Seoul Garden Date with Qila & Kak Masha

11:29:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Blog Sally dan makanan berpisah tiada...hahahaha...dah 2 minggu berlalu pun haaa...punya lama masa nak berita pasal makan...kisahnya bila Qila ajak jumpe...ajak makan Seoul Garden pulak...haruuuu~ Dia tau kot kakak dia suka makan...


Mana ada orang lain yang muka happy macam dia bila dapat makan?




Ni la kak Masha yang Sally cerita selalu tu...huhu


Okay takde benda pun nak story...pergi makan kot...Seoul Garden...semua orang dah tau kot kan...hihihi...anyway, a good food, best buddies will always the best date..!

Love you guys! :)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen 3 in 1 (Giveaway + Bloglist + Blogwalking) Rafzan Tomomi Story '15

10:28:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


*Klik Gambar Untuk Join*

Jom Join "Segmen 3 in 1 (Giveaway + Bloglist + Blogwalking) Rafzan Tomomi Story '15" .Kali ni korang bertuah sebab ada GIVEAWAY sekali dalam segmen ni.Wahhh~ Apa hadiahnya? Apa syarat-syaratnya? sila klik gambar di atas untuk ke entri Segmen. :)

Jom Support Kawan-Kawan Blogger :)

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Ringgit Malaysia]

9:48:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


Kesian diaaaa~

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Makan-makan Sally makankan makanan!

11:52:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments

Tajuk dah habis blur nak letak ape...hahahaha...Ni kisah raya lepas, Sally sebenarnya tak sempat nak buat open house tahun ni...yang ni pun kebetulan je ada tempahan makanan daripada bekas rakan sekerja Sally, jadinya Sally pun selit jela masak lebih sikit dan ajak kawan-kawan datang beraya...Nak buat open house dalam keadaan ekonomi Malaysia ni...mmg haru biru!


Kak Fiza, jauh datang dari Bangsar...Kak Fiza ni travel buddies Sally masa ke Korea tahun lepas...


Hasif - Safuan - Sally - Syifa' - Nabil

Ni semua kawan-kawan masa zaman kolej...mmg rapat since semester satu lagi...alhamdulillah dapat jugak jumpa kadang-kadang...yang best buat makan-makan ni sbb dapat jumpa kawan-kawan kan?


Syifa'...Sally mmg kawan lama dah dengan dia...dari tahun 2008 lagi...dia ni dah selalu sangat jumpa pun..kahkahkah!



Yang kat atas ni lagi lama kawan, dari tahun 1997...hahahaha...lama kan kawan? Yelaa...dah kalau daripada tadika sama, sampai masuk darjah satu pun sama dan sampai la habis SPM pun bersama...mau tak lama berkawan..? Dorang ni mmg setiap tahun akan datang...walaupun takde open house rumah Sally...dorang sure akan datang...

Sebenarnya ramai lagi yang datang...tapi tak sempat nak ambil gambar...ada yang Sally lupa nak ajak bergambar...ohh! rakan blogger, Aisya Ahamad dan Encik Barney dia pun ada datang jugak, tapi macam Sally cakap laa...lupa nak ambil gambar...

Apa pun...Sally ucapkan terima kasih kepada yang datang...dan maaf jika ada kekurangan dimana-mana ye...Friendship forever!

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE, Happy 6th years anniversary - Japan Debut!

4:36:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Its been 6th years already!


Started with only street performance, now they had been so successful and even do their own concert all over the world! Their first Japanese album were publish 6 years ago...but their spirit will never be vanish! I'm so glad that I love you all years by years and I am sure that I will continue loving you guys in the future..Oh man! I just can't...I'm so glad that I addicted to you guys! Let's counting for many years more!! :)

#CNBLUE6thanniversary

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Manggis]

3:38:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments





Dah 25 tahun hidup dalam dunia ni...baru kali ni Sally tau yang kita boleh tau berapa banyak isi yang ada dalam buah Manggis dengan tgk kat bawah diaa...

Speechless kejap! Hahahaha

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Rukun Qauli Solat]

10:00:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Semoga bermanfaat :)

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Lee Jong Hyun and Gong Seung Yeon Will Be Leaving “We Got Married Season 4”

3:48:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

This adorable couple will be leaving WGM!! According to local news source My Daily, CNBLUE's Lee Jong Hyun and actress Gong Seung Yeon are ending their stint on “We Got Married Season 4”.


An industry source told My Daily that the reality TV couple are leaving the show and have already completed filming their final episode. My Daily also questioned the production team of “We Got Married,” but received no clear answer. Lee Jong Hyun and Gong Seung Yeon joined the virtual marriage reality TV show this past March. If the report is true, they will be leaving the show after five months.

Source (1)

“We Got Married” has confirmed that Lee Jong Hyun and Gong Seung Yeon are leaving the show, but the exact date has not been settled on and they have not filmed their final episode yet.

Source (1)

Will keep updating if got any other news about this..Stay tuned!

Sources : Soompi, cnbluebeat.com

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SkinSoul SkinShield Travelling Set

11:30:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Harini...kita cerita pasal SkinSoul SkinShield pulak...yang kat atas ni merupakan SkinSoul SkinShield Travelling Set yang mana sangat sesuai untuk dibawa masa nak pergi travel...botol-botol semua kecik molek je....sure muat dalam bekas toiletries korang tu...hihihi

Sebelum kita cerita lebih lanjut tentang SkinSoul SkinShield ni...meh Sally nak perkenalkan korang dengan asas produk ni dulu...SkinShield adalah rangkaian penjagaan kulit yang diperbuat daripada Ashitaba, bahan semula jadi organik tulen dan gabungan ekstrak botani lain yang berharga, yang membantu pembaharuan kulit secara menyeluruh. Ianya berfungsi sebagai perangsang untuk kulit yang sihat , penyembuhan dan transformasi.

Dalam rangkaian SkinSoul SkinShield ni, ada 5 produk yang sangat bagus dan kesannya akan nampak ketara kalau kita menggunakannya secara berterusan...yang paling penting jangan skip mana-mana produk ye! hihihi....

HYDRA-PURIFYING CLEANSER
With loads and skin vitamins and minerals from organically grown Ashitaba and enriched with the lightening properties of daisy flower extracts, this all-natural formulation cleanses thoroughly but gently, while brightening and moisturizing skin for a pearly , translucent glow.
HYDRATING, ENERGIZING & PORE-REFINING LOTION MIST SPRAY
Made from the purest extracts of organic Ashitaba laden with skin calming moisturizing and purifying benefits. This lightweight lotion gently whisks away impurities and oils that clog pores and lead to skin breaks-outs and blemishes. It restores the skin’s moisture balance after cleansing routine, and together with the Witch Hazel Extract, helps to minimize the appearance of pores, creating a smooth, matte, healthy-looking skin restored to its natural pH. 
LIFT AND BRIGHT SERUM
Enriched with potent antioxidants from Ashitaba, this powerful serum targets ageing at the core by infusing nutrients into the deepest layers of the skin to help restore skin elasticity and firmness. Active polyphenols and flavonoids in Ashitaba play a role in preventing the progression of cumulative damage from free radicals and environmental aggressors, particularly sun damage. It contains a cocktail of natural ingredients combined with potent blends of bio actives. It contains peptides and essential collagen to replenish lost moisture for a supple, fair and lifted skin.
12 IN 1 SUNCARE DAY CREAM
This 12-in-1 base cream combines the benefits of skin care and makeup, as it:
1) Hydrates and protects skin
2) Unifies complexion
3) Brightens up skin
4) Evens out skin tone
5) Conceals and corrects blemishes
6) Fights the signs of aging
7) Protects skin from UV rays
8) Strengthens skin health
9) Soothes skin irritation
10) Fends off free radicals
11) Stimulates skin rejuvenation
12) Imparts radiant glow to facial countenance 
SKIN SHIELD NIGHT CREAM
With loads and skin vitamins and minerals from organically grown Ashitaba and enriched with the lightening properties of daisy flower extracts, this all-natural formulation cleanses thoroughly but gently, while brightening and moisturizing skin for a pearly , translucent glow.

Sally baru je pakai beberapa hari...buat masa ni masih okay...tiada iritasi, kulit muka pun mmh rasa lembap je walaupun duduk dalam aircond dalam jangka masa yang sangat lama...Dalam set SkinShield ni jugak sebenarnya ada Starbust Loose Powder tapi takde la dalam traveling set ni...Kalau nak kena beli asing nanti ye...loose powder tu sangat sesuai pakai lepas kita sapu 12 in 1 Suncare Day Cream tu...

Untuk bagi korang lagi happy, Sally nak share dengan korang code #SSSally yang boleh korang gunakan untuk dapat special price!

Korang pergi je kemana-mana branch, Mid Valley pun okay...gunakan code #SSSally. Yang paling penting korang kena tunjuk yang korang dah sedia follow blog Sally dan dah like Facebook Skin Soul.

Dengan code tersebut, korang akan dapat:
  1. Membeli SkinSoul SkinShield Travelling Set dengan harga promosi, hanya RM388 (NP: RM500)
  2. Korang jugak entitled untuk mendapatkan SkinSoul SkinShield Set yang berharga RM100 dengan setiap pembelian minimum RM100 atau lebih dalam satu resit yang sama.
**T&C Applied

So, cepat-cepat singgah mana-mana kedai SkinSoul dan gunakan code #SSSally tau!

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Food Panda & Fierce Curry House, Bangsar

11:01:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments


Dua minggu lepas, Sally dapat invitation daripada Food Panda untuk join jamuan makan di Fierce Curry House dan juga untuk tayangan filem Fantastic Four...kebetulan Syifa' agak free, terus la ajak dia teman...Sally bawak ibu sekali dan Syifa' bawak adik dia...

Venue sebenarnya kena kat Fiercer, tapi sebab jauh nak ke Mid Valley untuk tayangan Fantastic Four tu, jadinya tukar venue ke Fierce Curry House, Bangsar...





Sally tak pernah makan kari yang pure dimasak oleh India, kalau mamak tu selalu la jugak kan...tapi kari daripada Fierce Curry House ni mmg terbaik laa...rempah ratus dia mmg cukup, pedas dia cukup...mmg tak cukup la kalau makan sekali kan...mungkin rempah dia yang mahal tu...roti dan kuah dhal dia pun sedap...ish! elok mengalir air liur ni haaa...hahahaha

Nasi biryani dia pun cantik je...beras panjang-panjang...rasa rugi sebab makan sikit je...kat sini jugak ada specialty, Nasi Biryani Lobster...tapi kalau nak makan lobster kena inform awal sehari laa...kalau gi walk in je mmg tak dapat laa...

Kalau korang nak cuba makan biryani sedap, atau kari yang powerrr...boleh cuba makan kat sini eh!

Fierce Curry House
Address: 16, Jalan Kemuja, KL, Bangsar Utama,
59000 Kuala Lumpur.

Phone: +60 19-383 0945

Hours: 
10:30 am – 10:00 pm

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[NAVER STARCAST] Close-up shots of "FNC picnic at night"

11:08:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

FT Island, CNBLUE , Juniel , AOA, newcomer bands NFlying...
Why are they gathered in one place ?






FNC musicians and MC Jung Hyung Don are together  in one place, to record "FNC picnic at night" that going to be shown in new online apps V, which shows the live broadcast for Korean idols... They will shown their chemistry as a FNC family...singing, busking and all that...


For more picture of FT Island, AOA, NFlying and all the activities, feel free to visit entertain.naver.com

Picture credit : FNC Entertainment Official Facebook page & NAVER STARCAST

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SkinSoul Ultra-Soft Facial Towelettes

4:54:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Ultra-Soft Facial Towelettes | Siapa kat sini yang suka mekap..? Haaa! Sally ni memang jenis muka tak mekap...tapi on certain occasion, ada jugak la tepek blusher, eyeliner, eye shadow semua kan...tapi part yang paling Sally tak suka, masa nak bersihkan, nak tanggalkan mekap tu sendiri....Lagi-lagi kalau nak ambil wuduk...hmm

Kadang-kadang bila kita guna pencuci muka je, mekap tu tak hilang secara keseluruhan...Pulak...kalau dapat macam Sally ni yang jenis pemalas...makin teruk la jadinya...Mekap yang tidak dibersihkan boleh menyebabkan kerosakkan pada kulit muka...


Hari ni Sally nak kenalkan korang dengan Ultra-Soft Facial Towelettes daripada SkinSoul..Facial Towelettes ni diformulasikan dengan Swiss Glacier Water with 4.4.3... Stands for :

4 Essential Oils
4 Antioxidant
3 Hydrating and soothing ingredients

Facial Towelettes ni sesuai dengan semua jenis waterproof make-up, segala jenis kekotoran dan yang paling penting tidak akan menutupi liang pori kita, kulit akan kekal lembap selepas kita guna kan Facial Towelettes ni...kepada yang mengalami kulit sensitif, jangan risau sebab InsyaAllah takkan ada iritasi pada kulit sebab memang Facial Towelettes ni takde Paraben...takde Lanolin!


Lipstick - Eyeliners - Eye Brow - Lip Balm - Skin Soul Mascara


Sally cuba pada tangan dan jugak muka untuk bagi korang nampak perbezaansetelah kita gunakan Facial Towelettes daripada SkinSoul ni...Satu paket tu ada 60 keping wipes tau yang hanya berharga RM53 setiap satu...Mungkin pada mata tu korang tak nampak sangat sebab Sally mmg bukan jenis yang bermekap walaupun pergi kerja...hahahaha...tapi ada slightly perubahan kan...yang penting bau dia wangi walaupun tanpa pewangi tambahan, takde bahan kimia yang membahayakan...sebab kulit muka ni kan kulit yang paling susah nak jaga...

Kalau nak tgk video, boleh tengok kat Instagram Sally



Untuk bagi korang lagi happy, Sally nak share dengan korang code #SSSally yang boleh korang gunakan untuk dapat special price dan few gift!

Korang pergi je kemana-mana branch, Mid Valley pun okay...gunakan code #SSSally. Yang paling penting korang kena tunjuk yang korang dah sedia follow blog Sally dan dah like Facebook Skin Soul.

Dengan code tersebut, korang akan dapat:
  1. Membeli SkinSoul SkinShield Travelling Set dengan harga promosi, hanya RM388 (NP: RM500) 
  2. Korang jugak entitled untuk mendapatkan SkinSoul SkinShield Set yang berharga RM100 dengan setiap pembelian minimum RM100 atau lebih dalam satu resit yang sama.
  3. Yang paling best, korang boleh beli 2 SkinSoul Ultra-Soft Facial Towelettes (RM53/packet) dan boleh membawa pulang Lip Balm SkinSoul (limited edition) - not for sale
**T&C Applied

So, cepat-cepat singgah mana-mana kedai SkinSoul dan gunakan code #SSSally tau!

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SkinSoul C-Jello - Collagen Jelly Bar

12:34:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


SkinSoul C-Jello - Collagen Jelly Bar
| Bercakap pasal kolagen, mmg banyak sangat yang kita boleh dapat dalam pasaran Malaysia ni...ada yang berbentuk serbuk...ada yang kena campur dengan air...dalam bentuk pil...tapi pernah tak dengar pasal kolagen dalam bentuk jeli..?

Haaa...ni Sally baru tau yang jenama Skin Soul ada mengeluarkan C-Jello - Collagen Jelly Bar...apa yang best pasal C-Jello - Collagen Jelly Bar ni ye..?



C-Jello - Collagen Jelly Bar ini menyokong pemulihan kulit dengan menjadikan kulit kita tampak muda , sihat dan berseri dengan cara yang selamat. C- Jello merupakan jeli pertama yang pernah dihasilan yang mampu membantu memberikan penyerapan yang paling berkesan dan dibuat secara eksklusif di Korea.

C-Jello - Collagen Jelly Bar ni memang sangat sesuai dengan mereka yang selalu sibuk, tapi masih nak jaga penampilan diri...mudah sangat cara nak makannya...hanya koyakkan satu sachet dan makan satu pada waktu pagi sebelum sarapan dan satu lagi sebelum tidur pada waktu malam...


Dalam setiap kotak ni ada 15 sachet, jadinya kalau nak amalkan untuk sebulan...boleh beli empat kotak...tapi Sally nak cuba untuk 2 minggu dulu...kita tengok macam mana kesan yang mampu C-Jello - Collagen Jelly Bar berikan pada tubuh badan dan kulit muka Sally..

Antara sebab kenapa Sally cuba makan C-Jello - Collagen Jelly Bar :
  1. Melambatkan proses penuaan yang disebabkan oleh faktor-faktor luaran seperti sinar UV , radikal bebas yang berbahaya , tekanan dan pencemaran
  2. Menyusun semula kolagen kulit dan berupaya untuk mengekalkan keanjalan kulit
  3. Merangsang proses pembaharuan kulit untuk penampilan yang lebih muda
  4. Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  5. Menghilangkan tompok gelap untuk tona kulit yang lebih cerah dan lebih cerah
  6. Meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dan kelembutan kulit
Bila dah masuk umur 25 tahun ni...macam-macam benda nak kena jaga...nak kena jaga kesihatan, nak kena pandai kawal makan...dan yang penting muka kena jaga...bukan untuk kepuasan orang lain, tapi untuk kita juga kan...


SkinSoul C-Jello - Collagen Jelly Bar ni...rasa dia masam-masam...kadang macam rasa buah tembikai susu, kadang rasa macam makan asam jawa, kadang tu macam minum ribena...eh...tapi senang kata dia sedap laa...Sally baru cuba 2 hari...masih ada berbaki 12 hari lagi untuk tengok apa kesan dia...So, Sally akan kekalkan amalkan SkinSoul C-Jello - Collagen Jelly Bar sampai la habis dan tengok, apa jadi pada kulit Sally yang tgh bermasalah macam bawah ni...


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Skim Cepat Kaya]

9:27:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


p/s : Sally jarang buat...kadang-kadang terlupa.

Semoga bermanfaat :)

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Nescafe Mountain Wash

4:59:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Sally tak pasti korang pernah tgk atau pernah dengar pasal produk terbaru daripada Nescafe, Mountain Wash...Produk ni hanya dijual secara online buat masa ni...Sally pun mmg jenis mudah terpedaya..hahaha...pulak online, makin seronok la klik...

Nescafe Mountain Wash ni sangat sesuai untuk mereka yang sukakan kopi tanpa kafein...Ada orang boleh tahan dengan kafein, ada yang tak suka kan..Tapi Nescafe Mountain Wash ni bagus kalau orang nak amalkan minum kopi, in healthier way laa...sebab takde kafein je pun..hihi


Didatangkan dengan kanister yang cantik ni...mmg syok gila rasa...dalam setiap canister ada 12 sachet...Biji kopi mereka diambil daripada Tri-An, sebuah perkampungan yang agak terpencil di Vietnam yang mana kawasan dia sangat unik.

Rahsia yang terkandung dalam kopi ni ada 3...haaa...nak tau?

The Altitude
Brings intensity of coffee
Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
The Climate
Naturally ripened coffee cherries
Alternating wet and dry seasons provide an ideal cultivating environment for naturally ripened coffee cherries.
The Water
100% water washed beans
Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour.


Kalau korang nak cuba, boleh cuba cari daripada retailer yang menjual secara online ye...boleh tgk senarai retailer di laman web rasmi Nescafe Mountain Wash...

Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf
100% water washed beans

Our beans are 100% water washed - inspired from local traditions of farmers soaking the coffee beans in pure water for long hours to gently remove the caffeine while maintaining the bean’s signature flavour. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf
Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor. - See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

THE ALTITUDE

Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
- See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

THE ALTITUDE

Brings intensity of coffee

Located in the breathtaking Vietnamese mountains, our coffee beans benefit from the right amount of sunlight to release a dense and concentrated coffee flavor.
- See more at: http://www.nescafemountainwash.com.my/secret/#sthash.7GcBk8D7.dpuf

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Meatball, Grill Chicken & Gravy.

11:28:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments



Perrghhhh...sekali bukak puasa...dia punya mengidam melampau! Hahahaha...

Ni kisah masa berbuka untuk puasa yang lepas...bukan puasa Ramadhan eh...tu lamaaa sangat dah...ni puasa ganti plus puasa sunat 6 Syawal...ni menu berbuka untuk puasa hari ketiga...time tu mengidam gila bila tengok junior Sally update dia tgh melantak dengan penuh gembira di IKEA, makan meatballs pulak...kita yang puasa ni...sengeh je telan ayaq liurr...

Sebelum balik kerja, google siap-siap cara nak buat meatballs, nak buat gravy dia dan sebab puasa kan...tambah la ayam grill..hihihi...errr...maapkan saya...saya puasa...nak seimbangkan...celur baby carrot dengan broccoli, tambah fries sikit, goreng sosej..dan waaalaaaahh! siap makanan untuk berbuka...

Lepas berbuka...elok terbongkang kenyang..hihihi...

Okay, sambil menaip sambil telan air liur ni..hahahaha...puasa lagi..hihi...

UPDATE : Untuk resepi gravy, Sally guna resepi daripada blog kak Adlil Rajiah

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[Sharing KPOP] BIGBANG - LET'S NOT FALL IN LOVE

3:28:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

Selain daripada CNBLUE, jujur kata Sally mmg suka dengar lagu-lagu daripada kumpulan Big Bang...kalau dekat Korea, Big Bang ni mmg antara group yang paling well known la kat sana...harini saje nak sharing MV lagu terbaru dalam album kumpulan ni yang buat comeback selepas 2 tahun...




Let’s not fall in love, we don’t know each other very well yet
Actually, I’m a little scared, I’m sorry
Let’s not make promises, you never know when tomorrow comes
But I really mean it when I say I like you
Don’t expect too much from me
I don’t wanna lose you either
Before things get too deep, before you get hurt
Don’t trust me

Lagu ni baru je released...bila baca lirik dia...rasa lain macam je...hahahaha...yela...selalunya lagu dok ajak kita jatuh cinta, sambut cinta...tapi lagu ni nak tekankan kat kita supaya jangan bercinta sebelum kita bersedia, atau kalau tak yakin!

Woah! kali ni mmg berbeza lirik yang G-Dragon produced...clap clap!

Kalau nak dengar, boleh terus play eh...kalau nak tgk lirik penuh boleh usha SINI...

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Solat Sunat Dhuha

12:24:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Solat Sunat Dhuha

1) Bilangan rakaat : 2 hingga 12 rakaat (2 rakaat 1 salam)

2) Waktu : Pagi anggaran 8.00 pagi hingga 11.00 pagi

Niatnya:


"Sahaja aku sembahyang sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Ta'ala"

3) Baca ketika sujud yang terakhir - 3 kali



4) Baca doa ini selesai solat

Maksudnya:

Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu,
keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah,
jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu,
limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh

Credit : masjidwilayah.gov.my

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kad raya dari Brunei.

11:51:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Sebenarnya kad ni dah sampai beberapa hari yang lepas, tapi belum sempat Sally update....Jujur kata dalam kawan blogger Sally, yang Sally kenal dua orang je daripada Brunei..hihihi...First, Faezah Abdullah dan yang kedua ni blogger yang betul-betul baru Sally kenal, Aqilah (loveladyrq.blogspot.com)...

Awalnya Sally saje je komen dekat blog dia, sebab baru je kenal kan...kebetulan dia ada anjurkan satu giveaway yang mudah...Sally pulak mmg dalam misi nak kumpul kad raya, lagi laa pantas komen kat situ... (Eid Giveaway: Happy Eid's Card)


Tak sangka Sally menang. dan dapat la kad raya all the way from Brunei...siap dapat duit raya lagi...Dollar Brunei okay! Hahahaha...galak sikit sebab pertama kali dapat sesuatu daripada negara Brunei...Sally rasa rata-rata travel blogger pun jarang nak kesana kan....hihihi...

Seronok betul dapat kumpul benda-benda daripada luar negara kita...

Kalau nak kenal lagi blogger Aqilah, klik link Photoblog by Lady Q 

p/s : Duh, my wanderlust is up now! Counting days for traveling again!


Wanderlust is a strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world.

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

V – live broadcasting apps for Korean idol

4:52:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Kalau korang jenis suka follow kehidupan seharian artis Korea, Sally rasa mungkin korang dah tau pasal apps terbaru ni...dan mungkin jugak tak tau...jadinya Sally nak share la dengan korang supaya kita boleh sama-sama tengok dorang...hahaha

"V" is an app that lets you watch the personal broadcasting videos of celebs on your phone. You can follow your favorite celebs, watch their videos, and use comments and ‘hearts’ to share your thoughts and feelings with others. Your activity such as watching videos will affect your "Chemi-beat" for the celeb; we plan to provide benefits to active users who enthusiastically participate in the activity. Scheduled shows will be listed on V before they start; however, shows that a celeb personally broadcasts can be on air without any advance notice. Enjoy watching live broadcasts of your favorite celebs on V!
(※ V app is currently on beta mode. Formal broadcasting service begins in September)

* Follow Celebs
Pick your favorite celebs and follow them. You can receive the notifications of upcoming broadcasts of celebs you follow on V. The more you watch the videos of a celeb, the higher you get "Chemi-beat" for the celeb.

* Upcoming
You can see the schedule for all upcoming broadcasts on V. Don't miss the broadcast with your favorite celebs!

* Popular
In the Popular tab, you can see the most popular videos on V. Videos containing a lot of hearts are automatically displayed in the Popular screen; tab the heart as many as possible if you like what you are seeing.

* What does "Chemi-beat" mean?
As a short form of "chemistry beat," the V team coined the word "Chemi-beat" to express the relationship index between a celeb and me as beat count. Following celebs and watching videos (live or recorded) are ways to increase your "Chemi-beat." We plan to provide additional benefits based on "Chemi-beat" in the near future.
Sally mula downoad apps ni lepas dorang featured Jung Yong Hwa, walaupun sepatah haram tak paham tapi tengok jela...sebab dalam tu dorang akan rakam aktiviti harian dorang, kalau macam Yong Hwa...dia akan share pasal rumah dia, kehidupan seharian dia, supplement yang dia ambik, main instrument dan menyanyi secara live dan banyak lagi laa...Tak paham pun takpe, bak kata Faizah, masa dia senyum kita senyum...dia gelak kita gelak laa...


Yang paling best sekali sebab kalau kita tengok secara LIVE, kita boleh berinteraksi dengan mereka secara lansung...tapi ramai sangat yang nak interact...kadang-kadang tu mereka sempat sebut nama negara je instead of menjawab soalan peminat...

Apps ni featured ramai artis daripada beberapa buah agensi seperti FNC Entertainment, SMTOWN, JYPnation, CUBE Entertainment dan YG Family...antara artis yang ada dalam ni termasuklah CNBLUE, Winner, AOA, 2PM, Big Bang, KARA, FT Island, Joo Won, BTOB, VIXX, Infinate, GOT7 dan ramai lagi laa....penat pulak nak tulis...hahaha...korang boleh choose nak follow sape..


Apps ni boleh di download secara percuma oleh pengguna android dan jugak iOS...So, sama-sama la kita boleh tengok...Apps ni kira apps wajib ada untuk mereka yang nak follow perkembangan idola kesayangan...

Download : iOS | Android

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | Orange Marmalade

2:30:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Dah lama rasanya takde cerita Korea yang mengisahkan vampire...hahaha...cerita ni bukan la kategori best sangat...tapi sebab ada Lee Jong Hyun (CNBLUE) dan Seol Hyun (AOA)...Jadinya Sally gagahkan jugak share cerita ni..huhu...pulak Jong Hyun tu mmg putih dia sama macam vampire, lagi la rasa nak tgk!


Kalau korang yang tgk cerita ni...mungkin agak pening sikit...sebab nanti dia kan flash back ke zaman 200 tahun sebelum ni...cerita ni berkisar kepada kehidupan vampire yang tak dapat diterima oleh manusia...kisah macam X-Men, yang mana mutan tu semua tak diterima...gittew~

Description
200 years ago, humans and vampires finalized a peace treaty, but they still do not get along well with each other. In the present day, Jae-Min (Yeo Jin-Goo) is a popular high school student. He falls in love with transfer student Baek Ma-Ri. Baek Ma-Ri though hides her true identity as a vampire.
Released: 2015
Genre: Comedy Drama Romance


Ini antara cast yang berlakon dalam drama ni...Kalau korang follow We Got Married (Jong Hyun & Seungyeon), Yeo Jin-Goo tu la yang Jong Hyun jeles sangat sebab wife dia minat sangat kat dia..hahaha...

Watch online : Orange Marmalade 
Download :  Use Dramadownloader.com (Check here)

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!