Rindukan Korea.

3:33:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Orang tgh sibuk dengan spring, kita dah throwback autumn!

Sally sebenarnya rindu nak travel...rindu sangat, takde la spesifik rindukan Korea semata-mata...Sally nak travel...entah kenapa, Sally lain daripada adik-beradik Sally...Sally sukakan kebebasan...Suka nak berjalan, suka nak tengok dan menghirup udara selain daripada udara tercemar KL ni..hahaha...

Jujur kata, kalau boleh...mmg hidup ni nak berjalan je...nak tengok sejauhnya dunia ciptaan Allah...nak kongsi apa yang kita ada dengan orang lain dan tengok apa yang orang lain ada...nak kongsi senyuman dengan strangers, nak tengok muka pelik orang bila usha wanita berhijab naik subway/train, nak tgk makcik yang senyum bila kita masuk kedai dia, nak tengok para penjual mencuba cakap bahasa melayu dan banyak lagi la...segalanya Sally rindu!

Cadangnya nak menjengah ke Jepun dan Filipina...errr...tapi entah la bila, pastinya bukan tahun keramat 2015 ni laa...sebab tahun ni mmg senak sikit...unless kalau tetiba duit empat juta sterling macam dalam email SPAM tu mmg betul dapat kat Sally laa...hahahaha...which is mmg dah tau SPAM .. LOL!


Happy spring people! :)

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Anak-anak bulus]

2:30:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments



Maka terdamparlah mereka enam beradik didepan pintu dapur selepas makan...

Jentik dahi sekor-sekor kang tau laa...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hello Nuffnanger! #2

11:45:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Blogwalking time!

Ni antara blogger yang penuh kegagahan tolong klik iklan Nuffanang Sally, so...sekarang kita pulak jalan-jalan tengok dorang eh...okay?

  1. http://farhah88.blogspot.com/
  2. http://zarryn.blogspot.com/
  3. http://seindahcerita.blogspot.com/
  4. http://jnjikita.blogspot.com/
  5. http://ctalfakhishah.blogspot.com/
  6. http://life-of-a-traveller.blogspot.com/
  7. http://husnamalek.blogspot.com/
  8. http://cikmanissweet.blogspot.com/
  9. http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/
  10. http://murnialysa.blogspot.com/
  11. http://yanishak.blogspot.com/

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Gochujang]

10:30:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments



Ini yang Sally selalu guna kalau nak masak masakan Korea, kalau nak tau Gochujang ni apa, refer entri Gochujang ni ye :)

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!