RESEPI : Pizza segera.

8:59:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Salam Ahad!

Buat ape harini..? Untuk yang takde idea nak buat apa untuk breakfast atau minum petang...meh Sally nak kongsi resepi buat pizza segera..hehehe...atau senang kata pizza pemalas macam Sally...



Jom cikidaut!

1. Potong roti paratha ikut bentuk yang kita nak. Dalam gambar guna permukaan tin supaya bulat...eh, pizza kan mmg bulat...
2. Tekan bagi rata dalam acuan.
3. Sapukan sos pizza atau sos tomato.
4. Taburkan keju (mozzarella, Parmesan)
5. Letak pepperoni, sausage, udang, daging ayam cincang yang dah dimasak (ikut selera)
6. Bakar sekejap! Sedia untuk dimakan!

Senang je kan..? Selamat mencuba!!

You Might Also Like

15 comments:

  1. omggg
    ok qila dh save gmbr ni muahahah
    thanks kak sallyyyyyyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon buat lebih sikit lepas tu bg kat kak sally :D

      Delete
  2. senang je eh.. sally, buatkan.. rumah kite takde oven nak baking2. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...rumah kita oven dah rosak...pasal tu share resepi je mampu :P

      Delete
    2. ok ada lagi solution.. qila ada. hiks

      Delete
  3. Salam singgah jumaat dik sally...wahh...sedapnya...

    ReplyDelete
  4. pehhh nak try ahh buat. lalalalal :P

    ReplyDelete
  5. assalmualaikum sally, kaknoor singgah follow tertarik dgn pizza segera ni esuk pun boleh buat ni kan mudah je pun

    ReplyDelete
  6. wahhhhh, boleh try ni nanti!

    jemput singgah blog kami :)

    ReplyDelete
  7. simplenyaaaa!!! craving pizza terus T_T

    ReplyDelete
  8. simplenye! nnti dh dpt oven boleh buat ni :D

    ReplyDelete
  9. Tanak buat..nak slly buat..anta kat ipoh pliz..hahaha.nyum2..

    ReplyDelete
  10. a ah senang.. tapi spesis pemalas cem CT ahaha..
    yang senang pun payah nak buat =P

    ReplyDelete
  11. mudah yer,,,sedapnya...

    http://dalilablogez.blogspot.com/

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!