Upside Down Museum, Penang

4:29:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments


Dalam entry one day trip in Penang, Sally ada bagi tau nak share dengan korang pasal muzium ni kan...So, harini Sally nak share sedikit sebanyak info pasal muzium ni sambil share beberapa keping gambar kat sini...Kalau yang mana follow Instagram Sally...sure banyak dah korang tgk...so, untuk yang baca blog...ni laa gambarnya ye! 

*akan ada banyak gambar, bertabah la ye!













Dahhh...tak payah nak teleng kepala nak tgk camne rumah ni berfungsi...Hahahaha...actually muzium ni merupakan salah satu tarikan yang terbaru di Penang...Muzium ni terletak di Lebuh Kimberly, Georgetown...Walaupun pada Sally ianya sebenarnya membazir duit je...tapi untuk merasakan pengalaman yg penuh kreativiti okay laa.. 

Harga tiket:

Tickets Fee :
International Tourist :
Adult - RM27.00
Children - RM16.00
Student with student ID -  RM16.00

Malaysian :
Adult (With MyKad) - RM16.00
Children (5 - 12 Years Old) - RM8.00
Student (With Student ID) - RM11.00

Operating Hour :
Monday - Friday
8:45am - 6:30pm (Last Admission : 5.30pm)

Saturday, Sunday, Public Holiday

8:45am - 7:30pm (Last Admission : 6.30pm)

Address :
颠倒博物馆 Upside Down Museum
45, Lebuh Kimberly, 10100, Penang.

Phone Number :
04 – 2642660

Facebook :
https://www.facebook.com/upsidedownmuseum
- See more at: http://pinkypigletland.blogspot.my/2015/08/upside-down-museum-penang.html#sthash.HEFBsZ8o.dpuf
Tickets Fee :
International Tourist :
Adult - RM27.00
Children - RM16.00
Student with student ID -  RM16.00

Malaysian :
Adult (With MyKad) - RM16.00
Children (5 - 12 Years Old) - RM8.00
Student (With Student ID) - RM11.00

Operating Hour :
Monday - Friday
8:45am - 6:30pm (Last Admission : 5.30pm)

Saturday, Sunday, Public Holiday

8:45am - 7:30pm (Last Admission : 6.30pm)

Address :
颠倒博物馆 Upside Down Museum
45, Lebuh Kimberly, 10100, Penang.

Phone Number :
04 – 2642660

Facebook :
https://www.facebook.com/upsidedownmuseum
- See more at: http://pinkypigletland.blogspot.my/2015/08/upside-down-museum-penang.html#sthash.HEFBsZ8o.dpuf


17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!