Meatball, Grill Chicken & Gravy.

11:28:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


Perrghhhh...sekali bukak puasa...dia punya mengidam melampau! Hahahaha...

Ni kisah masa berbuka untuk puasa yang lepas...bukan puasa Ramadhan eh...tu lamaaa sangat dah...ni puasa ganti plus puasa sunat 6 Syawal...ni menu berbuka untuk puasa hari ketiga...time tu mengidam gila bila tengok junior Sally update dia tgh melantak dengan penuh gembira di IKEA, makan meatballs pulak...kita yang puasa ni...sengeh je telan ayaq liurr...

Sebelum balik kerja, google siap-siap cara nak buat meatballs, nak buat gravy dia dan sebab puasa kan...tambah la ayam grill..hihihi...errr...maapkan saya...saya puasa...nak seimbangkan...celur baby carrot dengan broccoli, tambah fries sikit, goreng sosej..dan waaalaaaahh! siap makanan untuk berbuka...

Lepas berbuka...elok terbongkang kenyang..hihihi...

Okay, sambil menaip sambil telan air liur ni..hahahaha...puasa lagi..hihi...

UPDATE : Untuk resepi gravy, Sally guna resepi daripada blog kak Adlil Rajiah

You Might Also Like

11 comments:

  1. sdapnya..:)

    cik nor puasa hari ke-4:)

    ReplyDelete
  2. INI SAJER NAK BAGI JELES LA NI KAN...MENTANG2 DINNER AGAK KECEWA LAST WEEK

    ReplyDelete
  3. share resepi buat gravy , boleh?

    ReplyDelete
  4. salam singgah sini dik sally....sedapnya makanan...

    ReplyDelete
  5. makan meatballs IKEA memang kasi mimpi..hahaha

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  6. ye sambil menaip telan air liuq...dah la ujan lebat ni ha...hadoi krong kreng perut...

    ReplyDelete
  7. Salam singgah sini dik sally...mcm sedap jer ni...ini mesti kena try...

    ReplyDelete
  8. Pehhhh pehhh pehhhh, semua pun nampak sedap :D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!