Nasi Goreng USA, kenapa lain?

2:43:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Sally terpanggil nak tulis pasal nasi goreng ni bila Sally makan kat Penang beberapa minggu lepas...Sally ni kalau pergi kedai makan...jarang nak order mee atau benda lain kecuali kalau kuey teow KungFu...selain daripada tu Sally suka makan nasi je...

Cerita perihal nasi goreng USA ni dah lama Sally dengar, tapi Sally pun sampai sekrang tak tau kenapa Nasi Goreng USA dikedai-kedai ada yang berbeza...Sebenarnya nama Nasi Goreng USA tu dapat daripada Udang-Sotong-Ayam...tapi kenapa ada yang buat Nasi Goreng USA, guna daging merah eh?

Credit : www.murnidiscovery.com

Pelik kan?

Nasi Goreng USA sebenarnya kombinasi lain, tapi sampai certain kedai jadi lain...Nasi Goreng yang korang selalu makan macam mana?

You Might Also Like

12 comments:

  1. Kat rumah Eira kat Penang, Nasi Goreng USA letak telur goreng, udang & sotong goreng kunyit dan ayam goreng.
    Kalau makan kat town lak, dia letak daging masak merah dan telur goreng

    ReplyDelete
  2. fe selalu jumap nasi goreng usa - lauk dia daging merah dgn telur mata. ada satu kedai ni, dekat dgn rumah, tukar telur mata dgn hotdog. hahhaa lagi pelik!

    p/s: gigih tau ni !! hahaha

    ReplyDelete
  3. haah tapi setau saya.. selama saya makan nasi goreng USA mmg dia partner kan ngan daging masak merah. hmm musykil nih

    ReplyDelete
  4. kak zaza biasa makan ayam/daging.. udang sotong xpenah pulak huhuhu..

    ReplyDelete
  5. Nasi goreng USA ni memang berbeza-beza dekat setiap kedai. Mungkin ikut citarasa owner tu kot. hihi

    ReplyDelete
  6. yang akak pernah makan dia buat nasi goreng usa letak telur mata dan daging merah..

    ReplyDelete
  7. fae jrg order nasi goreng kalo mkn di restoran..

    ReplyDelete
  8. ohh.. USA tu mmg Udang Sotong Ayam ke? Kat mana telurnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu sebenarnya sbb Sally tulis...kalau ikutkan takde la...tak tau dtg dr mana...huhu

      Delete
  9. Kat sandakan biasa jumpa kat kedai nasi goreng usa ni mesti ada telur mata kat atas nasi lepas tu nasi goreng dia dari kita jak nak ayam,daging tau pun seafood..hihi

    ReplyDelete
  10. ahahahaa..saya pon pelik kenapa panggil nasi USA...Dtg dr USA kah ???Kalau dtg dr USA mungkin nasi goreng tuh dah dimelayukan bila sampai Malaysia..hahahahaa

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!