Korean Drama | She Was Pretty

2:42:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments


Sebagai peminat drama Korea, Sally mmg tak pernah la tak tgk drama Korea...kadang tu follow jugak masa tgh on-going...kadang kalau malas, Sally akan tunggu sampai semua episode dah on air, baru Sally akan download..

Tapi bila baca review, Sally macam tak boleh nak tunggu cerita ni habis..hahahaha...terpaksa la tengok jugak walaupun on going! Okay, drama terbaru ni bertajuk "She Was Pretty" lakonan Hwang Jung Eum, Park Seo Joon & Choi Si Won (Super Junior)



She Was Pretty

Description :

When Ji Sung-Joon was young, he was ugly. As he grew up, he began to have an attractive appearance. When Kim Hye-Jin was young, she was pretty. As she grew up, she became ugly. Ji Sung-Joon tries to find his first love.

Description by Sally:
Cerita ni berkisah tentang Ji Sung Joon (Park Seo Joon) yang nak mencari cinta pertama dia masa sekolah dulu, Kim Hye-Jin (Hwang Jung Eum)...Setelah susah payah dia dapat email Kim Hye-Jin, dorang pun cadang nak jumpa...tapi end up Kim Hye-Jin hantar kawan baik dia...Kim Hye-Jin buat macam tu sebab zaman sekolah dia sangat cantik...tapi bila dah meningkat dewasa, dia cantik sangat tak cantik...tapi apa jadi bila Kim Hye-Jin terpaksa bekerja dibawah kuasa Ji Sung-Joon tanpa Ji Sung-Joon sedar dia tu kawan yang dicari..?

Country :
Korean

Status:
Ongoing

Released :
2015

Genre :
Comedy Romance

Haaa! macam mana review daripada Sally..? Kepada peminat drama Korea...Sally suggest korang tengok la cerita ni...lakonan Choi Si Won mmg sangat rare...hahaha...

Watch online : She Was Pretty

Download : Use Dramadownloader.com (Check here)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Susu pisang dari Korea!

10:05:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


Harini Sally rasa macam hari untuk mengimbau pasal Korea je..hahaha...Serius, lately ni Sally macam rindu gila nak ke Korea lagi...Boleh kata hampir setiap hari usha tiket..kot ada yang murah...hmmm...kenapa rindu Korea sangat ni ye?


Tak cukup dengan tu...Sally rindu sangat dengan susu pisang...Ada banyak kali jugak Sally pernah cerita pasal susu ni dalam blog...dan Sally pasti sangat orang yang minat pasal Korea mesti akan tau pasal susu ni...


Link atas tu kira link throwback la kalau korang nak baca lebih lanjut tentang susu ni...hmmm...Alhamdulillah sebab Allah pertemukan Sally dengan kak Anil Wanina, kirim dekat dia jugak laa...alhamdulillah...Sally dapat jugak minum susu pisang...Susu pisang ni sebenarnya ada je jual dalam kotak...tapi Sally lagi prefer kalau dapat susu dalam botol...rasa dia lain...Botol atas tu ada satu susu pisang dan satu lagi susu stoberi...Kalau korang nak rasa boleh la cari kedai yang jual barang barangan makanan Korea..tapi kena beli yang kotak jela ye...yg botol ni takde kat Malaysia..


Ye...beginilah wajah kanak-kanak yang dalam fasa kegembiraan bila dapat minum susu..hahahaha...tapi rindu pada Korea masih lagi on...rasanya kena g Korea jugak sekali ni..hahahah

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE | My 2gether album collection!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Kalau korang yang dah lama follow blog Sally, tau sangat pasal minat Sally kat kumpulan pop rock daripada Korea, CNBLUE...Dalam pertengahan bulan September yang lepas, CNBLUE buat comeback setelah setahun 7 bulan...lama betul nak tunggu dorang comeback as a whole, but they did it!

Dorang kembali dengan album penuh kedua mereka, "2gether"...Dalam album ni ada 11 buah lagu dan title track utk album ni, "Cinderella"...Macam yang Sally cerita dalam entry CNBLUE 2nd full album '2gether' & title track 'Cinderella' dan jugak Sally ada kongsi music video Cinderella...Basically, 2gether explores the Top 40, electro, and alternative rock...Masih kekalkan gaya mereka sebagai band pop rock...


Taraaaa! Ni albumnya...2gether is available in three editions: released September 14, 2015, version A includes a 68-page photobook, one out of four random photo card between two sets, and a poster. Version B released in September 21, includes a 64-page photobook, one out of four random photo card between two sets, and a poster and the Special Version, released September 30, 2015, 16-page photobook and a poster...

Tapi sayangnya, Sally punya yang Special Edition je...yang lagi dua tu milik blogger Faizah Azmi dengan kak Iza Ismail...hihihi...Sally pinjam je dorang punya ni kejap...sebab Sally mintak tolong daripada kak Anil Wanina yang tolong beli masa dia pergi Korea pertengahan bulan haritu..So, tak lengkap jugak la koleksi Sally sebenarnya...sebab ada satu sahaja...takpela.a..beli banyak-banyak pun buat ape kan...kang simpan je dalam almari jugak akhirnya..hihihi...

Jangan lupa dengar lagu dalam album ni ye! hihihi :)

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!