RESEPI : Lempeng Warna Warni Suka Hati

4:24:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments


Sabtu lepas, ibu malas nak masak katanya...jadinya kelaparan la Sally malam tu...tengok Maggi pun takde...fuhhh, bertambah menderita jiwa dan raga..hahahaha...jadinya tengok kat dapur apa ada dan jadilahhh Lempeng Warna Warni Suka Hati...hahahaha...

Nama tu main-main je...


Konon makan dengan Pandan Kaya, kisahnya jadi la warna hijau..hahahaha...mengada kan...Sally tau masak lempeng ni benda paling senang, tapi just incase kalau Sally sendiri terlupa..LOL...

Lempeng Warna Warni Suka Hati

Telur, Tepung Gandum, Air, Garam, Gula, Minyak masak

6 barang utama dan paling basic sekali. Air ikut berapa banyak tepung yang digunakan, letak garam secubit, letak minyak masak sikit supaya tak melekat, gula sikit (sesudu), letak gula tu option...Sally letak sebab nak bagi stabil rasa je...Kemudian kacau sampai betul sebati dannnn...


Letak je atas non-stick pan, masak sampai garing sikit atau ikut lidah korang laa...dan dah siap!


Lepas tu boleh la makan dengan kaya, Nutella, gula, kari ayam, rendang, sambal ikan bilis dan sebagainya...ikut selera masing-masing...kalau tak cukup, esok pagi boleh buat lagi dengan warna lain pulak...! (refer diri sendiri)


Hahahaha...okay, santai petang! :)

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Big Bad Wolf Fire Sale 2015!

2:18:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Big Bad Wolf kembali lagi...!

Selepas dia menggila pada penhujung Disember yang lepas, boleh refer entry SINI, kali ni dia kembali lagi dengan kegilaan harga buku yang murah! ALL FICTION TITLES semua RM5 jeee....murah gila kot!

Yang bulan Disember lepas Sally tak dapat nak pergi...hopefully yang ni dapat laaa! InsyaAllah! hehehehe...

Date:
2-9 February 2015

Time:
10 am - 10pm

Venue:
MIECC @ Mines

**kali ni tak buat 24 jam...so, jangan la g pepagi buta pulak ye..hehehe

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!