Senarai blogger Segmen Bloglist & Blogwalking Sally Samsaiman

8:59:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Hello!

Disebabkan segmen ni namanya Segmen Bloglist & Blogwalking, jadinya Sally nak share la senarai blogger yang dah join supaya kita boleh sama-sama blogwalking dan tinggalkan jejak kat blog kawan-kawan ye...Kalau yang mana belum follow, belum sempat komen, belum sempat kenal dan segala jenis belum belum lagi...


SENARAI BLOGGER
  1. http://blogashalya.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  2. http://frhrn.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  3. http://ceriteranik.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  4. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  5. http://mimirheem.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  6. http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  7. http://inspiritofdays.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  8. http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  9. http://www.mialiana.com/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  10. http://husnahusainin.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  11. http://jmbelog.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  12. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  13. http://ohthrillers.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  14. http://perducinta.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  15. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  16. http://www.inanihazwani.com/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html
  17. http://farahanasharif.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  18. http://blogfiefi.blogspot.my/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  19. http://mizzseven.blogspot.com/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  20. http://www.maisarahsidi.com/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  21. http://www.nurfuzie.com/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  22. http://perantaumasa96.blogspot.com/2015/10/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  23. http://www.mariafirdz.com/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  24. http://umikasum.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  25. http://vithebat.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  26. http://chipmunkandbarney.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  27. http://husnamalek.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  28. http://www.aswaleyla.com/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  29. http://cikannesweetyncool.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  30. http://aizamia3.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  31. http://mardiahdiana.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  32. http://amirkhalis.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  33. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  34. http://www.syahidahfadilah.com/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  35. http://faizahazmi.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  36. http://seindahcerita.blogspot.com/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  37. http://faizahazmi.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  38. http://fiazdiary.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  39. http://mommycici.blogspot.my/2015/11/blog-post.html 
  40. http://mummyrinazonebeauties.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  41. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-blogwalking-sally.html 
  42. http://syikinhashim.blogspot.my/2015/11/assalamualaikum.html

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | Sassy, Go Go

9:37:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Drama ni ada banyak tajuk...Sassy, Go Go..ada yang panggil Cheeky, Go Go | Daringly, Go Go | Insolently, Go Go...dan kalau yang main dekat KBSW sekarang ni guna tajuk Cheer Up! Tak kisah la mana-mana pun tajuk dia...cerita ni mmg comel! Hahahaha...status masih lagi on-going...


Sassy, Go Go

Description:
Set at elite Sevit High School in Seoul, Sassy Go Go follows the lives of five students as they attempt to survive in a vicious academic environment that rewards the intelligent and wealthy and looks down on the less intellectually gifted. Kang Yeon-doo (Jung Eun-ji) is the leader of outcast street dance club Real King, a group of students who band together as a result of their low marks. Kim Yeol (Lee Won-keun) is the vice president of Baek Ho, an elite club composed of the top 5 percent of the students. When the two clubs are merged and forced to create a chearleading squad, the two are forced to put their differences aside for the benefit of both their club

Country : Korean

Status : Ongoing 

Released : 2015 

Genre : Romance, Youth, School, Comedy
Watch online : Sassy, Go Go 
Download : Use Dramadownloader.com (Check here)
 

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | She Was Pretty

2:42:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments


Sebagai peminat drama Korea, Sally mmg tak pernah la tak tgk drama Korea...kadang tu follow jugak masa tgh on-going...kadang kalau malas, Sally akan tunggu sampai semua episode dah on air, baru Sally akan download..

Tapi bila baca review, Sally macam tak boleh nak tunggu cerita ni habis..hahahaha...terpaksa la tengok jugak walaupun on going! Okay, drama terbaru ni bertajuk "She Was Pretty" lakonan Hwang Jung Eum, Park Seo Joon & Choi Si Won (Super Junior)



She Was Pretty

Description :

When Ji Sung-Joon was young, he was ugly. As he grew up, he began to have an attractive appearance. When Kim Hye-Jin was young, she was pretty. As she grew up, she became ugly. Ji Sung-Joon tries to find his first love.

Description by Sally:
Cerita ni berkisah tentang Ji Sung Joon (Park Seo Joon) yang nak mencari cinta pertama dia masa sekolah dulu, Kim Hye-Jin (Hwang Jung Eum)...Setelah susah payah dia dapat email Kim Hye-Jin, dorang pun cadang nak jumpa...tapi end up Kim Hye-Jin hantar kawan baik dia...Kim Hye-Jin buat macam tu sebab zaman sekolah dia sangat cantik...tapi bila dah meningkat dewasa, dia cantik sangat tak cantik...tapi apa jadi bila Kim Hye-Jin terpaksa bekerja dibawah kuasa Ji Sung-Joon tanpa Ji Sung-Joon sedar dia tu kawan yang dicari..?

Country :
Korean

Status:
Ongoing

Released :
2015

Genre :
Comedy Romance

Haaa! macam mana review daripada Sally..? Kepada peminat drama Korea...Sally suggest korang tengok la cerita ni...lakonan Choi Si Won mmg sangat rare...hahaha...

Watch online : She Was Pretty

Download : Use Dramadownloader.com (Check here)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Susu pisang dari Korea!

10:05:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


Harini Sally rasa macam hari untuk mengimbau pasal Korea je..hahaha...Serius, lately ni Sally macam rindu gila nak ke Korea lagi...Boleh kata hampir setiap hari usha tiket..kot ada yang murah...hmmm...kenapa rindu Korea sangat ni ye?


Tak cukup dengan tu...Sally rindu sangat dengan susu pisang...Ada banyak kali jugak Sally pernah cerita pasal susu ni dalam blog...dan Sally pasti sangat orang yang minat pasal Korea mesti akan tau pasal susu ni...


Link atas tu kira link throwback la kalau korang nak baca lebih lanjut tentang susu ni...hmmm...Alhamdulillah sebab Allah pertemukan Sally dengan kak Anil Wanina, kirim dekat dia jugak laa...alhamdulillah...Sally dapat jugak minum susu pisang...Susu pisang ni sebenarnya ada je jual dalam kotak...tapi Sally lagi prefer kalau dapat susu dalam botol...rasa dia lain...Botol atas tu ada satu susu pisang dan satu lagi susu stoberi...Kalau korang nak rasa boleh la cari kedai yang jual barang barangan makanan Korea..tapi kena beli yang kotak jela ye...yg botol ni takde kat Malaysia..


Ye...beginilah wajah kanak-kanak yang dalam fasa kegembiraan bila dapat minum susu..hahahaha...tapi rindu pada Korea masih lagi on...rasanya kena g Korea jugak sekali ni..hahahah

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE | My 2gether album collection!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Kalau korang yang dah lama follow blog Sally, tau sangat pasal minat Sally kat kumpulan pop rock daripada Korea, CNBLUE...Dalam pertengahan bulan September yang lepas, CNBLUE buat comeback setelah setahun 7 bulan...lama betul nak tunggu dorang comeback as a whole, but they did it!

Dorang kembali dengan album penuh kedua mereka, "2gether"...Dalam album ni ada 11 buah lagu dan title track utk album ni, "Cinderella"...Macam yang Sally cerita dalam entry CNBLUE 2nd full album '2gether' & title track 'Cinderella' dan jugak Sally ada kongsi music video Cinderella...Basically, 2gether explores the Top 40, electro, and alternative rock...Masih kekalkan gaya mereka sebagai band pop rock...


Taraaaa! Ni albumnya...2gether is available in three editions: released September 14, 2015, version A includes a 68-page photobook, one out of four random photo card between two sets, and a poster. Version B released in September 21, includes a 64-page photobook, one out of four random photo card between two sets, and a poster and the Special Version, released September 30, 2015, 16-page photobook and a poster...

Tapi sayangnya, Sally punya yang Special Edition je...yang lagi dua tu milik blogger Faizah Azmi dengan kak Iza Ismail...hihihi...Sally pinjam je dorang punya ni kejap...sebab Sally mintak tolong daripada kak Anil Wanina yang tolong beli masa dia pergi Korea pertengahan bulan haritu..So, tak lengkap jugak la koleksi Sally sebenarnya...sebab ada satu sahaja...takpela.a..beli banyak-banyak pun buat ape kan...kang simpan je dalam almari jugak akhirnya..hihihi...

Jangan lupa dengar lagu dalam album ni ye! hihihi :)

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dating dengan Kak MiaLiana

8:53:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Kisah basi lagi..hihihi...Isnin lepas dapat mesej daripada kak MiaLiana, katanya dia da kat KL untuk meeting...Selalunya kalau kak Mia datang KL, mmg Sally akan jumpa dia...tapi few month back ni macam agak susah sikit...bila nak jumpa je ada kekangan...lama-lama rindu pulak kat mentor kitaaa...

So, Isnin...lepas je balik keja terus la Sally ke SOGO sebab masa tu kak Mia stay dekat hotel yang berdekatan...sempat la jugak berborak, bertanya khabar dengan kak Mia sambil makan-makan...hmmm...serius mmg lama gila tak jumpa...kak Mia la tempat Sally berguru dalam dunia blog ni...alhamdulillah...menjadi jugak...walaupun tidaklah sehebat blogger top Malaysia ni...tapi dapat menyelit dalam dunia ni pun dah cukup dah...


Cara Sally mudah je...dalam hidup ni...kita jangan la terlalu kejarkan sesuatu yang jauh...tapi kita jagalah apa yang dah ada depan mata...Walaupun susah nak jumpa...tapi jangan la kita lupa mereka yang dah menabur bakti pada kita...Walaupun jauh, kita jangan la jadikan benda tu halangan utk kita saling mengingati...

Hehehe...thanks for everything kak Mia!

Entry kak Mia : Dengan Blogger Sally Samsaiman Kat Sogo Kuala Lumpur

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jeli - Kuala Terengganu - Kemaman - Cherating - Kuala Lumpur

4:00:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Cerita lama...3 minggu lepas, tapi baru nak cerita kot...hahaha...tak kisah laa...Sally takde idea nak update ape...so, cerita jela pasal ni...Alkisahnya lepas Majlis Aqiqah Nur Batrisyia, Sally dengan abang, mama & ibu balik dulu...kakak tinggal la kat rumah mak mertua dia... Bak kata bang Sally...dah alang-alang tu...jom la ke Kuala Terengganu...Jadinya lepas kenduri tu, terus la shoot ke Kuala Terengganu..

Sampai tu terus je cari hotel dan bump! terus tidur..hahahaha...penat gila kot...

Esoknya terus la jalan-jalan ke Pasar Payang, ke Pantai Batu Burok...senang kata mana yang dekat tu semuanya pergi je...





Lepas tu terus la balik ke Kuala Lumpur, lalu Kemaman dan Cherating...masa kat Cherating sempat jugak la berenti makan dan jalan-jalan kat pantai tu..huhuhu...Sally kan...dia mmg suka air pun..hihihi

Okay, nampak sangat macam takde benda nak cerita kan? hahahaha...

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [CNBLUE Come Together Live in Seoul]

12:51:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Mana mau pigi?]

10:00:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Sape boleh teka ni duit negara mana?

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Persahabatan tu satu rantaian yang ajaib.

11:06:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Salleha - Nashrah - Fariza - Mak & Abah - Nasyitah - Alia - Sally - Syamimi

Percaya tak kalau Sally cakap...Sally kenal dorang daripada darjah satu? Tahun 1997?

That's a fact..

Semua kat atas ni kawan-kawan Sally daripada zaman sekolah rendah lagi...yang dua orang tu abah dan mak kepada kawan baik Sally, Nasyitah...Basically, kami semua ni bukanlah selalu jumpa...selalu keluar sama...tapi macam ada satu magnet yang buatkan kami ni sentiasa ada bersama...

Macam-macam yang jadi pada tahun ni...Salleha kemalangan sehingga 2 orang pelajarnya meninggal dunia, Fariza kehilangan Nurul Iman (anak) selepas hampir 60 hari Nurul Iman fight untuk teruskan kehidupan, Nasyitah dapat panggilan untuk posting ke Sarawak...dan macam-macam lagi...tapi yang peliknya kami sentiasa ada bila apa-apa musibah berlaku walhal nak jumpa pun bukan main susah...

Tapi Sally yakin, persahabatan tu bukannya kita perlu borak bersama selalu...keluar selalu tapi semuanya ada dalam hati...dalam doa kita...Rasa macam bertuah sangat ada mereka walaupun seluruh dunia menentang kita..Sebenarnya ada lagi ramai kawan-kawan sekolah yang masih berhubung...cumanya tiada dalam gambar ni laa...tapi tak bermakna mereka tu bukan sahabat yang baik...

Sally rasa kawan-kawan sekolah tetap yang terbaik sebab kita membesar bersama...melihat jerih payah sesama sendiri untuk habiskan 11 tahun pembelajaran...Sally tak la kata kawan-kawan zaman diploma, ijazah tu tak sebaik mereka...tapi dalam tempoh kita membesar dan menjadi dewasa, tu ada 2 fasa yang berbeza...kan?



6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[Live Update] Plusify Anniversary Sale!

3:30:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Selasa lepas Sally ada share dengan korang pasal Plusify Anniversary Sale!, so...yeay! Today is the day!

Sally dah ada di butik Plusify yang terletak di Jalan Suppiah Pillay Off Jalan Ipoh...Mmg serius rambang mata tengok semua baju...Selalunya kalau ke butik, manjang takde saiz kita...tapi kali ni datang mmg semua saiz kita, mau tak rambang mata! 

Kepada korang yang free tu, marilah datang tau! Ada banyak OFFER yang menarik!!

Tempat :
Plusify Studio, 33-1, Jalan Suppiah Pillay Off Jalan Ipoh, 51200, KL

Tarikh : 25 Oktober 2015 (Ahad)

Masa :
11 am - 3 pm


9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE 2015 Arena Tour ~Be a Supernova~ Official Goods / Merchandise

11:00:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments


1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2015 CNBLUE Live [Come Together] in Seoul Official Goods / Merchandise

10:00:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments




p/s : Dilema seketul Sally yang sedih tak dapat g konsert pertama harini kat Seoul...huwaaaa...kita rindu CNBLUE!

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Doraemon Merchandise Fair at Avenue K, KLCC

8:00:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

Sape kat sini peminat Doraemon?

*Sally!*

Hahahaha...okay laa...takde ape pun...Sally just nak shre kat korang pasal Doraemon Merchandise Fair yang sedang berlangsung di Avenue K...Avenue K ni basically stesen LRT KLCC laaa...so, senang je kan nak pergi...


Doraemon Merchandise Fair ni berlangsung daripada 17hb Oktober sehingga 1hb November 2015...kepada korang yang berminat baik pergi...sebab ada promosi sehingga 30% tau...Sally pun dah terjebak sama...Walaupun tgh mengira hari nak gaji, beli tetap beli...hahahaha...minat Sally kat Doraemon ni sama la macam kat CNBLUE, tak dapat dibendung!

Ni Sally share gambar sekitar fair tu ye...






Sally dapat la grab seketul Doraemon ni haa...tapi Sally beli yang kecik je...senang nak bawa g mana-mana...mana tau kot boleh support program #TravelingBeruang ke kan....


Untuk maklumat lanjut korang boleh layari Facebook Doraemon Malaysia (Official), atau kalau nak g boleh ke Ground Floor Avenue K.

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ragam Anak Bulu!

11:55:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Dari kecik arwah papa mmg dah biasakan kami dengan kucing...kiranya sampai la dia dah takde pun Sally dengan adik beradik yang lain masih lagi bela kucing...Awalnya ada dalam 11 ekor, tapi sekarang dah tinggal 7 ekor je sebab lagi 4 ekor dah ada tuan yang baru...Sally pernah jugak cerita pasal dorang masa dorang baru lahir dulu dalam entry Daripada 2 ke 5 ke 11...!

Kalau dulu Sally selalu cerita pasal Pak Janggut, pernah sekali cerita pasal Mimi...yang bakal Sally tunjuk kat korang ni semuanya anak Mimi dan jugak Pak Janggut...Semua dah besar-besar...macam-macam la benda dorang buat...bak kata ibu dah macam jadi budak kecik yang tak reti nak duduk diam...habis segala penjuru rumah dia nak explore...




Tapi dorang ni jugak la terapi yang paling bagus...baik tgh happy, tgh sedih, tgh nak marah...mmg dorang la jadi tempat meluahkan rasa...Walaupun kadang tu sakit hati jugak dengan perangai masing-masing...tapi dah terang-terang dorang binatang kan...mana boleh nak marah..

So, korang tgk jela dorang ni ye :P 




11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Majlis Aqiqah Nur Batrisyia. #NurBatrisyiaMSN

8:57:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Hari tu, genap Nur Batrisyia 19 hari...Tok Ma dengan Tok Abah dia nak buat Majlis Aqiqah untuk dia sebelum abah dia kena naik job balik...Biasa la kalau dah surveyor tu...kerjanya offshore jela...

Ouhhh...korang tau ke Sally cerita pasal siapa ni..?


Hehehehe...Kalau korang pernah terbaca entry I'm officially called "Acik Ly", mesti korang dah boleh agak sape Nur Batrisyia kan..? Ye, Nur Batrisyia tu satu-satunya anak buah Sally buat masa ni...anak buah daripada keluarga kecik kami...yang menggantikan arwah papa. Teringat masa berborak dengan ibu dan mama, dok fikir apa la yang papa akan buat bila dapat cucu kan...apa yang akan Nur Batrisyia panggil kat arwah papa...mama gelarkan diri dia “nanny”, ibu pulak panggil “nenek”...hmmm...kan best kalau papa dapat jumpe cucu dia kan..?



Untuk majlis ni Tok Ma dengan Tok Abah Nur Batrisyia tumbangkan 3 ekor kambing..hehehe...jangan salah faham...bukannya cucu sulung pun tapi mungkin sebab dapat tambah cucu...makin happy la agaknya..hihi...majlis pun takde la buat besar-besaran pun...hanya panggil tok imam dan jemaah lelaki selepas solat jumaat...dan orang-orang sekitar tu...

Basically tak banyak benda pun nak cerita, so...kita tgk gambar jela..





Abang Sally dipertanggungjawabkan untuk buat kambing bakar...hihihi...mmg licin la kambing tu selain daripada gulai kambing yang orang kampung sediakan...Dah lama gila kot tak rasa suasana rewang...yela...kita punya kampung pun jarang dah buat rewang...selalunya upah je orang masak...takde maknanya nak merewang bagai laa...







Nur Batrisyia mmg behave gila...sepanjang masa tu tidur je dia...takde nak merengek ke ape...mungkin sebab dah bagi susu sebelum majlis mula...itu yang makin elok je diamnya...Sally tak tolong banyak pun...ada la sikit-sikit buat keja potong-potong dan part Sally ialah western food...Mushroom soup, garlic bread tu je yang Sally buat...rasanya laa...the rest jadi photographer..


Acil Ly & Mama Nur Batrisyia

p/s : Korang doakan Nur Batrisyia cepat sihat ye...dia sampai sekarang masih kena jaundice..prolonged jaundice, salah satu sebabnya kakak Sally ni berdarah O...tak sampai hati tgk dia kena ambik darah sampai 2-3 tiub...sebak dada...

p/s/s : Sorry sebab Sally belum boleh share gambar Nur Batrisyia lagi sampai la mama dengan abah dia bagi green-light ye! Much love...Doakan Nur Batrisyia sihat!

Semalam dah genap Nur Batrisyia sebulan!

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Tongue Twister 2]

3:42:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments



This is a ship-shipping ship, shipping shipping ship.

Wordless Wednesday! [Tongue Twister]

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

10 Years Restaurant - Meraikan Sajian Warisan Malaysia

9:41:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Sally suka makan...serius...tapi kalau tak cakap pun sure korang paham kan...Pernah dengar tak orang kalau teringin sangat nak makan sesuatu dia akan pergi ke negeri mana makanan tu terkenal, kalau nak makan Nasi Kerabu mesti ingat Kelantan, kalau nak makan Nasi Kandar kita sanggup meredah Penang dan kalau Nasi Kuning mesti ingat Sabah dan sebagainya...







Percaya tak kalau Sally cakap...korang boleh cari semua makanan yang terkenal di negeri masing-masing di bawah satu bumbung? Haaa! Ini Sally nak kenalkan dengan satu restoran baru yang korang boleh cuba untuk rasa makanan dengan resepi yang asli...10 Years Restaurant yang terletak di Sri Petaling...kenapa 10 Years nama dia..? Basically sebab semua resepi yang mereka sajikan ni dah berusia lebih daripada 10 tahun dan dalam kepercayaan orang cina, perniagaan mereka akan mengalami jatuh bangun setiap sepuluh tahun...









Di restoran ni paling syok sebab dekorasi dia mengingatkan kita pada zaman 70an-90an dulu...Bayangkan dalam satu kedai kita boleh rasa dalam 3 zaman yang berbeza...Jujur kata Sally suka environment kedai dia..cantik dan sangat selesa...Okay, serius Sally tak mengampu tau...

Sally memang suka sangat makanan dekat sini...So, Sally nak belanja korang gambar makanan yang best kat sini...Serius korang kena rasa...Walaupun bukan 100% rasa dia sama, tapi Sally boleh guarantee yang rasanya akan sama dalam kurang lebih 80%-95%...

Walaupun menu utama ni kebanyakkannya daripada warga cina, tetapi chef cuba untuk menggunakan bahan yang halal dan menepati syarak...sebab tu jugak la rasanya akan ada slightly different daripada yang asal dan jangan risau, sebab restoran ni sedang dalam proses untuk mendapatkan sijil HALAL...



Mee Udang Jalan Chong Fatt Sze (Penang)



Nancy Kitchen Nyonya Laksa (Melaka)



Abu Pasembur



Nasi Dagang Kak Pah (Terengganu)



Tiger Char Kuey Teow (Penang)



Shun Fa Restaurant Chicken Rice (Kuala Lumpur)



Nasi Lemak Jalan 223 (Petaling Jaya)

Bak kata CEO 10 Years, Mr Victor Bong...mereka dalam proses untuk menambah lebih lagi menu yang terkenal di seluruh Malaysia...Sally seriously recommend korang rasa Tiger Char Kuey Teow tu...mmg terbaik! Resepi yang dah bertahan selama 62 tahun tau...dan yang special sebenarnya pada kicap yang mereka gunakan...mmg ada kelainan daripada Char Kuey Teow yang pernah kita makan...

Sebenarnya ada banyak jenis makanan yang mereka sajikan...tapi ini merupakan specialty kepada restoran ni...A huge respect to Chef Arthur Lim, sebab dapat master semua jenis masakan ni...Setiap jenis masakan ni dimasak setiap hari ye...takde preheating semua...so, kalau nak rasa kena pastikan datang awal!



TEN YEARS RESTAURANT
No 1, Jalan Radin Bagus 6
Bandar Baru Sri Petaling
57000 Kuala Lumpur
03 - 9054 9688

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!