Puffy Buffy Cafe in Nu Sentral

12:47:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Nu Sentral...siapa yang tak pernah dengar lagi kan...Nu Sentral ni antara tempat paling senang nak pergi sebab dia terletak betul-betul strategik..nak naik monorail, KTM, LRT atau naik ERL pun senang kan...

Minggu lepas Sally ada jumpa dengan kakak-kakak FAG kesayangan Sally...Kak Huda, Kak Zura, Kak Nadia, Kak Dayang & Kak Fiza... Ni geng masa Sally ke Korea tahun lepas...saje buat gathering nak borak kosong...jadinya kak Huda suggest Puffy Buffy Cafe kat Nu Sentral ni..


Interior dalam kedai ni so far okay la...Sally suka sebab comel macam nama kedai jugak...nanti ingat Sally nak bukak kedai nama Hunny Bunny laa..kekeke..okay, tak Sally melawak je...kedai ni dalam dia mmg lampu ala-ala pink kaler camni...takde lampu terang...kalau korang masuk pun confirm macam pelik tapi lama-lama okay la...


Baca review di Facebook, ramai yang cakap pastri dan kek dorang ni sedap...masa tu Sally takde plak rasa nak cuba tapi overall makanan dia mmg sedap...Sally suggest Red Velvet Cake kalau korang nak cuba la...


Iced chocolate ni kak Huda punya...hehehe...comel je dia tulis "cantik"...kitorang dah gelak-gelak dah bila budak tu sampai dengan air Kak Huda ni...tapi lepas tu kak Zura punya cappuccino takde pulak dia nak buat...kosong penuh buih je kak Zura punya..hahahahaha


This actually lasagna...tapi entah kenapa Sally tak rasa benda ni nampak okay...something missing...maybe I was expecting lasagna yang macam selalu makan tu sebab lasagna ni nampak macam murtabak pun ada...huhuhu...sedap but not what I expect it would turn out.


Chocolate lava neh sedap! hahahahaha...sebenarnya banyak lagi makanan yang kitorang order...tapi sebab kebulur kan...mana nak ingat ambik gambar bagai...Sally suka konsep dia, sedap dan macam biasa laa...harga "cafe" kan...don't expect to find something cheaper like mamak stall okay?

Quality comes with a price!

Left : Kak Dayang, Kak Fiza, Kak Nadia, Sally, Kak Zura & Kak Huda

p/s : Bila FAG gathering..kemana destinasi seterusnya? Hahahahaha! ^^,

 Puffy Buffy Cafe
Facebook : www.facebook.com/cafepuffybuffy
Instagram : www.instagram.com/puffybuffynusentral

You Might Also Like

10 comments:

  1. Assalamualaikum sally, ahhaha lasagna ni memang nampak pelik. ehhehehe tak pernah jejak lagi NU Sentral. tapi selalu la my driver at office hantar stock barang kat situ. kenal alamat je hahahhaha ;p

    ReplyDelete
  2. mamak stall skrg pn mahal da kak sally hahaha

    ReplyDelete
  3. i'm lasagna lover.. tp mcm takleh terima bile rupe die mcm mutabak bak kata sally hahahaha..

    ReplyDelete
  4. mcm comel je cafe tu...chocolate lava tu..hemmm...mmg nampak sgt menyelerakan..

    ReplyDelete
  5. uh kena pergi jugak cafe ni.. aras berapa dalam nu sentral tu

    ReplyDelete
  6. Lain betul rupa lasagna dia, kak Sally.

    ReplyDelete
  7. yep yep catch up kena buat once in a while.. baru mcm2 cerita keluar..
    ritu nak try da kedai ni tapi lencong kedai lain.. lalu sajalah..

    weird lasagna.. eehe.. tapi sedap kan ? kira okayla tu..

    ReplyDelete
  8. Rasa lasagna dia plain sgt.. cam letak daging hancur gitu je,tade mushroom, tade bwg potong.. hahaha.. banyak bunyik plak kan.
    Dia punya ciken chop sedap gak ^^

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!