Jung Yong Hwa ft. YDG - 마일리지 (Mileage) M/V

4:01:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments



Akhirnyaaaaa!

Solo MV Yonghwa tanpa penampilan ahli lain kumpulan CNBLUE dan released...walaupun sebelum ada sebuah lagu, You, My Star, tapi yang tu tanpa music video..

Lirik:

Jung Yong Hwa - Mileage

Baby yunanhido yeppeo neul hadeon yaegi
tto hagido gwichanha jukgesseo
Ooh baby hal mari inneunde gabyeopge deureobwa

myeochiljjae ganghaenggun oneuldo chwallyeong All night
jibeseon ttong gijeogwi Shower eorinijip Ride
wolse gungminyeongeum daechurija wongeumsanghwan
juyubi saenghwalbi gojeong jichul Schedule tight

gunsori an hago jansori da badajumyeo
chagokchagok ssahineun mailliji
yonghwaga anju nara samhap meogeureo gajaneunde
yeobo na eojjeoji?

oneul nae mailliji sseodo doegenni
han dare hanbeon isseulkka malkka han narini
oneul nae mailliji naeilbuteo dasi
ni pumeseo chagokchagok ssaheul teni

Shabillab shabillab shabillab
Shabillab shabillab shabillab

Baby jeomsim mwo meogeulkka?
niga maeil meokdeon Menu malgo mwodeunji malhaebwa
Ooh baby hal mari inneunde
geujeone nae maeum jeonhago sipeo

sambaegyuksiboil 247
Just 4. U gireumeul chaeun YDG airline chulhanghamnida
bari daheul su eomneun got To the kingdom of heaven
Yes this is it
First class upgradehal su isseuseyeo
pyeonhi swiseyo
No doubt without doubt hell no brother
siwonhan gaseum No brother

oneul nae mailliji sseodo doegenni
han dare hanbeon isseulkka malkka han narini
oneul nae mailliji naeilbuteo dasi
ni pumeseo chagokchagok ssaheul teni

Shabillab shabillab shabillab
Shabillab shabillab shabillab

geu eotteon Practical medical scientific knowledge
babillon tapboda nopeun Luv ape ssak da balliji
dadeul malliji But ni Smelleun nae pireul malliji
yeolsimhi ssaha mailliji

oneul nae mailliji sseodo doegenni
han dare hanbeon isseulkka malkka han narini
oneul nae mailliji naeilbuteo dasi
ni pumeseo chagokchagok ssaheul teni

neol wihan mailliji pyeongsaeng yeongwonhi
neomaneul hyanghae chaeulge Please baby stay with me
yaksokhae Promise naeilbuteo dasi
ni pumeseo chagokchagok ssaheul teni

Shabillab shabillab shabillab
Shabillab shabillab shabillab


p/s : pengsan!

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mitsubishi Electric : Delegasi Terbaru Barangan Elektrik

4:00:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Kalau sebelum ni kita sentiasa mencari barangan elektrik daripada pelopor barangan elektrik yang terkenal, tetapi sekarang ada delegasi terbaru dalam dunia barangan elektrik di Malaysia ni. Sebenarnya Mitsubishi Electric bukanlah nama yang baru kita dengar tetapi kini Mitsubishi Electric sudah dapat menarik perhatian dan melopori dunia barangan elektrik.


Pada 3th Januari yang lepas, pihak Mitsubishi Electric telah menjemput beberapa orang blogger untuk sesi pengenalan kepada beberapa produk terbaru. Diadakan di Pejabat Mitsubishi Electric di Petaling Jaya, para blogger dikenalkan dengan 4 variasi produk terbaru mereka yang menjadikan mereka lebih unik daripada pesaing pasaran mereka antaranya kipas, penghawa dingin, peti sejuk dan "Jet Towel" (alat pengering tangan). 

Pihak Mitsubishi Electric juga mengumumkan tentang pelancaran aplikasi mudah alih mereka yang akan dilancarkan pada pertengahan bulan Januari untuk pengguna Android dan dipenghujung bulan bagi pengguna IOS.


Barangan pertama yang diperkenalkan oleh pihak Mitsubishi Electric ialah...
Penghawa dingin.


Penghawa dingin mereka dilengkapi dengan label kecekapan tenaga, label kecekapan tenaga dikeluarkan oleh Suruhanjaya Tenaga kepada pengilang alat elektrik untuk dan mempromosikan alat eletrik cekap tenaga dalam pasaran. Pengilang perlu mematuhi piawaian dan syarat ujian prestasi tenaga yang diwujudkan oleh Suruhanjaya Tenaga untuk kadaran bintang ini sebelum kelulusan diberikan untuk setiap model yang di keluarkan. Lebih bintang pada label, tenaga kurang digunakan.



Penghawa dingin mereka juga dilengkapi dengan penapis nano platinum, yang menyedut debu lebih baik daripada penapis konvensional. Penghawa dingin mereka juga dibina dengan sistem "vane control & swing" yang membolehkan anda mengawal arah aliran udara untuk memastikan bahawa aliran udara mencapai setiap sudut bilik

Penghawa dingin keluaran Mitsubishi Electric ini mudah dibersihkan. Dan dengan hanya 3 langkah mudah anda boleh membersihkannya sendiri tanpa mengupah syarikat penyelenggaraan penghawa dingin. Kekerapan membersihkan penghawa dingin anda akan membawa kepada kos yang lebih rendah dalam bil elektrik

"Jet Towel" (alat pengering tangan)

Jet Towel atau alat pengering tangan ni lebih bersih dan mudah digunakan serta tindakan pengeringan yang lebih selesa. Ianya hanya mengambil masa 10 saat untuk mengeringkan tangan anda, kerana keluasan zon pengeringan tangannya dan yang penting dapat mengurangkan penggunaan kertas tisu.

  Jet Towel menggunakan operasi pengeringan tangan secara penuh sehingga sejauh pergelangan tangan tanpa menyentuh unit. Rata-rata tandas awam di pusat beli belah juga sudah mula menggunakan Jet Towel sebagai pengganti kepada kertas tisu.


Kipas

Dengan waranti motor sehingga 3 tahun, kipas keluaran Mitsubishi Electric ini merangkumi standard keselamatan premium. Kipas ini juga dibina dengan peningkatan keselamatan produk melalui penggunaan bahan-bahan tidak mudah terbakar & motor yang tersembunyi, yang menghalang bahan yang tidak diingini daripada memasuki motor & meminimumkan kemungkinan kadar kemalangan.

Kipas keluaran Mitsubishi Electric ini juga dilengkapi dengan perlindungan dua fius. Fius akan menghentikan kipas daripada beroperasi apabila arus telah melebihi, manakala fius termal akan memotong pengaliran arus elektrik jika motor terlampau panas.

Peti Sejuk


Sama juga seperti penghawa dingin, peti sejuk keluaran mereka juga dilengkapi dengan label kecekapan tenaga, label kecekapan tenaga dikeluarkan oleh Suruhanjaya Tenaga kepada pengilang alat elektrik untuk dan mempromosikan alat eletrik cekap tenaga dalam pasaran.
Label kecekapan tenaga ini memberi maklumat kepada pengguna tentang penggunaan tenaga bagi setiap peralatan elektrik. Label kadaran tenaga label menunjukkan anggaran penggunaan tenaga bagi setiap peralatan elektrik berdasarkan sistem kadaran kecekapan tenaga. Kadaran 1-5 ditunjukkan dalam label bermakna (1) adalah yang paling kurang cekap dan (5) adalah yang paling cekap.

Eco Mode, membantu secara automatik merendahkan tahap penggunaan tenaga pada waktu bukan puncak. Dengan kapasiti besar (lebar 950mm), peti sejuk ini susuai untuk kegunaan dirumah. Dilengkapi dengan kawalan kelembapan, peti sejuk ini juga sesuai untuk sayur-sayuran dan buah-buahan untuk kekal segar lebih lama.
 
  Lampu LED berwarna yang bertindak sebagai 'matahari kecil'
membantu supaya dapat kita dapat merasai kesegaran yang tahan lebih lama, mengekalkan nutrien dan meningkatkan vitamin dalam sayur-sayuran.

Hakikatnya, peralatan elektrik yang cekap tenaga ni memang agak mahal sebenarnya kalau kita nak beli tapi dia sebenarnya sangat menjimatkan dan mungkin jugak meningkatkan tempoh penggunaannya atau jangka hayat dia. Dalam kata mudahnya, benda yang elok ada harganya.Sebagai pengguna, kita seharusnya bijak berfikir dan pandai membuat pilihan tentang alatan yang kita ingin beli.
Mitsubishi Electric, terbaik! 

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Again, From Canada with love :)

11:42:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


Yup..

Mmg tajuk dia tak salah...ini kali kedua Sally dapat cenderahati daripada Farah (http://herlifemanual007.blogspot.com/)...Hahahaha...rasanya setiap kali Farah buat giveaway je Sally yang sapu...maaf, itu tandanya jodoh Sally dengan adik kita ni kuat...weee~

[Giveaway] Hello from Canada yang dijalankan pada bulan Disember lepas ternyata mmg bawa rezeki kat Sally...tak dapat pergi ke Canada, dapat fridge magnet pun jadi la...Walaupun dihantar daripada Malaysia, kira okay laa...hehehe

Thanks my lovely Farah!

Entry sebelum ini : From Canada with love :)

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The basics of a healthy breakfast.

9:54:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments



Healthy breakfast is something you search but you won't eat..Sometimes, the healthy breakfast got flat taste or maybe are bit much pricy than the regular "Nasi Lemak" or "Roti Canai" on it's own...

The basics of a healthy breakfast whole grains (whole-grain breads,whole-grain cereals), low-fat dairy (milk, plain yogurts) lean protein (peanut butter, hard-boiled eggs), some fruits and vegetables.

Together, these provide some carbohydrates, fiber, protein and a small amount of fat, a combination that packs health benefits and helps you feel full and energetic for hours.
 
Make it interesting, make it more addictive and you'll find it much more better than the regular breakfast menu...Breakfast gives you a chance to start each day with a healthy and nutritious meal, so find one!

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!