish...

#Sally25thBirthday


22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

DIY Hadiah & Cenderahati dengan Printcious.com

4:00:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments


DIY Hadiah & Cenderahati | Selalu kalau nak cari hadiah...mula la kepala ni ligan dok pikir...ape la yang sesuai untuk diberikan...Sally ni pulak jenis yang mmg susah nak beli hadiah...daripada zaman kolej lagi mmg Sally dah suka buat hadiah atau tempah something...Sally nak selalu jadi rare dan Sally nak orang yang dapat hadiah tu tak buang dan lebih menghargai apa yang Sally bagi...

Kalau zaman kolej, sebab bajet kurang...Jadinya Sally selalu DIY buat kad ucapan, buat botol lucky star dan buat keychain...tapi sekarang ni tak payah nak susah-susah dah sebab dah ada printcious.com yang boleh bantu untuk DIY hadiah!

 
Yang seronoknya ada macam-macam benda yang korang boleh DIY daripada website ni tau...Kalau macam takde idea nak buat sendiri, korang pun boleh guna any template yang dah sedia ada...Senang dan cepat sikit kan...tapi kalau Sally, Sally prefer design ikut kemahuan Sally...kan Sally dah cakap Sally suka benda yang rare kan....


Korang boleh pilih...nak design baju T-Shirt ke, mugs, bantal cushion, ada ceramic tiles untuk jadikan hiasan, jigsaw puzzles dan mouse pad! Variety sangat kan! Sally suka dengan design mug dia...banyak sangat design yang lawa-lawa dan korang hanya perlukan kurang daripada RM50 untuk dapatkan hadiah yang special buat kawan baik, tunang, pakwe, suami isteri korang...syok kan!


Satu benda yang Sally suka dengan website ni sebab mmg sangat 'user friendly'..! Interface dia buatkan kita mudah nak pilih dan cari apa yang kita idamkan...Macam kalau kita takde idea nak buat design...ada sub-categories yang kita boleh search ikut preference yang kita nak...macam contohnya kita nak design bermotifkan haiwan ke, art, business, wedding, birthday...Asalkan benda yang basic mudah je korang nak cari...Lagipun selalunya kita bagi hadiah pun untuk birthday, anniversary dan graduation je kan...Jarang la nak bagi saje-saje...

Kalau korang bukan nak bagi hadiah tapi nak buat untuk diri sendiri pun okay jugak...hihihi...Macam Sally...beli untuk diri sendiri lepas tu seronok sebab ada dapat 'parcel'...Hahahaha...tak kisah la kan...janji ada hadiah...daripada takde kan..mihmihmih....Baru la kena tagline ‘Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart’... gittew~



Hihihihi...Sally rasa nak design cushion CNBLUE laa nanti...boleh peluk CNBLUE selalu...hihihi...tak pun buat mug ke kan! Wehhh!!! Serius banyak gila benda rasa nak DIY ni...hihihi...dengan pembelian melebihi RM75 korang entitled untuk dapat free delivery tau!

Dahh...sesape rasa nak DIY tu...cepat-cepat usha website dorang tau!

Website | Facebook | Instagram

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kembali ke realiti...

10:20:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments


Alhamdulillah...Sally dah selamat sampai ke Malaysia Sabtu yang lepas...Sampai je Malaysia macam-macam "realiti" bermain dalam kepala...Mau tak nya...sampai je Malaysia terus dapat tau ada 2 test incoming Ahad (semalam)!

Hahahaha...Dalam sadis tu sempat la jugak prepare untuk test dan kelas pada hari semalam dan harini dah masuk office macam biasa...Huihhhh...sumpah mood nak masuk kerja tu takde...tapi teringatkan yang Khamis ni ada presentation dengan pihak UEM, terus laa segar balik keinginan nak bekerja tuu...hahahaha...Sally...Sally...

Btw, macam mana weekend korang? Sally tak sempat pun nak blogwalking blog korang..hihihi...sebab kat sana susah sikit nak cari line WiFi selain daripada dalam hotel @ hostel je...yang lain mmg Sally takde nak online....

Sally ada anjurkan Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 5) sementara Sally ada di Taiwan...tapi tak mendapat sambutan pulak...hihihi...Mungkin ada yang tak perasan atau tak berminat ye...hihihi...takpelaa...senang sikit Sally nak pilih pemenang yang dapat souvenirs daripada Taiwan...InsyaAllah Sally akan cuba umumkan secepat yang mungkin...


Sally nak sambung buat kerja ni...

Happy Monday semua :)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!