"Sasaeng" fans...Don't be like this!

4:14:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Kpoppers, selalunya dah biasa dengan terms "Sasaeng" fans ni...tapi untuk korang yang bukan peminat KPOP, Sally akan terangkan sedikit supaya korang mudah faham...."Sasaeng" fans is who were overly obsessive fans, who are known for tracking every detail of celebrities’ lives..Dalam erti kata mudah...peminat yang sangat fanatik...

Tak dinafikan, kat negara kita sendiri...mmg ramai yang obses dengan artis kegemaran masing-masing...dan sekarang ni zaman industri KPOP yang makin terkenal...Harini Sally scroll Twitter dan nampak satu notis daripada pihak FNC Entertainment yang merupakan agensi kepada CNBLUE, FT Island, AOA, NFlying dan ramai lagi....



Perghhhh...Ini kali pertama FNC Ent keluarkan notis sampai tahap macam ni...Ini sebab beberapa hari lepas merupakan perayaan Chuseok di Korea...Chuseok ni macam hari raya kita...Yang tak best bila fans pergi serang rumah artis...seperti dalam notis ni refer kepada CNBLUE...

Yang bertambah tak best bila ramai fans yang makin agresif...sampai menyeludup masuk dalam rumah mereka, seludup masuk dalam FNC, dalam studio dan banyak lagi laa...haihhh...Rasanya ni dah banyak kali berlaku tapi entah kebelakangan ni makin serius pulak....

Haihhh...Ni pun kali pertama nampak Yonghwa update Twitter dengan penuh kekesalan...

“I’m hesitate to post something like this. I understand your love for me and I’m so grateful but I wish you wouldn’t come over to my house. My parents were so shocked when 'they' came over for Chuseok. This is my first time writing something like this. Sorry to post this so late at night. Good night.”

Sally pun minat jugak CNBLUE...Well, fanatik jugak...tapi Sally tau yang mereka tu masih jugak manusia...Masih perlu masa peribadi, perlu ruang peribadi mereka sendiri kan...Kalau kita kena macam tu pun mau gila..Sama la jugak mereka...

Cuma itu laaa...Bila dah obses ni...Cakap ape pun tak guna jugak...Just berharap para peminat lepas ni jangan terlalu obses dan beri ruang kepada mereka...Kat luar mereka dah penat, dah bersusah payah nak hiburkan kita...Jadi kat ruangan peribadi mereka...Jangan la kita ceroboh...

Pesanan ni untuk semua fans, bukan utk BOICE sahaja...

Sekian.

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [New words]

10:21:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments



1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!