Nescafe Mountain Wash

4:59:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Sally tak pasti korang pernah tgk atau pernah dengar pasal produk terbaru daripada Nescafe, Mountain Wash...Produk ni hanya dijual secara online buat masa ni...Sally pun mmg jenis mudah terpedaya..hahaha...pulak online, makin seronok la klik...

Nescafe Mountain Wash ni sangat sesuai untuk mereka yang sukakan kopi tanpa kafein...Ada orang boleh tahan dengan kafein, ada yang tak suka kan..Tapi Nescafe Mountain Wash ni bagus kalau orang nak amalkan minum kopi, in healthier way laa...sebab takde kafein je pun..hihi


Didatangkan dengan kanister yang cantik ni...mmg syok gila rasa...dalam setiap canister ada 12 sachet...Biji kopi mereka diambil daripada Tri-An, sebuah perkampungan yang agak terpencil di Vietnam yang mana kawasan dia sangat unik.

Rahsia yang terkandung dalam kopi ni ada 3...haaa...nak tau?

The Altitude
Brings intensity of coffee
Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
The Climate
Naturally ripened coffee cherries
Alternating wet and dry seasons provide an ideal cultivating environment for naturally ripened coffee cherries.
The Water
100% water washed beans
Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour.


Kalau korang nak cuba, boleh cuba cari daripada retailer yang menjual secara online ye...boleh tgk senarai retailer di laman web rasmi Nescafe Mountain Wash...

Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf
100% water washed beans

Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf
Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

THE ALTITUDE

Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
- See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

THE ALTITUDE

Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
- See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Meatball, Grill Chicken & Gravy.

11:28:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments



Perrghhhh...sekali bukak puasa...dia punya mengidam melampau! Hahahaha...

Ni kisah masa berbuka untuk puasa yang lepas...bukan puasa Ramadhan eh...tu lamaaa sangat dah...ni puasa ganti plus puasa sunat 6 Syawal...ni menu berbuka untuk puasa hari ketiga...time tu mengidam gila bila tengok junior Sally update dia tgh melantak dengan penuh gembira di IKEA, makan meatballs pulak...kita yang puasa ni...sengeh je telan ayaq liurr...

Sebelum balik kerja, google siap-siap cara nak buat meatballs, nak buat gravy dia dan sebab puasa kan...tambah la ayam grill..hihihi...errr...maapkan saya...saya puasa...nak seimbangkan...celur baby carrot dengan broccoli, tambah fries sikit, goreng sosej..dan waaalaaaahh! siap makanan untuk berbuka...

Lepas berbuka...elok terbongkang kenyang..hihihi...

Okay, sambil menaip sambil telan air liur ni..hahahaha...puasa lagi..hihi...

UPDATE : Untuk resepi gravy, Sally guna resepi daripada blog kak Adlil Rajiah

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!