Kenali Blogger MohdZarin.com

2:36:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Ini bukan entri review ye..Ini entri Give Away #3 T-shirt “Trust Me I’m A Professional Blogger”..tapi jangan risau...Sally bukan nak membodek ke ape...hihihi...Cuma Sally nak ajak korang mengenali blogger, Mohd Zarin...Kali pertama Sally jumpa Zarin dan isterinya dalam satu sesi food review di The Strand, Kota Damansara (A Night In Spain di Corona Del Mar!)

Walaupun pada awalnya Sally berlagak malu, tapi Sally kot...hahahaha...nak dijadikan cerita, Zarin dan kak Zarith mmg lebih tua daripada Sally...tapi Sally dah terbiasa panggil Zarin dengan nama je dan isteri dia kak Zarith dengan panggilan kakak..hihi...janggal kot agaknya ye..?

Baru je pertama kali jumpa, Sally dengan muka tak malunya mintak figura Upin Ipin daripada Zarin yang bekerja di Les Copaque...Ini gara-gara Sally tak menang masa Zarin buat giveaway kat Instagram...malu tak malu, mintak je dulu...dapat tak dapat belakang kira...err...tapi muka comel macam Sally ni ada ke orang nak tolak permintaan? Okay tak tak...Sally gurau je...terima kasih bagi Upin Ipin!


Eh, sepatutnya Sally kena cerita pasal elemen yang anda rasa menarik di blog MohdZarin.com tapi macam jauh dah kan ceritanya...Dua perkara yang paling Sally suka dalam blog Zarin ni...satu, gambar...dan keduanya cara dia menulis....

Gambar, in terms of this mmg Sally tak dapat nak sangkal...Kalau terserempak kat event, bak kata kak Zarith, "dia ada tgh ambik gambar la macam biasa"...hahahaha...Err...sebab tu jugak kadang-kadang Sally dengan muka yang paling innocent akan mintak gambar..biasa laa..kita guna phone je...Gambar mana la nak cantik...So, bila ada event yang sama dengan Zarin...Sally mintak je..hmmm...shoot dia sangat cantik ooo!

Cara menulis ni Sally sebenarnya rasa cemburu...Sally sekarang dah tak boleh nak menulis baku macam zaman sekolah dulu...Kalau dulu, menulis baku tu perkara paling mudah bagi Sally...tapi sekarang...haihhh...Sally suka baca bila blog yang dengan bahasa yang original, bahasa indah...tapi pantang Sally bila ada yang buat-buat pandai menulis tu...Tatabahasa kelaut...merosakkan bahasa melayu baku...tapi Sally masih suka dengan penulisan yang santai...I meant yang rasa kita dekat dengan orang...dekat dengan pembaca...


Masa tgh menggodek blog Zarin, jumpa pasal Mee Sotong Hameed Pata...terus macam....Ya Allah...benci betul laa...banyak pulak makanan dalam ni...kahkah...seorang Sally yang suka makan...tengok segala jenis makanan lagi la haru biru...hahahaha...

Btw, kalau korang jenis suka jalan-jalan cari makan...atau menginap di mana-mana hotel di Malaysia...boleh la baca blog Zarin...ada macam-macam...tapi elakkan baca pasal Jepun...hihihi...sebab tak nak bagi korang jealous laa...lalalalala..(I know I referring to myself)

Okay laa...tu je Sally nak cerita pasal Zarin...Korang pun kalau nak join, boleh la...mudah je...mana tau boleh dapat T-Shirt yang best tu...


Hadiah
  1. Saya akan memilih 5(LIMA) pemenang yang akan menerima hadiah tshirt eksklusif yang dicetak khusus menggunakan nama url blog pemenang.
  2. Tshirt ini amat sesuai dipakai untuk pergi job blogger. (Dari jauh dah boleh nampak sebab dia ada bling-bling)
  3. Tshirt lengan panjang bergantung kepada permintaan pemenang.

Cara-cara penyertaan
  1. Tuliskan satu entri di blog anda dengan tajuk “Kenali Blogger MohdZarin.com”
  2. Ceritakan apakah elemen yang anda rasa menarik di blog MohdZarin.com.
  3. Gunakan sekurang-kurangnya SATU gambar dari blog Mohd Zarin.com sebagai pengisian di blog anda.
  4. Tinggalkan URL blog anda di ruangan komen di bawah sebagai penyertaan
  5. Tarikh tutup adalah pada 23 Oktober 2015 

Syarat – syarat pemilihan pemenang.
  1. Pemenang akan dipilih berdasarkan pengisian yang baik dan pengolahan kreatif. (Ayat bodek dapat markah lebih)
  2. Pemenang akan diumumkan di blog MohdZarin.com dan juga Fanpage http://Fb.com/MohdZarinDotCom
  3. Peserta mestilah seorang bloggger tak kira separuh masa ataupun sepenuh masa.
  4. Hadiah akan dihantar kepada pemenang dalam tempoh 2-4 minggu selepas pemenang diumumkan.

You Might Also Like

8 comments:

  1. akak pernah jumpa sekali di Meesha Sukira Cafe di Damansara Heights, mereka memang pasangan yang best... he he he...

    *ehemmm...akak tak nak makanlah... dah kenyang...tak mampu nak kunyah dan hadam dah...Ash tuuu...sibuk nak makan malam-malam...

    ReplyDelete
  2. Baru jengah blog tu. Gambar-gambarnya memang cantik! Suka :D

    ReplyDelete
  3. ehehehe memang jelly la orang ambil gambar cantik2.. tak reeeti !!

    ReplyDelete
  4. gud luck Sally.. hope dapat selai =D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!