Travelogue Korea : Travel back to Malaysia

2:00:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Errr....balik ke Malaysia pun nak cerita ke..?

Hahahahaha...cerita jugak laa...sedih tau! Duduk dalam flight selama 6 jam pada hari jadi kita...muahahaha...Pulak tu takde orang ingat kan, tambah lagi sedih bila clash flight dengan CNBLUE...lagi laaa...hahahaha...


Disebabkan flight petang, jadinya pagi tu kali pertama kami bangun lambat..hahahaha...lepas tu terus g pantri, habiskan segala stok makanan yang ada...dah macam setahun tak makan je pagi tu..hahahaha...semua benda makan...serius semua...sampai rasa nak pecah perut..

Kalau korang ingat entry pasal U-Wa Guest House, korang mesti tau camne keadaan pantri dia kan...Kami tak risau sangat lambat sebab guest house ni tak jauh daripada Station Hongik University, kat situ ada subway yang direct ke Incheon Airport yang hanya makan masa 45minit untuk kesana. Tambang dia dalam KRW 3850 (RM 12.70)

Sampai airport je terus la sambung shopping, habiskan duit yang ada dalam T-Money...yang paling best sekali, semua dah check in bag baru pergi beli susu pisang! Adoi! sumpah clumsy gila...lepas tuuu.....



sesi habiskan susu pisang sebelum kena check dengan kastam dorang...bayangkan masing-masing minum 5-7 botol seorang dalam masa kurang 3 minit...mmg naik atas teruk perut jadinya, terus mata terbungkang besar sebab terlalu banyak energy yang dapat daripada susu tu...hahahaha...

Tapi apepun, alhamdulillah sebab selamat sampai ke Malaysia dan Korea, mu tunggu aku datang lagi sekali.. ^^,

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Quaker Oats Fruit Bites

10:30:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments


Ini semua padahnya kalau blogwalking..hahahaha...Terpedaya dengan hasutan Aisya, Sally pun TERrasa nak beli...secara kebetulan Sally, TERjumpa dan TERbeli dan dah TERmakan untuk breakfast..kekeke...

Quaker Oats Fruit Bites yang Sally jumpa ada dalam 2 variasi ni je.. Ada lagi dua jenis dalam kotak jugak tapi itu yang plain sahaja, jadinya beli jela dua kotak ni...hehehe...ini pun suruh mama bayar :P


Cubaan untuk makan sarapan, sedap dan kenyang! Setiap kotak ni ada 6 paket sahaja, sekotak ni pula harganya RM7 so, jatuh harga lebih kurang RM1.20 sepaket la...kalau takde beli makanan lain mmg berbaloi la...kekenyangan jadinya! Serius!

Lagipun mudah je...letak sepaket Quaker Oats Fruit Bites dalam cawan atau mangkuk, lepas tu letak air panas 100ml..! Done! Hehehe...Senang kan buat breakfast?

So, kepada yang nak berdiet macam kak Aisya, boleh la cuba..hehehe...Sally saje simpan buat stok kalau tak sempat nak breakfast atau lunch kat office je...Lagipun Sally mmg suka makan oats letak fresh fruits banyak-banyak, jadinya Sally takde masalah nak makan oats..!

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!