REVIEW | I fine..Thank You..Love You (Thailand)

4:54:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


Cerita ni Sally baru tengok semalam...mmg best, kelakar gila...mmg takkan seminit pun korang tak gelak...sepanjang malam tengok wayang ni, habis satu hall tu ketawa...rasa sampai sesak nyawa nak ketawa...hihihi...

So, Sally nak review sikit la ye..


Sinopsis:
Cerita ni berkonsepkan romantik komedi...pertama nya bila Yim (Sunny Suwanmethanon) masuk ke kelas tutor Pleng (Preechaya Pongthananikorn) yang pada mulanya mengajar kekasih Jepun Yim yang bernama Kaya...


Lepas Kaya berjaya untuk dapatkan kerja di Amerika Syarikat (lulus bahasa inggeris), dia buat keputusan nak berpisah dengan Yim dan akhirnya Yim menganggap tutor Pleng punca sebab dia yang mengajar Kaya...


Jadinya Yim paksa tutor Pleng supaya ajarkan dia bahasa inggeris supaya dia dapat berjumpa dengan Kaya...yang bestnya Kaya tak paham bahasa Thai, dan Yim tak paham bahasa inggeris...tak tau la macam mana dorang jadi pasangan kekasih...

Pada masa yang sama tutor Pleng jatuh hati kat salah sorang anak murid dia...



Pada Sally, cerita ni bukan la seronok sangat...tapi elemen komedi dia mmg sangat kelakar dan korang takkan menyesal tengok...Kalau suruh Sally pilih nak tengok cerita ni atau cerita Cinderella, Sally prefer cerita ni lagi...hahahaha

Serius, Sally sendiri akan repeat tengok cerita ni...tapi Sally sarankan korang jangan la bawak budak-budak sebab ada elemen dewasa sikit-sikit laa..hehehe...but overall, a movie that worth your money dan yang paling penting movie ni rated nombor satu dekat Thailand!! Box-office!

Cerita dah mula ditayangkan harini (12/3/2015)

p/s : Sally perasan muka pelakon utama lelaki dia macam muka Lee Dong Wook

Update : Watch Online (LINK)

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sally & Loz Block | Hello Kitty in Kimono

2:49:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Yeay!

Lego yang ketiga dah pun siap...hehehe...sebenarnya siap since hari Selasa lagi tapi tak sempat nak update kat blog!

Comel tak....actually walaupun yang ni besar sikit dari yang sebelum ni Sally buat..tapi sebenarnya yang ni lagi senang daripada yang dua tu...mmg senang gila...dalam masa setengah jam je Sally dah boleh siapkan..huhuhu...

Kalau ada yang nak beli yang lupa contact PIXELISTA - Menjual pixel dan pixel lego.

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!