Swissôtel The Stamford, Singapore

10:37:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

Dah hampir 3 bulan Sally ke Singapore untuk hadiri konsert 2015 Jung Yong Hwa LIVE (One Fine Day) in Singapore, tapi baru ni Sally berkesempatan nak review hotel yang Sally menginap secara percuma tu...hotel ni mmg best sebab terletak betul-betul kat tengah bandar dan dekat dengan station MRT City Hall.
Swissôtel The Stamford, Singapore

Strategically located in the heart of Singapore’s shopping, business and entertainment districts, Swissotel The Stamford is also located at Turn 9 of the Singapore Grand Prix street circuit. With the City Hall Mass Rapid Transit (MRT) train station and other major transportation hubs at its doorstep, this luxurious five-star hotel makes a perfect base to explore key attractions such as Orchard Road, Chinatown, Singapore Zoo, Night Safari Singapore and Sentosa. 19 km from Singapore Changi International Airport 2 km from Central Business District1 km from Suntec City Convention Centre 
Mungkin nama dia tak segah mana, tapi jangan terkejut...hotel ni mmg sangat besar...FIVE STAR HOTEL okay! Ya Allah, masa Sally dapat tau dapat hotel ni...mmg terus excited, tak sangka dapat hotel yang best macam ni...Kalau nak tempah sendiri, rasanya tak mampu la Sally...nasib baik jugak dapat free kan..hahaha


Hotel ni sebenarnya lebih sesuai untuk mereka yang dalam business trip la...tapi boleh je kalau nak bawak family sama kesana...dan yang paling best sebab hotel ni ada complete fitness facilities, ada swimming pool yang besar! hihihi...Tapi Sally tak sempat nak bermandi bagai...


Sally suka hotel ni sebab bilik dia sangat besar dan selesa, bilik dia memang complete...ada almari, meja kerja, TV, mini bar (kena bayar), towel dan toiletries...Kadang-kadang ada hotel yang tak provide kan...tapi ni semua dah include dalam tu...Tandas dia pun selesa, ada bath tub...tapi macam biasa la eh, Singapore mmg takde paip..huhu


Katil dia sangat besar, sangat selesa...mmg lepas tgk konsert tidur lena..hihi..Hotel ni kalau untuk leisure time okay la...kalau nak stay lama mungkin tak berapa berbaloi sebab mahal...hihihi...kalau mampu takde masalah...

Hotel ni Sally suka sebab dia tak strict sangat...masa Sally sampai tu baru je pukul 11 pagi, tapi dorang agak tolerate dan bagi Sally check in awal...dan masa check out pun agak lambat, Sally sepatutnya keluar pukul 2 petang, tapi pihak hotel kasi stay sampai pukul 7 malam, sebab tau flight Sally malam tu...

dannn...yang paling Sally suka mestilah Equinox Restaurant, the most breathtaking restaurant and best view in Singapore! Restoran ni ada di tingkat 69 dan 70 hotel ni...mmg teruja betul masa ke restoran ni...kalau nak baca review pasal restoran tu, klik kat nama dia eh..




Ini antara pemandangan daripada bilik Sally...boleh nampak kawasan bandar dan sekitarnya...kalau dapat bilik yang lagi best, kita boleh dapat tengok pulau-pulau sekitar Indonesia dengan Malaysia tau...tapi rasanya bilik Sally ni bilik biasa je..hihihi...tapi boleh nampak Marina Bay Sands Skypark, kira halal laa...

Satu je yang Sally tak suka dengan hotel ni, WiFi takde! Kena sewa kot kalau nak guna WiFi hotel...yang tak bestnya bila kita ni datang daripada luar negara kan...menas luar Singapore, mana nak ada dataplan nya...unless kalau kita roaming atau guna simkad dorang...tapi overall, Sally prefer buat data roaming la...mahal sikit tapi puas hati sebab unlimited...

2 Stamford Rd, Singapore 178882
+65 6338 8585

You Might Also Like

9 comments:

  1. uish...bestnya Sally!dahlah free..kalau akak, tolak tepi bab WiFi tu.janji hotel best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak kak...kena ada WiFi...sbb sally kena contact dgn PIC yg nak ambik g venue... So, I need WiFi desperately..

      Delete
  2. akak x pernah sampai lagi...untung sally..semua di taja ke?

    ReplyDelete
  3. Takde WiFi? Mungkin akak kena join loyalty program diaorang kot baru akak boleh dapat free WiFi. At least, my company macam tu. My company adik beradik dengan Swissotel ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak farah...mmg dorang xde provide free WiFi... Kena sewa kalau nak guna...

      Lepas akak tulis review utk hotel baru dapat free WiFi...tapi next trip la...which is mmg xkan la nak dok situ...mahal gilaaa

      Delete
    2. What the heck? Tak suka sangat kalau pergi hotel takde WiFi. Saya nak cuba check rate hotel tu berapa.

      Delete
  4. omg pahal takde wifi huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Bertuahnya badan Sally !! Bilalah nak ada rezeki dapat tajaan sebegini... hahahha blog job pun takde ni haa... tapi memang lena kalau katil hotel tu best....

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!