"Sasaeng" fans...Don't be like this!

4:14:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Kpoppers, selalunya dah biasa dengan terms "Sasaeng" fans ni...tapi untuk korang yang bukan peminat KPOP, Sally akan terangkan sedikit supaya korang mudah faham...."Sasaeng" fans is who were overly obsessive fans, who are known for tracking every detail of celebrities’ lives..Dalam erti kata mudah...peminat yang sangat fanatik...

Tak dinafikan, kat negara kita sendiri...mmg ramai yang obses dengan artis kegemaran masing-masing...dan sekarang ni zaman industri KPOP yang makin terkenal...Harini Sally scroll Twitter dan nampak satu notis daripada pihak FNC Entertainment yang merupakan agensi kepada CNBLUE, FT Island, AOA, NFlying dan ramai lagi....



Perghhhh...Ini kali pertama FNC Ent keluarkan notis sampai tahap macam ni...Ini sebab beberapa hari lepas merupakan perayaan Chuseok di Korea...Chuseok ni macam hari raya kita...Yang tak best bila fans pergi serang rumah artis...seperti dalam notis ni refer kepada CNBLUE...

Yang bertambah tak best bila ramai fans yang makin agresif...sampai menyeludup masuk dalam rumah mereka, seludup masuk dalam FNC, dalam studio dan banyak lagi laa...haihhh...Rasanya ni dah banyak kali berlaku tapi entah kebelakangan ni makin serius pulak....

Haihhh...Ni pun kali pertama nampak Yonghwa update Twitter dengan penuh kekesalan...

“I’m hesitate to post something like this. I understand your love for me and I’m so grateful but I wish you wouldn’t come over to my house. My parents were so shocked when 'they' came over for Chuseok. This is my first time writing something like this. Sorry to post this so late at night. Good night.”

Sally pun minat jugak CNBLUE...Well, fanatik jugak...tapi Sally tau yang mereka tu masih jugak manusia...Masih perlu masa peribadi, perlu ruang peribadi mereka sendiri kan...Kalau kita kena macam tu pun mau gila..Sama la jugak mereka...

Cuma itu laaa...Bila dah obses ni...Cakap ape pun tak guna jugak...Just berharap para peminat lepas ni jangan terlalu obses dan beri ruang kepada mereka...Kat luar mereka dah penat, dah bersusah payah nak hiburkan kita...Jadi kat ruangan peribadi mereka...Jangan la kita ceroboh...

Pesanan ni untuk semua fans, bukan utk BOICE sahaja...

Sekian.

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [New words]

10:21:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments



1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Typical Sally in Langkawi

5:00:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


Hahahaha...tu je mukadimah dia...Sally serius takde idea nak cerita pasal percutian Sally kat Langkawi awal bulan ni...Rasa macam Langkawi kot...Langkawi...hahahaha...macam semua orang dah pernah pergi...tapi takpe laa...Sally share jela apa yang Sally ingat..mihmihmih

Sally sebenarnya tak tau nak cerita ape...sebab pergi pun ambil pakej...RM150 seorang...dapat la sewa kereta 48 jam, island hopping dan chalet penginapan...yang lain-lain tu semuanya sendirian berhad laa...shopping, makan dan lain-lain...


Bergerak daripada Penang dan naik feri daripada jeti Kuala Perlis...sebab dekat sikit kan daripada jeti Kuala Kedah tu (eh, betul eh Kuala Kedah?)..Hahahaha...entah laa....Sampai je terus call orang yang berkenaan untuk ambil kereta...Sampai pun dah agak lewat...sebab takde feri yang awal...agak lama jugak berkampung kat terminat jeti tu...hahaha...



Lepas check in bilik...terus bergerak ke Pantai Chenang..kelaparan weh...serius...makan...dan...makan...baru la kita jalan-jalan ke pantai...sebab dah lewat petang...tak banyak benda boleh buat...nak shopping pun macam awal sangat lagi kan...Jadinya berjimba la kelaut sekejap...



Berjalan la kat gigi air tu...nak mandi tak bawak baju pulak...takut kang ada yg banjir dalam kereta sewa satu hal pulak..hihihi...Jadinya dapat la menyelusuri pantai chenang tu...ramai orang walapun bukan cuti sekolah...

Balik daripada pantai terus ke pasar malam dan cari makan...lepas makan, tidur! hihihi...done for the first day!

Hari berikutnya...island hopping...ni pertama kali rasanya...tapi dedulu pernah la naik bot semua...tapi g dengan arwah papa...mana dia nak bagi mandi laut bagai...mandi kolam juaaa~


Stesen pertama...Eagle Feeding...tapi sebab Sally malas...Sally tgk jela eagle...nak feeding pun tak berapa boleh...sebab bak kata abang yang bawak bot tu...kalau helang-helang tu dah kenyang...dia takkan keluar dah...so, kesian la kepada orang lain yang nak tgk...


Stesen kedua...Tasik Dayang Bunting...nampak tau bukit tu...huhuhu



Sally ni mmg suka air...suka laut...Jadinya takde la takut sangat...tapi kalau mandi laut tak cecah kaki tu masih lagi seram...kalau bawak diving ni...mau tak naik terus..hihihi..pengsan dalam laut..hahahaha...sampai ke Tasik Dayang Bunting...terus la hiking nak ke kawasan tempat mandi tu...24 jam pakai life jacket...kalau tak pakai...dah takde la orang yang menulis blog ni haa...



Nampak macam berani..? Jangan terpedaya...hahahaha...ni pun hati dok debor sebab kaki tak sampai kat bawah...Nasib baik la Sally tak tau kedalaman tasik ni...Kalau tau...sumpah tak turun...hahahaha..mohon abaikan tudung yang maha teruk tu...


Si budak mira tu tak nak turun...takut katanyaa...ambik jela gambar dari jauh...

Lepas mandi manda dalam sejam...terus bergegas ke stesen ketiga...Pulau Beras Basah...kat sini sempat la jugak nak snorkeling...syok tgk ikan walaupun air tak berapa nak cantik...



Okay jugak la snorkeling...Pertama kali kot..tu yang macam jakun sikit laa..hihi...

Done, balik ke jeti dan terus ke chalet kami...mandi, bersihkan diri, solat dan keluar untuk cari makan...

Lepas makan kami pi borong coklat...nak g tempat lain pun..cuaca tak berapa mengizinkan...hujan disebalah malam...jadinya takde banyak benda pun mampu buat...

Hari ketiga...seperti tipikal manusia lain yang ke Langkawi..kena la naik cable car kan...So, naik laaa...naikkk..hahahaha...




Ni dah kali ketiga Sally naik cable car rasanya...tapi masih lagi excited..hihihi...mungkin sebab jarang-jarang kot...tu yang excited kejap...turun tu bergegas ke airport...bukan nak balik...nak g makan laksa je pun...ouhhh...ini mmg wajib cuba...


Ini la rupa laksa ikan sekoq...sedap dan kuah dia pekat...


That's how my Langkawi trip ends...Alhamdulillah...dapat jugak released tension barang sehari dua...err....walaupun bos kacau masa cuti tapi takpe laa...

Well day spent!

Langkawi, 2-4 September 2015

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Homemade Noodles by Salam Noodles, Cyberjaya

4:47:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Rasanya...kat KL ni ada banyak kedai mee tarik kan...dan kebanyakkannya dikendalikan oleh Cina Muslim...Harini Sally nak share salah satu kedai yang bagi Sally sedap tapi takde la kick sangat...In terms of mee dia mmg sangat sedap, kenyal...tapi sup dia tak berapa kena dengan tekak Sally..hehehe

Salam Noodles, Cyberjaya

Specialty kedai ni sebab makanan dia semua sama je harga...untuk mee dia semuanya harga RM8 setiap mangkuk...portion dia sangat besar okay...So, mmg sangat kena la dengan harga dia...daging dia pun banyak...Kat sini ada 12 jenis Soup Noodles, 9 jenis Gravy Noodles & 6 jenis Rice(set)....Masa Sally g sini...Sally cuba Mushroom Beef Soup Noodles..

Mushroom Beef Soup Noodles - RM8
Syifa' pulak makan mee yang agak kering...kiranya ada gravy jela takde soup...dia ambil ayam sebab katanya tak terasa nak makan daging...duh! boleh pulak macam tu kan..hihihi...Dia ambil Braised Chicken Noodles...Sedap jugak tapi terlebih minyak pulak..hihihi

Braised Chicken Noodles - RM8

Yang paling Sally suka kat sini...Xinjiang Mutton Roast Stick & Xinjiang Chicken Roast Stick...Serius mmg sedap...Sally suggest korang ambik mutton la sebab perasa dia sangat sebati dan perapan dia mmg kena every inch daging dia..hihihi....sedapnya!

Xinjiang Mutton Roast Stick & Xinjiang Chicken Roast Stick - RM 2/stick
Overall, Sally puas hati makan kat sini...yang penting sini air dia free flow okay...tak payah nak order air...kiranya kalau kita beli satu meal...secara langsung kita dah entitled untuk dapat air...Free...sape tak suka pulak...Sini kena layan diri laa...order kat cashier, ambik air, sudu garpu sendiri...Cuma meal kita je yang akan dihantar...ok what...jangan pemalas sangat boleh?

Plus, no GST & service charge!

Salam Noodles
Chinese Muslim specialties by the concept of Delicious, Cheap, Fast !
42 CBD Perdana 2, Persiaran Flora
63000 Cyberjaya, Selangor
03-8320 89372  

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mjölk : Pengedar Susu Kambing Segar (KL & Shah Alam)

8:30:00 AM Sally Samsaiman 17 Comments


Susu Kambing Segar KL & Shah Alam
| Selalunya, mereka yang tak minum susu kambing...sebab ada bau hamis...ada bau kambing...biasa laa...nama pun susu kambing kan...bau tu tak boleh lari...alternatifnya ada yang beli susu kambing dalam bentuk serbuk...

Tapi macam mana kalau Sally kata korang boleh minum susu kambing fresh, tapi takde bau hamis kambing?


Sally nak suggest korang cuba beli susu kambing segar daripada Mjölk...Dorang ni mmg supply susu kambing segar dan yang pasti takde bau hamis...harga pun sangat berpatutan...satu botol tu hanya RM7...Kalau korang nak ambil lebih, boleh je contact owner dia...mintak la kurang sikit...hahahaha...

Cash On Delivery (COD) hanya dibuat di sekitar Ampang, Setiawangsa, Wangsa Maju...Kalau yang lain-lain tu korang kena pick up sendiri jela..huhu...Tak jauh pun kan...hendak seribu daya...hahahaha...

Tapi...untuk warga Shah Alam, jangan risau...kalau korang nak susu ni...boleh call Encik Hamidi (017-303 1926), bincang macam mana nak ambil stok susu ni okay?

Okay la untuk sekitar Ampang, Setiawangsa, Wangsa Maju...kalau korang nak cuba susu kambing segar ni...boleh contact :

012-632 9114 atau 012-632 4787 (WhatsApp/SMS/Call)
Facebook : Mjölk
Instagram : @mjolk_kl

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

'My First Powder' & 'My First Lipbalm' from SimplySiti

1:00:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments


My First Powder' & 'My First Lipbalm' ni Sally dapat dalam satu event yang Sally hadiri...Jujur kata ni pertama kali Sally guna produk SimplySiti...sebab Sally bukan suka sangat mekap..hihihi...bedak pun kadang pakai kadang tidak...lipstick, lipbalm tu lagi laa...Sally ni la paling disaster muka..hahaha

My First Powder - Natural, healthy, glowing look for a flawless finish with medium coverage to cover blemishes, uneven skin tone & pigmentation. Versatile, easy to use as a foundation or powder.

My First Powder datang dengan 2 warna, Light Beige & Natural Beige...So far Sally paki ni okay laa...bedak je jenis yang tidak mudah luntur...ringan walaupun tekstur dia boleh jugak nak jadikan foundation...


My First Lip Balm - Naturally healthy pinkish lips with an innovative color changing formula, which upon application turn to a pinkish hue according to your skin natural pigments. Hydrating and smoothing.

Kalau korang jenis yang tak pakai lipstick, Sally suggest korang guna la lipbalm...beli yang lip ice punya pun okay...asal nampak pink sikit bibir tu okay dah...biar tak pucat...eh, cerita pasal pucat..muka dia tak sedar!

Hahahaha...okay la...bukan nak review pun...nak share je...Memang betul-betul 'My First Powder' & 'My First Lipbalm' daripada rangkaian SimplySiti yang Sally ada... :)

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kesan selepas mengamalkan SkinSoul C-Jello - Collagen Jelly Bar

10:00:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


Entri ni entri sambungan daripada entri : SkinSoul C-Jello - Collagen Jelly Bar 

Terlewat pulak share pasal ni kan...Beberapa minggu lepas phone Sally rosak...jadinya nak ambil gambar yang terkini tu terbantut...hihihi...tapi sempat la collect gambar daripada orang...so, range masa takde la jauh sangat kan....Masih lagi acceptable...

C-Jello - Collagen Jelly Bar ini menyokong pemulihan kulit dengan menjadikan kulit kita tampak muda , sihat dan berseri dengan cara yang selamat. C- Jello merupakan jeli pertama yang pernah dihasilan yang mampu membantu memberikan penyerapan yang paling berkesan dan dibuat secara eksklusif di Korea. SkinSoul C-Jello Collagen Jelly Bar ini diperbuat daripada German Fish (Cod, Pollock dan Haddock). Tiada bahan seperti hormon atau antibiotik pada ikan-ikan ni.

C-Jello - Collagen Jelly Bar ni memang sangat sesuai dengan mereka yang selalu sibuk, tapi masih nak jaga penampilan diri...mudah sangat cara nak makannya...hanya koyakkan satu sachet dan makan satu pada waktu pagi sebelum sarapan dan satu lagi sebelum tidur pada waktu malam...
 Masih ingat kulit muka Sally?


Selepas Sally amalkan selama 2 minggu, ternyata ada sedikit perubahan pasa wajah Sally...mungkin tidak la elok secara keseluruhan sebab hanya 2 minggu kan...tapi alhamdulillah ada beza sedikit...


Ini gambar pada hari yang ke 11...Malam tu Sally mmg takde pakai apa-apa krim ataupun bedak...ini serius eh...tapi kawan-kawan Sally tegur kenapa muka Sally nampak putih dan pinkish...Kalau korang tgk betul-betul pada bahagian pipi tu mmg nampak Sally punya muka ada kemerah-merahan sikit..hihihi...No blusher needed okay!

Parut besar tu susah sikit nak hilangkan...sebab parut jerawat yang agak teruk...tapi alhamdulillah jugak makin berkurang dari hari ke hari...

The most important stuff is, tolong la minum banyak air masa consume kolagen ni...sebab badan kita akan panas dan cepat dehydrated...Sally ni sampai kena tonsil haa sebab tak cukup air...Minum 3-4 liter sehari mengikut berat badan anda...The more the better result you'll see!


Secara keseluruhan, Sally sangat suka amalkan SkinSoul C-Jello - Collagen Jelly Bar ni...sebab selain daripada mudah untuk dimakan, ada terlalu banyak kelebihan yang dapat kita perolehi daripadanya...

Untuk bagi korang lagi happy, Sally nak share dengan korang code #SSSally yang boleh korang gunakan untuk dapat special price!

Korang pergi je kemana-mana branch, Mid Valley pun okay...gunakan code #SSSally. Yang paling penting korang kena tunjuk yang korang dah sedia follow blog Sally dan dah like Facebook Skin Soul.

Dengan code tersebut, korang akan dapat:

Membeli SkinSoul SkinShield Travelling Set dengan harga promosi, hanya RM388 (NP: RM500)
Korang jugak entitled untuk mendapatkan SkinSoul SkinShield Set yang berharga RM100 dengan setiap pembelian minimum RM100 atau lebih dalam satu resit yang sama.
**T&C Applied
So, cepat-cepat singgah mana-mana kedai SkinSoul dan gunakan code #SSSally tau!

Website : Skin Soul - The Soul of Your Skin
Facebook : https://www.facebook.com/skinsoul

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pelicana Chicken : Ayam Goreng Korea (Yangnyeom Chicken)

2:17:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments


Kalau sebelum ni Sally pernah bercerita tentang KyoChon, harini Sally nak kongsi dengan korang restoran lain yang boleh korang boleh cuba kalau nak rasa ayam goreng Korea yang asli...Mungkin korang tak tau, tapi kalau yang mana peminat drama Korea...korang sure perasan majoriti mereka suka makan ayam goreng...

Pelicana Chicken ni bukannya baru di Korea...Mereka mula bertapak dalam tahun 1982...dah hampir 33 tahun dalam bidang ni...tapi sekarang kalau korang teringin nak makan...Tak payah nak mengada nak beli tiket flight nak g Korea bagai, pergi je ke branch terbaru mereka yang dah sedia dibuka di Malaysia ni...


Sebelum Sally cerita lanjut pasal range jenis ayam yang ada kat sini...Sally nak kenalkan menu terbaru mereka, Pelicana Garlic YangNyeom...Yangnyeom ni sebenarnya ayam goreng berperisa...Kalau yang original tu selalunya menggunakan gochujang je...Tapi bila kita nakkan kelainan, tu yang ada orang invented pelbagai jenis perisa tu...antaranya macam dekat Pelicana Chicken ni laa...

Garlic YangNyeom Chicken

Yang special dengan yangnyeom ni...sebab sos dia sebenarnya dan cara mereka salutkan ayam tu...Selalunya setiap ketul ayam tu akan disapu rata setiap satunya...macam dalam gambar kat bawah ni...


Ayam dia rangup...tapi sayangnya tak melekat secara rata dengan isi ayam tu...Jadinya bila kita makan tu ada possibilities, kita makan kulit/kerak dulu baru sampai ke ayam...harap-harap lepas ni bertambah baik lagi..hihihi...sape tak suka makan ayam kan...? Upin Ipin pun hari-hari makan ayam...tapi yangnyeom ni jangan la melantak setiap hari..hihihi

Okay, now kita check menu Yangnyeom Chicken yang lain...

From left : Spring Onion YangNyeom Chicken (spring onion on top), Garlic YangNyeom Chicken (garlic on top),
Charcoal BBQ YangNyeom Chicken (lettuce on top), Original YangNyeom Chicken (parsley garnish) & Hot Spice YangNyeom Chicken (Chilli on top)
Charcoal BBQ YangNyeom Chicken
 Overall, favorite Sally kat sini ialah Spring Onion, Hot Spice dan Charcoal BBQ...Kalau korang suka, Sally mmg highly suggest korang rasa Hot Spice tu...tapi Sally bagitau awal-awal eh...mmg sangat pedas!

Price : 4pcs RM9.50 8pcs RM18.90 14pcs RM32.90

Selain daripada ayam...Pelicana Chicken pun ada sajikan menu lain, tetap ada selit ayam jugak la...macam yang ni... Pelicana Ramen...Rasanya a bit creamy, ada rasa cheese dan disajikan dengan isi ayam goreng..

Pelicana Ramen (RM13.90)
Kalau korang yang tgh diet ke atau tak rasa nak makan yang heavy, boleh cuba Pure Chicken Breast Salad...Salad dia sangat rangup, fresh dan sisajikan dengan sos kuning Pelicana...haaa...itu yang special tau! Sos tu tak dapat kat mana-mana...kat Pelicana je yang ada....

Pure Chicken Breast Salad (RM12.90)

Kalau korang nak cuba, boleh ke branch Pelicana Chicken

Pelicana Chicken Malaysia
Atria Shopping Gallery
T 23 A, Jalan SS22/23, Damansara Jaya
47400 Petaling Jaya.
Tel: 03 - 7733 4300

Facebook : Pelicana Chicken Malaysia
Twitter & Instagram : @pelicanamy
Hashtag: #pelicanamy

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

www.sallysamsaiman.com

11:53:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments



Haaa!

Selepas berfikir bertolak duit kiri kanan...Akhirnya Sally buat keputusan untuk tukar domain blog Sally kepada www.sallysamsaiman.com

Sebenarnya takde la macam excited sangat nak menukar domain...tapi pada Sally...bila blog ni nak dijadikan salah satu peluang pendapatan dan Sally pun mmg suka menulis...jadinya Sally gagahkan diri jugak tukar domain...guna nama sendiri...berdiri atas nama sendiri...alhamdulillah...

So, lepas ni jangan lupa buang (.blogspot) tu ye..hihihi...

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ocean Hauz : Berbaloi ke makan seafood dekat sini?

12:53:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

Bercakap tentang benda yang viral...Rasanya korang pun dah terbaca pasal restoran baru yang menyajikan makanan laut dengan harga yang berpatutan, restoran Ocean Hauz yang baru dibuka di Bandar Baru Bangi...Yang istimewa restoran ni sebab kita makan tanpa pinggan, makanan akan dilambakkan diatas meja dan ratah..

Sally dan kawan-kawan pun tak terkecuali untuk berkunjung...siap buat reservation sebab nak datang 11 orang...Kami janji dalam pukul 8 malam nak datang, tapi Sally sampai agak awal...kononnya nak elak jammed...Sampai-sampai...meja reservation takde...Nasib baik jugak ada meja yang kosong, terus cop dan beratur kat bawah untuk pilih makanan...Ramai...serius ramai...


Lepas beratur agak lama...tunggu la makanan...Masa ni masih boleh sengeh...kami pilih green mussel (kupang), scallop, water prawn, bamboo clam (pepahat) dan clam (lala)...Lobster, ketam, crawfish and even sotong semuanya takde stok...Katanya esok baru sampai...errr...takkan nak suruh datang lagi sekali? Not a good sign for a new restaurant, kan?


Harga untuk setiap makanan laut tak sama...daripada semurah RM17.90/500gram sehingga la semahal mahal losbster dengan harga RM21/100gram...Kalau korang nak makan with full satisfaction...cuba la semua jenis makanan laut...jangan la ambik banyak...ambik biasa-biasa je...InsyaAllah okay...berbaloi dengan harga...

Sally tak tau korang ada baca atau tidak...review pasal restoran ni yang viral...pasal punctuality...Jujur kata...daripada pukul 8.15 Sally duduk tu lepas order...sampai la pukul 10 malam...makanan yang kami order tu tak sampai...Sally tau la mungkin sebab ramai orang...tapi yang ralat sangat sebab 2-3 group yang beratur belakang kami...dapat makanan dulu dan dah siap habis makan...tapi kami masih tak dapat makanan!

BAD SERVICE, VERY BAD!


Setelah hampir 2 jam, baru la makanan kami sampai...sedih...sedih...Sampai Sally terpaksa jerit kepada owner yang mundar mandir hantar pesanan orang lain yang lagi lambat sampai...Kami bayar jugak kot...bukannya datang makan free...Walaupun mungkin kami order banyak...sebab ramai...takkan tu boleh jadi alasan nak masak makanan orang lain dulu? Flavor sama je kot...ada Garlic Pepper dengan Lemon Butter...benda yang sama untuk semua orang...takkan susah sangat nak buat? Busy? Then take more people to work with you!!

So, kepada pihak management Ocean Hauz, please take note this :
  1. Kalau tak boleh ambil reservation, tell us...Kami ni bersungguh ingat dah reserved, main walk in je.
  2. You've gone viral, then make your restaurant worth to go.
  3. Punctuality. Sistematik la sikit! First come first serve basis boleh? 
  4. Rude. Mmg elok luangkan masa anak-anak bantu kat kedai, but make sure they are not rude to your customer. Dapat orang macam saya, boleh gelak lagi...takut dapat yang jenis memaki..kesian budak tu.
  5. Quality. Seafood tu dah best, cara masak pun best..tapi kalau boleh biarlah betul-betul fresh dan berbaloi dengan apa yang dibayar.
Jujur kata, cara makan macam ni mmg dah best dah...Saya suka dengan cara masakan, kakak pakai cermin mata yang served kami tu pun baik...sabar...walaupun dia tau kami dah hampir nak naik angin...

Bukan niat nak condemn perniagaan melayu, tapi ini masalah...Teguran ni supaya restoran anda makin maju...Overall, Sally takde masalah dengan restoran ni...cuma kalau boleh la...tingkatkan servis...Tau mereka kedai baru..tapi cuba, cuba la selagi mampu...


Tips untuk mereka yang nak mencuba Ocean Hauz :
  1. In meantime, tak payah la nak buat reservation bagai...Walk in...Terus cari meja..
  2. Jangan pergi masa peak hours, such as dinner time...G la awal sikit, petang lepas blk keja ke..
  3. Make sure to bring cash...hehehe...takde mesin debit sini..

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Tongue Twister]

10:00:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


This is an ICE CREAM CONE ordering an ICE CREAM CONE from an ICE CREAM CONE..

Hahahaha....

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Shoe Laces]

8:00:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Your laces make a difference, who knew?

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

3 langkah untuk dapatkan kehidupan yang lebih bahagia.

4:53:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


3 langkah untuk dapatkan kehidupan yang lebih bahagia..

Pertama sekali...persetankan mulut orang...Jangan penatkan diri kita fikirkan mereka-mereka yang tidak berfaedah dalam hidup kita...

Kedua...Jangan terlalu terbawa-bawa dengan emosi...Kita selalu kalau marah atau pun sayang, yang keterlaluan...So, lepas ni...jangan terlalu benci, jangan terlalu sayang...jangan terlalu taksub dengan sesuatu...

Ketiga...Tetapkan kepercayaan kepada Allah...DIA tau apa yang terbaik buat kita...sebaik mana pun rancangan kita, tetap tak dapat lawan rancangan DIA...Kalau kita diuji, itu tandanya Allah masih sayangkan kita...Allah mahu kita dekat dengan dia...

Dan...jangan lupa senyum...dan sentiasa bersyukur :)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

I'm officially called "Acik Ly"

4:34:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Hehehehe...Alhamdulillah...terima kasih Allah utk segala nikmat...


Harini...Sally dah official menjadi makcik...sebab kakak Sally dah selamat melahirkan cucu sulung keluarga kitorang...Baby girl...seberat 3.61kg...Rambut sangat lebat...pipi tembam! Hihihi...comel dia sama macam acik ly dia...

Baby girl ni lahir menggantikan arwah papa yang dah hampir 7 tahun meninggalkan kami...benar la kata orang...setiap yang Allah ambil tu akan digantikan dengan yang lain...buat masa ni tak banyak yang boleh Sally kongsikan...sebab Sally nak g hospital lepas balik keja nanti...beberapa info yang kat atas tu pun hasil daripada perbualan Sally dengan ibu..

Doakan semoga kakak Sally cepat sembuh...sebab kena cesarean tadi atas beberapa sebab kesihatan...huhuhu...tapi takpe laa...janji baby, mommy dia selamat...

^_^

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!