Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare.

11:30:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Pertengahan bulan March yang lepas, Sally menang Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare yang dianjurkan diblog kak mialiana.com dan Sally terpilih sebagai 50 orang blogger yang diberi kepercayaan untuk menggunakan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare.



Diam tak diam, sebenarnya dah hampir 6 minggu Sally menggunakan produk ni...dan yang bestnya, selepas 3 hari Sally pakai...ibu pun turut sama nak cuba...jadinya Sally dan ibu berkongsi menggunakan produk ni...Walaupun kecil, jangan takut sebab ianya tahan lama, kalau tak, takkan la sampai 6 minggu Sally tahan pakai dan ada lagi kat rumah..

Benda pertama yang buat Sally tertarik dengan produk ni ialah sabun pencuci muka dia...Bau dia persis macam bunga ros, tapi....sampai kat ibu dia kata macam bau daun pandan! hahahaha...tak kisah la kan, janji bau dia mmg sedap! wangi gilaa....



Muka Sally mmg agak teruk, bukan teruk kenapa la tapi banyak parut sebab Sally mmg suka picit jerawat..Bila dah picit tu mmg habis berbekas la semua…dan masalah Sally yang paling ketara bila muka Sally jenis kulit kusam…berbekas sana sini sbb Sally punya muka mmg takde pakai apa-apa krim…entah kenapa dari dulu lagi Sally mmg tak suka pakai krim atau apa-apa kat muka…tapi bila meningkat dewasa ni, dah berjumpa dengan ramai orang…nak tak nak kena la elokkan sikit muka.

Sally tak pernah jumpa produk macam My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare, yang mampu menghilangkan parut jerawat dan jeragat tebal dalam masa yang singkat, dimana proses pembaharuan sel kulit baru dalam 1 minggu dan proses pencerahan seawal 3 hari...Sampaikan ada blogger yang tegur, katanya muka Sally nampak lain…kenapa dah takde parut, kita tgk muka sendiri mmg tak nampak la tapi orang lain boleh perasan…mmg Alhamdulillah!





Muka ibu pulak mmg dah lama ada jeragat bawah mata, dan kulit dia jadi nampak kusam dan mmg nampak dia tua daripada umur yang sebenar…Lepas tgk muka Sally, makin pudar kesan jerawat, tu yang ibu terus nak guna jugak…and the best part, pakai dua orang pun masih cukup kot…tapi kalau nak kesan yang lebih baik, pakai la satu set untuk diri sendiri…Sekarang ni muka ibu dah okay sikit wajah lebih sihat dan lebih muda di samping menyerikan wajah kusam ibu.



Sally rasa, Whitening Booster Oxygenating Night Cream tu yang paling memberi perubahan kepada muka Sally…itu Sally tak tau nak terangkan macam mana, tapi bila Sally pakai…bangun pagi je rasa kulit tu menganjal dan halus..Bayangkan dalam masa satu malam je kita boleh rasa perubahan yang ketara macam tu kalau kita gunakan selalu macam mana perubahan dia kan..?



Kadang-kadang kalau malas, Sally akan guna Whitening Booster Day Cream je masa keluar rumah, sebab krim ni mmg unik sikit…Walaupun nampak macam krim ni agak berminyak dan sama je macam foundation yang lain, tapi Sally tak sangka sebenarnya yang krim ni menjadikan tona lebih sekata, lembut dan berkilau dan yang paling penting sekali, ianya melindungi daripada sinaran UV.



Kulit nampak cerah dan licin kan?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pakej berpantang tradisional Aishah Radhiah 2015

4:24:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Aktiviti berpantang selepas bersalin merupakan antara elemen yang penting buat ibu-ibu kat luar sana...Sally nak cerita banyak pasal berpantang pun sebenarnya Sally kurang pasti...tapi yang Sally tau berpantang ni bagi yang rajin, dijamin akan mendapat kembali potongan badan asal mereka, menjadi sihat dan cergas seperti sedia kala.

Tahun 2015, Sally nak bagitau kat korang tentang pakej berpantang secara tradisional yang boleh didapati daripada Aishah Radhiah. Aishah Radhiah ni ada pelbagai jenis pakej untuk spa, dan sekarang ni mereka mula bertapak dalam bidang penjagaan pantang pulak.


Pakej yang ada termasuklah:

http://aishahradhiahspa.com/

Pakej ni hanya valid untuk tahun 2015 ye...sepanjang tahun...Aishah Radhiah ada juga menyediakan pakej urutan untuk bayi dan juga pakej untuk memasak makanan berpantang dengan harga RM40/sehari...murah je kan...kalau korang berpantang sendiri atau tak larat nak masak lauk-lauk berpantang, boleh minta tolong daripada Aishah Radhiah.

Tungku herba handmade by Aishah Radhiah Beauty & Spa

Aishah Radhiah juga ada menyediakan tungku herba handmade by Aishah Radhiah Beauty & Spa sendiri...yang penting sangat berbaloi kalau ambil pakej berpantang dengan mereka ni...

Walaupun Aishah Radhiah baru je nak bertapak dalam dunia penjagaan pantang ni, tapi confinement lady (mak bidan) mereka dah berpengalaman lebih daripada 2 tahun dalam menjaga ibu-ibu berpantang, so, don't worry! InsyaAllah korang akan berpuas hati dengan servis yang mereka berikan..

Urutan Bayi
 
Pakej ni cover untuk semua ibu-ibu yang nak berpantang secara tradisional diseluruh area Negeri Sembilan, Kuala Lumpur dan Selangor. Hubungi je mereka, sure nanti korang akan dilayan sebaiknya...

Kepada ibu-ibu yang mencari pakej berpantang tu, Sally cadangkan korang cuba dengan Aishah Radhiah, nak booking boleh call 012-9422798 or online booking dekat website aishahradhiahspa.com

Website : aishahradhiahspa.com
Facebook : Aishah Radhiah Beauty & Spa
Instagram : @aishahradhiahbeautyspa

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com

2:43:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 April 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!