Bro Char Kuey Teow @ LampuNeon Cafe, Tg. Malim

3:20:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments


Sally rasa rata-rata korang sure dah pernah dengar pasal Bro Char Kuey Teow kan...? Bro Char Kuey Teow milik salah sorang blogger yang agak femes di Malaysia ni..Bro Framestone...haaa...sure pernah dengar kan..?

Masa pulang dari Ipoh, Sally, Kak +Ayue Idris & Kak Eyza Miel sempat la singgah ke kedai Bro sebelum balik ke Kuala Lumpur..hihihi..tak jauh pun tapi kesian jugak kat kak Ayue yang drive sorang-sorang...hihihi...Sally mmg angkat tangan dulu...

Bro Char Kuey Teow berada dalam LampuNeon Cafe di Tg. Malim...Sally suka jugak dengan interior LampuNeon Cafe ni...Hipster sangat tu tidak la tapi entah...best la kot...



Sampai je depan mata terus makan! Hahahaha...padahal dah makan nasi kot tengahari tu tau...adeh...hihihi...Sally mmg suka makan kuey teow...tak kisah la macam mana pun cara masaknya...mmg telan je...Rasa tak cukup nak makan satu pinggan, nak mintak dua segan...Jadinya...kita bersyukur jela dengan sepinggan tu...kahkahkah..



When I say tak cukup, this is what I meant..hahahaha...licin kot! Nasib je kulit udang tu tak telan...kalau tak...Sally makan sekali dengan sudu-sudu tuu...eh!



Sebenarnya ada banyak menu di LampuNeon Cafe ni...tapi Sally mmg niat nak rasa Char Kuey Teow...So, tak dapat la nak review menu yang lain-lain...tapi rasanya kalau korang nak makan makanan western, kat sini korang boleh dapat dengan harga yang bukan murah tapi affordable! Hihihihi...



So, kita tepek la gambar dengan owner sekali eh...hahahaha...Kalau korang nak rasa Char Kuey Teow sedap kat Tanjung Malim, korang boleh la pi sana tauuu...Kalau dia tak bukak korang gegar je rumah dia..mihmihmih...Sebelum terlupa, sekarang Bro tgh buat promosi Char Kuey Teow Ketam...haaa...murah pun murah...RM10 je...ketam pun dengar kata pi cari kat pasar setiap hari...mestilah fresh kan? Jangan lupa pi singgah sana!

Facebook : Bro Char Kuey Teow

You Might Also Like

19 comments:

  1. ya Allah...terliur PC tengok air tu...

    ReplyDelete
  2. aduhaiiiii telio habis tengok char kuey tiow bro ni, bilalah nak menyinggahnye huhu

    ReplyDelete
  3. Belah mana kedai ni kak...umah kami dekat je ngan tanjung malim ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nila pergi kat FB page tuu ada alamat dia atau search je LampuNeon Café..

      Delete
  4. Aku kan. klau makan di lampuneon mesti nak 2 jenis food. stu mmg tak ckup. entahla. kenapa bole jd tamak. harga mknan kat sana very reasonable sbb kita ni student lagik. hehe :D

    ReplyDelete
  5. ok jugak harga char kuey teow ketam tu!

    ReplyDelete
  6. bila la dapat merasa char kuey teow bro ni

    ReplyDelete
  7. AAAAAAAA QILA PERATI JE UHUHUHU
    but y so far :(((

    ReplyDelete
  8. Telan air liur tengok. Hahahaha ! Bila nak sampai sana ni :D

    ReplyDelete
  9. Murni dan Alysa pon penggemar Char kuey Teow juga..malam ni nak mkn Sany Char kuey teow laa..nak ke tg malim jauh bebenor

    ReplyDelete
  10. Sedap giler char koew teow..Udang dia pun besaq2 tu

    ReplyDelete
  11. Uisshhh, mata akak memang tak lepas pandang char kuey teow tuh!

    ReplyDelete
  12. Uihhhhh, kuah char kuey teow tu memang nampak menyelerakan :D

    ReplyDelete
  13. Sedapnya char kuey teow tu sally..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!