Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA Sesi Julai 2015

11:46:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA Sesi Julai 2015 kini dibuka!

Berita baik untuk mereka yang nak sambung pengajian di peringkat Higher National Diploma (HND), Diploma dan juga Sijil...boleh lah cuba isi borang untuk kemasukkan Julai 2015 ke Kolej Profesional MARA diseluruh negara...


Link Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA : SINI

Untuk senarai program yang ditawarkan, boleh klik : SINI

Ada 6 kolej di seluruh negara, boleh jenguk kat SINI...
Mungkin ramai yang tak pernah dengar Kolej Profesional MARA, tapi kalau yang jenis kaki godek laman web rasmi MARA sure kenal kolej ni...kolej ni mmg tak sepopular mahupun segah universiti yang ada dalam Malaysia...tapi...
Yang paling best sekali belajar kat sini sebab semuanya PERCUMA!
1. Betul ke yuran pengajian PERCUMA?
2. Betul ke asrama PERCUMA?
3. Betul ke dapat elaun bulanan RM300 dan tak perlu bayar balik?
4. Betul ke ada peluang sambung belajar di luar negara?

Jawapan dia semuanya YA! YA! YA! YA!
So, apa tunggu lagi...Cepat isi tau..permohonan dibuka daripada 3 Mac - 16 April sahaja..Sape lambat dia la yang rugi..
Update : Pada 7hb-8hb Mac, MARA akan adakan Education Fair bertempat di Hotel Primera, Aras 6 di Dewan Utama...boleh la nak bertanya atau nak dapatkan info tentang kolej atau instituisi bawah pengelolaan MARA..

You Might Also Like

6 comments:

  1. betul..belajar sini semua free.. utk yg suka kemahiran, boleh apply sini kan Sally

    ReplyDelete
  2. salam singgah... terima kasih info nya... boleh forward kepada yang memerlukan ni

    ReplyDelete
  3. Mmg free pun sally. Dulu I study sana x keluar duit studies fees pun. Just keluar duit belanja n reg fees every sem je. Tu pun xde la mhl sgt. Sapa yg minat business, acc bole la apply

    ReplyDelete
  4. bagud untuk adik-adik nak apply hehee..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!