Nescafe Mountain Wash

4:59:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Sally tak pasti korang pernah tgk atau pernah dengar pasal produk terbaru daripada Nescafe, Mountain Wash...Produk ni hanya dijual secara online buat masa ni...Sally pun mmg jenis mudah terpedaya..hahaha...pulak online, makin seronok la klik...

Nescafe Mountain Wash ni sangat sesuai untuk mereka yang sukakan kopi tanpa kafein...Ada orang boleh tahan dengan kafein, ada yang tak suka kan..Tapi Nescafe Mountain Wash ni bagus kalau orang nak amalkan minum kopi, in healthier way laa...sebab takde kafein je pun..hihi


Didatangkan dengan kanister yang cantik ni...mmg syok gila rasa...dalam setiap canister ada 12 sachet...Biji kopi mereka diambil daripada Tri-An, sebuah perkampungan yang agak terpencil di Vietnam yang mana kawasan dia sangat unik.

Rahsia yang terkandung dalam kopi ni ada 3...haaa...nak tau?

The Altitude
Brings intensity of coffee
Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
The Climate
Naturally ripened coffee cherries
Alternating wet and dry seasons provide an ideal cultivating environment for naturally ripened coffee cherries.
The Water
100% water washed beans
Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour.


Kalau korang nak cuba, boleh cuba cari daripada retailer yang menjual secara online ye...boleh tgk senarai retailer di laman web rasmi Nescafe Mountain Wash...

Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf
100% water washed beans

Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf
Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

THE ALTITUDE

Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
- See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

THE ALTITUDE

Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
- See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

You Might Also Like

8 comments:

  1. Lya x minum nescafe hhehe tpi kopi yg hitam tu Lya minum plak

    ReplyDelete
  2. walaweihhh look cool..the container...kekekkeke~~

    ReplyDelete
  3. PERASAN SALLY NI MMG MINAT KAN AIR MCM NI :D

    ReplyDelete
  4. Ooo. Tak pernah tau pun ade baru. Ni first time tgk la ni.

    ReplyDelete
  5. dah lama tak minum neskafe..^_&

    ReplyDelete
  6. Apa rasa coffee tanpa cafein ya?

    ReplyDelete
  7. ehehe kena order online ? CT kalo nescafe tin.. minom yang biru muda tin gemok sket tu..
    yang cool tu.. ada menthol kan.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. yeee je aku konfiden menthol.. ahahha pakar2 chemistry harap jgn gelak tawa hahah..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!