Anggun Fusion : Rendang Ayam Peanut Butter vs Asam Pedas Kambing Panggang

3:27:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Tengok tajuk pun terial-kial nak hadam kan...bercakap pasal Fusion Cuisine ni mmg agak janggal jika kita tak pernah dengar kan...Sally pun pada awalnya macam pelik jugak bila tengok namanya tapi bila kita cerita pasal benda yang pelik ni kan...mmg benda tu akan menarik perhatian...


Beberapa minggu lepas, Sally dapat mencuba sendiri makanan ni...bukan setakat dengar namanya je...Dua menu utama haritu Rendang Ayam Peanut Butter dan Asam Pedas Kambing Panggang...Kalau korang rasa kedua-dua masakan ni...ianya mmg tak sama dengan masakan tradisional walaupun sebenarnya mereka dapat idea tu daripada dua masakan yang mmg cukup terkenal, Rendang dan Asam Pedas....Fusion Cuisine ni senang kata macam inovasi daripada masakan asal dengan merubah bahan-bahan dalam masakan tersebut...


Harini Sally nak kenalkan korang dengan pes segera daripada Anggun Fusion ni...buat masa ni baru ada dua...Rendang Ayam Peanut Butter dan Asam Pedas Kambing Panggang...tapi lepas ni akan ada yang perencah yang lain...Sally tak sabar nak tunggu signature dish yang ketiga dan seterusnya keluar nanti..hihihi...

Ouh! Dalam kotak cantik ni ada perencah @ pes sahaja tau...walaupun nama dia Rendang Ayam Peanut Butter, tapi bukan la macam makanan yang segera dimakan...korang kena tambah daging tu sendiri...Kalau nak buat rendang daging, letak la daging, kalau nak buat rendang rusa, letak la rusa...Kalau udang pun sedap!! :)

Sama jugak dengan Asam Pedas Kambing Panggang, takde kambing dalam tu ye...pes semata dan Sally suggest korang cuba letak daging kambing panggang atau kalau nak kelainan boleh cuba letak seafood tapi yang paling awesome kalau sotong!


Instead of makan dengan nasi, korang boleh cuba makan dengan spaghetti tau! Kalau rajin lagi...boleh bakar dengan brushetta...sedapnyaaa! Sambil menulis ni pun dah meleleh air liur sebab teringat nak makan benda ni...balik ni nak buat Asam Pedas Sotong pulak rasa!

Kalau korang berminat nak rasa, dukacita Sally maklumkan mmg takde jual dekat pasaraya...tapi kalau nak cuba pes ni...boleh terus contact owner dia...Jangan risau...owner dia cantik, baik lagi...hihihi (harap-harap bertambah supply lepas ni)...Hahahaha...tak laa...Sally sebenarnya dah dapat peluang berjumpa owner dan jugak Sous Chef untuk Anggun Fusion, tu yang Sally tau dah tu...



Kalau nak order atau nak rasa, boleh contact kat bawah ni:

Mimie : 013-240 6880
Myzal : 013-282 4710

Email : anggunfusion@gmail.com

#anggunfusion #anggunfusioncafe #anggunchefinstilettos #anggunchef

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!