One day trip in Penang

9:30:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments

Sebenarnya selepas seorang typical Sally berjalan di Langkawi, dia sebenarnya tak terus balik KL tapi berjimba di Penang dulu...hihihi...So, seharian berjalan di Penang...tidur kat rumah tok wan Syifa'...Disebabkan Syifa' tak dapat nak bawak Sally berjalan...jadinya terpaksa la Sally cari pemandu pelancong yang maha expert pasal Penang...

Cuba teka sape..?


Siti Humairah atau lebih korang kenali sebagai sitiyangmenaip! Haaaa...takkan tak kenal dengan blogger kaki spam komen ni...hihihi...Walaupun kaki spam, tapi cheq sukaaa! eh, awat jadi loghat Penang?

Hihihi...CT bawak kawan dia, Syazana...Walaupun ni kali pertama Sally jumpa CT, mmg langsung tak kekok...Mungkin dah terbiasa di blog...dah selalu berhuha-huhaaa dekat IG, Facebook...Jadinya dah macam kawan lama!


Sebenarnya mmg dah lama plan nak jumpa dengan CT, tu yang sengaja balik lambat tu..hihihi...Banyak betul tempat CT bawak Sally jalan...Ke Street Art, ke Museam Up and Down, makan-makan di Chow Rasta, bagi rasa ais kepal sampai la berjimba ke Teluk Bahang...tapi untuk Street Art & Museam Up and Down Sally akan share dalam 2 entry yang berlainan ye...




Masa singgah ke Chow Rasta, makan coq udang je...tapi sempat jugak la rasa Ais Tingkap...kalau dengar cerita daripada CT, nama Ais Tingkap ni dapat sebab dulu dorang jual through tingkap je...haaa...pasal tu la lekat nama Ais Tingkap tu....dalamnya sebenarnya hanya lah air sirap tapi ada biji selasih dan isi kelapa....


Sila maafkan OOTD Sally yang selekeh tu...hahahaha...Sally ingat awalnya dia nak duduk melepak kat mana-mana coffee house je...nak borak kosong tu yang pakai macam orang yang niat turun-kereta-masuk-kedai tu...hahahaha...takpelaa...ni kisah masa ke Teluk Bahang...tak buat ape pun kat sini...bergambor jela mampu..kan?


Yang best sekali!

CT belanja Sally Border's Tea...err...walaupun Sally ambik coffee kan...hihihi...Syazana dan CT, masing-masing ambik Green Tea dan Yogurt...semuanya sedap...tak rugi langsung la beli...harga RM4.50...Besar! Boleh kongsi sekampung! (Okay, sekampung tu menipu)

By the way, thanks CT sebab bawak Sally round Penang ni...!

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!