Baju plussize yang up to date dengan Plusify Fashion Boutique!

3:05:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Ahad lepas Sally sempat ke Plusify Anniversary Sale! yang berlangsung di butik mereka...Sally mmg excited nak kesini sebabnya dorang jual baju untuk saiz besar!!!


Jujur kata, orang yang berbadan besar macam Sally ni mmg susah nak cari baju...nak cari yang up to date macam dekat market sekarang lagi la payah...kadang tu dah lama keluar baru la ada fesyen yang sama...walhal orang yang bertubuh langsing dah selesai dengan tema yang tu... Sally ni pun bukannya jenis orang yang fashionista..tapi kadang tu nak cari baju yang sesuai mmg payah..hihi...

Tapi...jangan risau, sekarang korang yang chubby comel macam Sally ni dah boleh bebas bergaya...dengan bantuan Plusify Fashion Boutique!


Harini Sally bukan nak review pasal butik ni...tapi nak share dengan korang apa yang ada disebalik tabir masa Plusify Anniversary Sale yang lepas....



Sempat jugak bergambar dengan owner, Cheryn Tan...Mmg dia sangat humble...Walaupun miliki tubuh yang agak besar...(Sally sangat besar)..tapi dia punya self-esteem mmg sangat tinggi! Salute!


Antara rakan blogger yang datang...






Big yet still beauty! hihihi...sekali sekala puji diri sendiri kot...Kalau korang nak tgk-tgk koleksi dorang...boleh la g ke website...Baju semua mmg up to date...Didatangkan dari Korea, Bangkok...Lepas ni akan ada banyak lagi sales selepas masuk design dan stok yang baru...

Yeay for shopping!

Instagram : instagram.com/plusifyme
Facebook : fb.com/plusify
Website : www.plusify.my

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

DC Superheroes Comic Cafe, Sunway Putra Mall

9:30:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments


Rasanya rata-rata korang dah pernah tau pasal kafe yang terbaru ni...DC Superheroes Comic Cafe yang Sally pergi ni terletak di Sunway Putra Mall...Di Malaysia ni ada 2 branch, ini kira salah satunya laa...

Sally bukan la excited sangat nak tengok kafe ni...kebetulan je datang dan terus teringat pasal kafe ni dan terdetik la nak pergi tengok...masa tu baru je lepas makan, jadinya tak larat nak makan lagi...saje duduk sembang untuk next travel planning...


Ada la jugak nak cuba few makanan...tapi semuanya tak available...yang ada semuanya burger dan all stuff yang agak berat...kita pulak baru je lepas makan kan...mmg tak mampu nak makan benda lain...ingatkan kalau dapat cuba Arkham City Scones atau pancake ke best la jugak...Malangnya semuanya takde..hihi...


Macam mana rasa dia..?

Sally tak suggest korang minum frappucino dorang..hihihi...tak tau la whether terkena dekat Sally atau orang lain...Frappucino dorang sangat cair dan bagi Sally tak worth it dengan harga...Baik beli Starbucks kot...tapi...kalau hot beverage takpe...sedap dan mmg terjaga kualiti dia...

Suggestion menu : Smallville Prophecy Peanut Butter (beverage)

Sally ni kalau pasal makanan memang la kalau tak kena tu macam spoil mood sikit tapi takde la sampai tahap tak makan, tak sentuh langsung...Rezeki kot...Tapi kalau korang ni jenis yang suka benda yang rare, atau peminat DC Superheroes, you should really try once...Tgk kat IG banyak menu yang berbeza...semuanya agak rare dan ada kelainan sendiri...

Harga..?

Hihihihi...ni kira official stuff jugak...so, kalau official tau la harga macam mana...kalau hot beverage tu dalam lingkungan RM15 dan cold/frappucino dalam RM18...Kadang rasa baik beli ayam sekor bagi ibu masak kat rumah..hahahaha...tapi takpe laa...janji dah cuba sekali kan..ye dok?

Kalau korang nak cuba, boleh ke:

DC Comics Superheroes Cafe
Unit 2-29 , 2nd Floor,
Sunway Putra Mall. 

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!