V – live broadcasting apps for Korean idol

4:52:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Kalau korang jenis suka follow kehidupan seharian artis Korea, Sally rasa mungkin korang dah tau pasal apps terbaru ni...dan mungkin jugak tak tau...jadinya Sally nak share la dengan korang supaya kita boleh sama-sama tengok dorang...hahaha

"V" is an app that lets you watch the personal broadcasting videos of celebs on your phone. You can follow your favorite celebs, watch their videos, and use comments and ‘hearts’ to share your thoughts and feelings with others. Your activity such as watching videos will affect your "Chemi-beat" for the celeb; we plan to provide benefits to active users who enthusiastically participate in the activity. Scheduled shows will be listed on V before they start; however, shows that a celeb personally broadcasts can be on air without any advance notice. Enjoy watching live broadcasts of your favorite celebs on V!
(※ V app is currently on beta mode. Formal broadcasting service begins in September)

* Follow Celebs
Pick your favorite celebs and follow them. You can receive the notifications of upcoming broadcasts of celebs you follow on V. The more you watch the videos of a celeb, the higher you get "Chemi-beat" for the celeb.

* Upcoming
You can see the schedule for all upcoming broadcasts on V. Don't miss the broadcast with your favorite celebs!

* Popular
In the Popular tab, you can see the most popular videos on V. Videos containing a lot of hearts are automatically displayed in the Popular screen; tab the heart as many as possible if you like what you are seeing.

* What does "Chemi-beat" mean?
As a short form of "chemistry beat," the V team coined the word "Chemi-beat" to express the relationship index between a celeb and me as beat count. Following celebs and watching videos (live or recorded) are ways to increase your "Chemi-beat." We plan to provide additional benefits based on "Chemi-beat" in the near future.
Sally mula downoad apps ni lepas dorang featured Jung Yong Hwa, walaupun sepatah haram tak paham tapi tengok jela...sebab dalam tu dorang akan rakam aktiviti harian dorang, kalau macam Yong Hwa...dia akan share pasal rumah dia, kehidupan seharian dia, supplement yang dia ambik, main instrument dan menyanyi secara live dan banyak lagi laa...Tak paham pun takpe, bak kata Faizah, masa dia senyum kita senyum...dia gelak kita gelak laa...


Yang paling best sekali sebab kalau kita tengok secara LIVE, kita boleh berinteraksi dengan mereka secara lansung...tapi ramai sangat yang nak interact...kadang-kadang tu mereka sempat sebut nama negara je instead of menjawab soalan peminat...

Apps ni featured ramai artis daripada beberapa buah agensi seperti FNC Entertainment, SMTOWN, JYPnation, CUBE Entertainment dan YG Family...antara artis yang ada dalam ni termasuklah CNBLUE, Winner, AOA, 2PM, Big Bang, KARA, FT Island, Joo Won, BTOB, VIXX, Infinate, GOT7 dan ramai lagi laa....penat pulak nak tulis...hahaha...korang boleh choose nak follow sape..


Apps ni boleh di download secara percuma oleh pengguna android dan jugak iOS...So, sama-sama la kita boleh tengok...Apps ni kira apps wajib ada untuk mereka yang nak follow perkembangan idola kesayangan...

Download : iOS | Android

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | Orange Marmalade

2:30:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Dah lama rasanya takde cerita Korea yang mengisahkan vampire...hahaha...cerita ni bukan la kategori best sangat...tapi sebab ada Lee Jong Hyun (CNBLUE) dan Seol Hyun (AOA)...Jadinya Sally gagahkan jugak share cerita ni..huhu...pulak Jong Hyun tu mmg putih dia sama macam vampire, lagi la rasa nak tgk!


Kalau korang yang tgk cerita ni...mungkin agak pening sikit...sebab nanti dia kan flash back ke zaman 200 tahun sebelum ni...cerita ni berkisar kepada kehidupan vampire yang tak dapat diterima oleh manusia...kisah macam X-Men, yang mana mutan tu semua tak diterima...gittew~

Description
200 years ago, humans and vampires finalized a peace treaty, but they still do not get along well with each other. In the present day, Jae-Min (Yeo Jin-Goo) is a popular high school student. He falls in love with transfer student Baek Ma-Ri. Baek Ma-Ri though hides her true identity as a vampire.
Released: 2015
Genre: Comedy Drama Romance


Ini antara cast yang berlakon dalam drama ni...Kalau korang follow We Got Married (Jong Hyun & Seungyeon), Yeo Jin-Goo tu la yang Jong Hyun jeles sangat sebab wife dia minat sangat kat dia..hahaha...

Watch online : Orange Marmalade 
Download :  Use Dramadownloader.com (Check here)

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wahai smartphone!

11:04:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Dua minggu yang lepas, Sally ada cerita pasal niat Sally nak beli kamera disebabkan keadaan smartphone Sally yang agak sendu ni, boleh baca dalam entry kamera oh kamera!

Beberapa hari lepas, Sally hantar cousin Sally yang tinggal di Kuala Besut tu kat TBS, lepas hantar dia rasa lapar pulak...terus singgah ke Old Town untuk cari makan...Sally datang dengan cousin Sally, Aqila yang merupakan kakak kepada cousin yang balik td..hihihi...

Tapi bukan kisah makan yang Sally nak cerita..tapi pasal smartphone Sally ni...Pada awalnya Sally mmg dah kecewa dengan performance phone ni...gambar dah tak okay, selalu cepat panas dan sebagainya...tapi bak kata orang...biasa laa...dah lama-lama kita pakai...dia pun tau penat jugak kan...tapi...benda yang paling Sally tak sangka berlaku...


Yes!

Ni gambar kamera depan okay...kamera yang paling Sally suka guna tapi dah tak okay kan...and...tiba-tiba je jadi cantik...hahahaha...orang kata selalu kalau kita dok cakap nak beli baru, nak beli baru...sure gadget kita tu merajuk...tapi yang ni jadi makin okay pulak..hihihi...entah kenapa agaknya...LOL...


Alhamdulillah jugak kamera makin okay, tapi keputusan untuk beli kamera bakal diteruskan..hahahaha...InsyaAllah..sebab nak travel banyak tempat tahun ni..hehe..tapi instead of WX350 yang Sally cerita tu, Sally maybe beli WX500 kot..yang WX500 tu nanti Sally akan review yang lain ye..

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Faith!]

7:00:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments


Have some faith, HE knows best!

:)

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!