Iftar dengan Buffet Ramadhan Kelantan Delights di Citta Mall

2:45:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Buffet Ramadhan Kelantan Delights di Citta Mall | Masakan Kelantan, siapa yang tak suka kan...bercakap pasal nasi kerabu, nasi dagang, kuih muih seperti akok, jala emas, taik itik...semuanya mmg tak dinafikan makanan yang terbaik yang terdapat dinegeri Kelantan...


Kalau tak sempat nak ke Kelantan, korang boleh je berkunjung ke Kelantan Delights je...Di Kuala Lumpur pun masih kita boleh dapat makanan asli negeri Cik Siti Wan Kembang ni tau...Sally ni pulak mmg anak kepada orang kelahiran sana, mmg dah selalu makan tapi kalau nak dapat yang sedap di KL ni semuanya mahal belaka...tapi kali ni Sally dapat makan yang sedap di satu restoran je...


Pilihan kerabu yang ada....percaya tak, Sally tak tengok benda lain...sampai terus ambik kerabu...hahahaha...lepas tu baru tengok benda lain...hihihi...kerabu mmg favorite la! Kat sini ada lebih daripada 5 jenis kerabu seperti kerabu pucuk paku, kerabu mangga muda, kerabu ikan bilis, kerabu seafood dan juga kerabu perut muda.


Stesen kedua yang Sally jejak, terus tengok bahagian kuih...serius rindu gila kuih muih Kelantan...kat sini kalau ada pun tak sama rasa macam yang original kat Kelantan...yela...ada yang buat tak kena bahan, kedekut bahan...tapi kalau kat Kelantan Delights, sure korang takkan rasa sedih...kuih muih dia semua sedap!!

Lepas tu, kalau kelantan...tak makan nasi kerabu, nasi dagang, laksam tu mmg tak complete la hidangan kita...kat Kelantan Delights ni semua ada...Nasi Kerabu siap dengan semua rencah dia...daging bakar pun ada jugak....Nasi Dagang dengan gulai ikan...perghhh...semunya marvelous!




Pilihan air yang ada...


Som Tam, Miang Kam pun turut sama ada disajikan...Miang Kam ni sebenarnya adalah makanan dari Thailand yang terdiri dari dari kaduk yang hampir serupa dengan daun sireh yang dimakan bersama dengan kacang, bawang putih, halia dan bahan-bahan lain...tak ingat ape...letak sambal sikit dan terus makan...jaga-jaga, pahitt sikit tau!


Di bahagian luar, kebanyakkan kaunter makanan adalah berkonsep gorengan ataupun makanan tambahan. Diantara makanan yang dihidangkan di kaunter luar adalah Laksa, Laksam, Nasi Ayam Herba, Popiah, Ikan Bakar, Kerang Bakar, Gulai Kawah, ABC, Kuey Teow Goreng dan banyak lagi.








Kalau korang berminat nak berbuka di Kelantan Delights, details kat bawah ni ye...yang Sally highlight ni branch yang ada kat Citta Mall tau...yang lain Sally tak tau plak..hihihi...

Alamat :
Kelantan Delights Citta Mall
G 27, Ground Floor ,Citta Mall ,
PJU 1A ,Ara Damansara
No tel : 78316152

Harga Buffet Ramadhan
Dewasa : RM77
Kanak-kanak : RM38

Facebook : Kelantan Delights at Citta Mall

You Might Also Like

9 comments:

  1. area subang pun ada.. bersebelahan subang parade/sebelah maybank.. tengok makanan pun dah nampak sedap belum try lagi kan hehe..

    ReplyDelete
  2. Wahh nasi dagang. Semua nampak menyelerakan~ dh lama tak makan makanan kelantan :D

    ReplyDelete
  3. Tak tau la knpe tekak ni mcm kurg sikit mkanan pantai timur ni. Tp kan, sy ni mcm semua je tak mkn. Bukan pantai timur je. Haha

    ReplyDelete
  4. Ok petang ni nak cari nasi dagang. Hahah

    ReplyDelete
  5. Oohhh.. Menggoda tau sally nih...

    ReplyDelete
  6. Sally ore klate ko ? hahaha.. pandai dah kawe nak royak ni.. hancus hahaha.. CT makanan pantai timur nasi dagang je yg kureng sket.. yg lain okay ^^

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!