Segmen "ALL ABOUT THE SONGS" by BAJUWARNACOKLAT

4:24:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Actually, banyak lagi entry draft yang ada...tapi entah kenapa terasa nak join segmen ni...hehehe...lagipun share pasal lagu je pun kan...huhuhu...

http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/segmen-all-about-songs-by.html

Syaratnya haaa...

Sila jawab soalan-soalan ini dengan sabar yeee. Hehee. Kalau rajin bolehlah ceritakan sikit pasal memori tuuu semua. Nyatakan tajuk lagu dan kenapa.

1. Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?

- Lagu ape eh...zaman Sally sekolah tgh famous kumpulan SPIN, New Boyz...hahaha...tapi lagu yang Sally nak cerita, lagu "Satu Tekad - UNIC"... Masa time tu tgh gila tengok Fitri yang comel tu...tu la pasal dok ligat kepala layan lagu nasyid...perghhh...terasa nak See You Di IPT tau!

2. Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke.

 - Lagu patah hati eh...hmm...sebenarnya Sally ni entah berapa kali je jatuh hati...boleh kira...pulak dah patah hati tu masih nak orang yg sama...begitulah kekdahnyaa...hahahaha...Lagu "Usah Lepaskan - Taufik Batisah"...tapi satu jela pesan Sally...kalau korang heart-broken, jangan dengar lagu sedih...sebab tu salah satu sebab korang tak boleh move on..seriously!

3. Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on!

 - Lagu ni korang boleh usha dalam entry [10 Days Challenge] - Day 3 : 3 Songs, dalam entry ni ada sebuah lagu yang bertajuk "Segenggam Tabah - InTeam"...lagu nasyid...which is Sally akan dengar setiap kali Sally down atau miserable...

4. Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asrama tu.

 - Errr...lagu apa...ouhhh...actually lagu ni kisah pasal perempuan tu putus cinta, tapi ada satu part dalam lagu tu yang buatkan Sally sentiasa terkenang kan arwah papa...Lagu "Back To December - Taylor Swift"...Papa meninggal pada December 2008...mgkn sebab tu lagu ni macam terkesan sangat pada Sally laa....

It turns out freedom ain't nothing but missing you,
Wishing I'd realized what I had when you were mine.
I'd go back to December, turn around and make it all right.
I'd go back to December, turn around and change my own mind

I go back to December all the time.
All the time.

5. Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami.

 - Banyak sangat lagunya...tapi skrg ni Sally suka lagu "Energy - Jung Yong Hwa"...Jujur kata lagu ni mmg takde la kaitan pun dengan life Sally skrg...tapi I feel alive bila dengar lagu ni...bukan la sebab Yong Hwa semta...actually sebab lirik dia laa....

Lend me some energy
I don’t think I can get up again by myself
Reach out your hands to me
Give it to me, the purpose to keep on walking
I may not know where the end of this tunnel is
But don’t let go of my hand
Please be my guiding light
I have no reason to live without you

6. Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahaha

 - Lagu ni mmg favorite Sally daripada dulu...instead of nak menyanyi dekat orang...Sally nak orang menyanyi lagu ni kat Sally... "More Than Words - Frankie J"

Now that I've tried to (now that I've tried to)
Talk to you and make you understand
All you have to do is
Close your eyes and just reach out your hand
And touch me
Hold me close don't ever let me go

More than words
Is all I ever needed you to show
Then you wouldn't have to say
That you love me, yeah
Cause I'd already know

7. Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak gunaaaa.

 - Kat cik penganjur, Sally kasi lagu ni haaa....

"Try Again Smile Again - CNBLUE"

I don't like same songs
And I don't like same sounds
I just love to try all night
I'm gonna try again, try again,
Back again try it all night
I never give up forever
Try again, try again, back again
Time to try
I want to try to show all night

You Might Also Like

16 comments:

  1. Haii . Selamat bersegmen . Dari GA yg sama .

    http://fakmal0.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  2. wah. kak sally lagu satu tekad tu kan, ain join kelab fasilitator ni , depa ada buat tarian untuk lagu tu. hehehe

    ReplyDelete
  3. amboeh kak sally, hehe cnblue pnya lagu mesti x lepas punya lah..hehe btw selamat bersegment =)

    ReplyDelete
  4. dah agak dah mesti ada gak lagu buah hati. hikhik..

    btw sally, fitri tu kan satu batch sy masa kt uni dulu. kolej kediaman berjiran boleh baling batu plak tu. teringat time orientasi dulu asal budak kolej sebelah lalu je kemain masing2 panjang leher nak usha fitri. kahkah.

    ReplyDelete
  5. terima kasih join segmen ni :) hehe

    ReplyDelete
  6. Yong Hwa. Hehehehehe Selamat bersegmen kak Sally :)

    ReplyDelete
  7. saya suka dengar lagu taylor swift tu, but its reminds me to someone else. heee.. ^_^

    ReplyDelete
  8. selamat bersegmen adik manis... hihihi

    ReplyDelete
  9. comelnyaaa segmen ni hehehe.. banner dahla lawa..

    ReplyDelete
  10. dri segmen yg sama...
    http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  11. Ade singgah....
    Best song...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2015/07/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete


  12. singgah bw..keep sharing ya, nice blog!

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!