Ragam Anak Bulu!

11:55:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Dari kecik arwah papa mmg dah biasakan kami dengan kucing...kiranya sampai la dia dah takde pun Sally dengan adik beradik yang lain masih lagi bela kucing...Awalnya ada dalam 11 ekor, tapi sekarang dah tinggal 7 ekor je sebab lagi 4 ekor dah ada tuan yang baru...Sally pernah jugak cerita pasal dorang masa dorang baru lahir dulu dalam entry Daripada 2 ke 5 ke 11...!

Kalau dulu Sally selalu cerita pasal Pak Janggut, pernah sekali cerita pasal Mimi...yang bakal Sally tunjuk kat korang ni semuanya anak Mimi dan jugak Pak Janggut...Semua dah besar-besar...macam-macam la benda dorang buat...bak kata ibu dah macam jadi budak kecik yang tak reti nak duduk diam...habis segala penjuru rumah dia nak explore...




Tapi dorang ni jugak la terapi yang paling bagus...baik tgh happy, tgh sedih, tgh nak marah...mmg dorang la jadi tempat meluahkan rasa...Walaupun kadang tu sakit hati jugak dengan perangai masing-masing...tapi dah terang-terang dorang binatang kan...mana boleh nak marah..

So, korang tgk jela dorang ni ye :P 




11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Majlis Aqiqah Nur Batrisyia. #NurBatrisyiaMSN

8:57:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Hari tu, genap Nur Batrisyia 19 hari...Tok Ma dengan Tok Abah dia nak buat Majlis Aqiqah untuk dia sebelum abah dia kena naik job balik...Biasa la kalau dah surveyor tu...kerjanya offshore jela...

Ouhhh...korang tau ke Sally cerita pasal siapa ni..?


Hehehehe...Kalau korang pernah terbaca entry I'm officially called "Acik Ly", mesti korang dah boleh agak sape Nur Batrisyia kan..? Ye, Nur Batrisyia tu satu-satunya anak buah Sally buat masa ni...anak buah daripada keluarga kecik kami...yang menggantikan arwah papa. Teringat masa berborak dengan ibu dan mama, dok fikir apa la yang papa akan buat bila dapat cucu kan...apa yang akan Nur Batrisyia panggil kat arwah papa...mama gelarkan diri dia “nanny”, ibu pulak panggil “nenek”...hmmm...kan best kalau papa dapat jumpe cucu dia kan..?



Untuk majlis ni Tok Ma dengan Tok Abah Nur Batrisyia tumbangkan 3 ekor kambing..hehehe...jangan salah faham...bukannya cucu sulung pun tapi mungkin sebab dapat tambah cucu...makin happy la agaknya..hihi...majlis pun takde la buat besar-besaran pun...hanya panggil tok imam dan jemaah lelaki selepas solat jumaat...dan orang-orang sekitar tu...

Basically tak banyak benda pun nak cerita, so...kita tgk gambar jela..





Abang Sally dipertanggungjawabkan untuk buat kambing bakar...hihihi...mmg licin la kambing tu selain daripada gulai kambing yang orang kampung sediakan...Dah lama gila kot tak rasa suasana rewang...yela...kita punya kampung pun jarang dah buat rewang...selalunya upah je orang masak...takde maknanya nak merewang bagai laa...







Nur Batrisyia mmg behave gila...sepanjang masa tu tidur je dia...takde nak merengek ke ape...mungkin sebab dah bagi susu sebelum majlis mula...itu yang makin elok je diamnya...Sally tak tolong banyak pun...ada la sikit-sikit buat keja potong-potong dan part Sally ialah western food...Mushroom soup, garlic bread tu je yang Sally buat...rasanya laa...the rest jadi photographer..


Acil Ly & Mama Nur Batrisyia

p/s : Korang doakan Nur Batrisyia cepat sihat ye...dia sampai sekarang masih kena jaundice..prolonged jaundice, salah satu sebabnya kakak Sally ni berdarah O...tak sampai hati tgk dia kena ambik darah sampai 2-3 tiub...sebak dada...

p/s/s : Sorry sebab Sally belum boleh share gambar Nur Batrisyia lagi sampai la mama dengan abah dia bagi green-light ye! Much love...Doakan Nur Batrisyia sihat!

Semalam dah genap Nur Batrisyia sebulan!

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!