Ibadah Qurban dan Aqiqah kini lebih mudah dengan EZ Qurban

2:49:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Qurban dan Aqiqah EZQurban
| Selesai dengan Aidilfitri, kita hampir menjengah ke Aidiladha..Hari Raya Aidiladha jatuh pada 10 Zulhijjah, bulan terakhir dalam kelendar Islam....Rata-rata kita tau yang ibadah qurban ini sangat dituntut dalam Islam...Bagi mereka yang berkemampuan, menjalankan ibadah ini merupakan antara cara untuk bersedekah dan juga memperingati pengorbanan Nabi Ibrahim a.s dalam mengikuti perintah Allah SWT. Berdasarkan mimpi yang diperoleh Nabi Ibrahim, Allah memerintahkan beliau supaya menyembelih anaknya, Nabi Ismail sebagai korban. Sewaktu hampir-hampir Nabi Ismail hendak disembelih, Allah telah menjelma kan Kibas (kambing biri-biri) sebagai pengganti untuk dijadikan korban.

Itu sedikit sebanyak salasilah berkenaan dengan Aidiladha...selalunya bila kita bercerita tentang Aidiladha, antara keistimewaan sambutan ini ialah Ibadah Korban. Ibadah korban hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijjah....

Kadang-kadang kita rasa susah ingin melaksanakan...susah mahu mencari tempat yang menguruskan...ada kalanya kita mahu mencari tempat yang harganya agak mampu untuk kita dan sebagainya...tapi harini Sally nak share dengan korang antara cara yang mudah untuk kita melaksanakan ibadah ini...yang penting sekali lebih murah, mudah dan profesional.




Kalau korang yang berminat nak melaksanakan ibadah qurban ataupun aqiqah, EZ Qurban Sdn Bhd sangat sesuai...EZ Qurban Sdn Bhd (EZQ) merupakan sebuah syarikat yang mengkhususkan perkhidmatan perlaksanaan Ibadah Aqiqah dan Qurban yang menawarkan kemudahan kepada umat Islam dalam menyempurnakan ibadah dengan mudah dan dilaksanakan di tempat-tempat yang lebih memerlukan. Perlaksanaannya akan dilakukan di negara-negara yang umat Islam amat memerlukan makanan seperti di Kemboja, Indonesia, Thailand, Vietnam, Bangladesh dan Filipina.
Mereka mmg susah hampir 10 tahun menjalankan program ni...so, korang jangan la risau dengan kredibiliti mereka....sebabnya Sijil penyertaan daripada EZ Qurban juga akan diberikan kepada penama yang telah membuat ibadah Qurban dan Aqiqah sebagai pengesahan penyertaan....Sistematik bukan?

Harga untuk program Ibadah Aqiqah dan Qurban

Ibadah Aqiqah :
1 Ekor Kambing - RM580
Ibadah Qurban :
1 Bahagian Lembu - RM300
1 Ekor Lembu - RM2,100
1 Ekor Kambing - RM580
*Harga termasuk 6% GST

Seberapa mudah nak mendaftar untuk program Ibadah Aqiqah dan Qurban EZQ? Mudah sangat...
  1. Mengisi borang pendaftaran secara online di website EZQ , pilih sama ada mahu aqiqah atau qurban.
  2. WhatsApp : +60133186984
  3. Email : ezqurban.adm@gmail.com
  4. Facebook: EZ Qurban Sdn Bhd
  5. Walk in : EZ Qurban Sdn Bhd (No. 125-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint, 68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan)
Dah siap mendaftar?

Pembayaran boleh dibuat melalui :
Maybank: 5624 0550 5189 (EZ Qurban Sdn Bhd)
Bank Islam: 1211 3010 0292 76 (EZ Qurban Sdn Bhd)

Bila dah selesai isi semuanya, peserta akan mendapat email dan sms dari pihak EZ Qurban sebagai pengesahan bayaran yang telah dibuat, tapi jangan lupa simpan juga bukti pembayaran ye sebagai langkah keselamatan dan boleh terus semak status penyertaan secara online di website EZ Qurban dengan hanya memasukkan nombor kad pengenalan, tapi jangan la lepas seminit terus check pulak tau!


Untuk maklumat lanjut atau secara walk-in :

EZ Qurban Sdn Bhd 
No. 126-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint 
68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan 

Tel: 03-6186 1911 
H/P: 013- 238 6000 

You Might Also Like

6 comments:

  1. Byk suda kemudahan skrg ni kan..x mcm dulu2

    ReplyDelete
  2. establish company mcm depa ok kalau nak join

    ReplyDelete
  3. Tak susah nak tunai ibadah korban kan sekarang. On9 je semua

    ReplyDelete
  4. info yang bagus sally.... sekarang banyak company yg sangat2 membantu untuk aktiviti korban dan aqiqah ni

    ReplyDelete
  5. Akk mmg sll buat dgn ez qurban ni. Mudah

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!