Ada blog, kantoi dengan bini bos!

5:01:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

 
Hasil penulisan daripada Bro Framestone...siapa yang tak kenal kan...blog terbaru daripada bro, BRO - Blog Retis Official ni memaparkan tentang blogger-blogger yang ada kat Malaysia ni...dengan Sally sekali kena...

Okay la...mukadimah dah...so, kita straight to the point...benda ni jadi Rabu lepas, masa tu Sally tgh buat something dalam bilik bos dan tetiba dia tanya,

"Kau ada blog ke Sally...bini aku cakap selalu baca blog kau.."

Errr...time tu mmg Sally tak tau nak respon macam mana...mampu ketawa palsu dan cakap Sally buat blog untuk suka-suka je..hehehe...dah kantoi dengan bos nak cakap apa lagi..?


14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Setiap hari tgk wayang..tak penat ke?

4:18:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Isnin, Selasa, Rabu...

Tiga hari berturut-turut Sally tengok wayang...


 Penat wehhh...serius penat gila...tapi sebab kan dapat tiket wayang percuma...jadinya digagahkan kaki kesana sini...

Dua hari di One Utama, hari ketiga kat Paradigm Mall...

So, next week nak rehat...sebab kelas dah nak mula...tak nak dah berjalan bagai..kena duduk rumah menelaah pulak..hahahaha...itu pun kalau takde dapat tiket free laa...

Movie Wild & Run All Night nanti Sally akan review pada waktu akan datang..hahahaha...sebab macam tak berapa excited nak cerita..muehehehe...

Anyway, thanks KLIPS & Budiey :)


6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Puffy Buffy Cafe in Nu Sentral

12:47:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Nu Sentral...siapa yang tak pernah dengar lagi kan...Nu Sentral ni antara tempat paling senang nak pergi sebab dia terletak betul-betul strategik..nak naik monorail, KTM, LRT atau naik ERL pun senang kan...

Minggu lepas Sally ada jumpa dengan kakak-kakak FAG kesayangan Sally...Kak Huda, Kak Zura, Kak Nadia, Kak Dayang & Kak Fiza... Ni geng masa Sally ke Korea tahun lepas...saje buat gathering nak borak kosong...jadinya kak Huda suggest Puffy Buffy Cafe kat Nu Sentral ni..


Interior dalam kedai ni so far okay la...Sally suka sebab comel macam nama kedai jugak...nanti ingat Sally nak bukak kedai nama Hunny Bunny laa..kekeke..okay, tak Sally melawak je...kedai ni dalam dia mmg lampu ala-ala pink kaler camni...takde lampu terang...kalau korang masuk pun confirm macam pelik tapi lama-lama okay la...


Baca review di Facebook, ramai yang cakap pastri dan kek dorang ni sedap...masa tu Sally takde plak rasa nak cuba tapi overall makanan dia mmg sedap...Sally suggest Red Velvet Cake kalau korang nak cuba la...


Iced chocolate ni kak Huda punya...hehehe...comel je dia tulis "cantik"...kitorang dah gelak-gelak dah bila budak tu sampai dengan air Kak Huda ni...tapi lepas tu kak Zura punya cappuccino takde pulak dia nak buat...kosong penuh buih je kak Zura punya..hahahahaha


This actually lasagna...tapi entah kenapa Sally tak rasa benda ni nampak okay...something missing...maybe I was expecting lasagna yang macam selalu makan tu sebab lasagna ni nampak macam murtabak pun ada...huhuhu...sedap but not what I expect it would turn out.


Chocolate lava neh sedap! hahahahaha...sebenarnya banyak lagi makanan yang kitorang order...tapi sebab kebulur kan...mana nak ingat ambik gambar bagai...Sally suka konsep dia, sedap dan macam biasa laa...harga "cafe" kan...don't expect to find something cheaper like mamak stall okay?

Quality comes with a price!

Left : Kak Dayang, Kak Fiza, Kak Nadia, Sally, Kak Zura & Kak Huda

p/s : Bila FAG gathering..kemana destinasi seterusnya? Hahahahaha! ^^,

 Puffy Buffy Cafe
Facebook : www.facebook.com/cafepuffybuffy
Instagram : www.instagram.com/puffybuffynusentral

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!