Jemaah Iqra' - 1997 sehingga 2015.

11:55:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments

Mesti macam pelik dengan tajuk kan....sekarang ni group whatsapp dah menjadi satu trend, bila mana kita berkumpul, berbual dan berbincang dengan kawan-kawan lama, mahupun yang baru..

Jemaah Iqra' ni pada awalnya merupakan satu group alumni yang menghimpunkan kawan-kawan Sally sejak tadika dan sekolah rendah...daripada nama alumni SK (2) Taman Keramat sampai la jadi Jemaah Iqra'.. Perkataan jemaah bila Sally yang jadi admin group secara tiba-tiba left sebab phone Sally rosak dan hbs reset segala benda...Jemaah tu sbb kiranya imam (Sally) dah tinggalkan group...


Gagah Sally google nak cari lencana sekolah ni tau...hehehe...so, ni la lencana masa sekolah rendah dulu...1997 masa kali pertama Sally jejak kaki menjadi murid tahun satu...Ya Allah, cepat sungguh masa berlalu kan...Semalam, kami saje la buat reunion, tak la reunion sangat...saje makan-makan dan sambil-sambil tu nak celebrate harijadi kawan baik Sally, Nasyitah.


Disebabkan Sally dan admin group baru, Syamimi suka makan makanan Korea...jadinya jemaah lain pun sibuk jugak nak cuma makan makanan Korea...jadi Sally suggest la ke Gangnam Gimbap yang terletak di Ampang Point..Masa ni Nasyitah belum tau yang kami nak buat surprise untuk birthday dia, tu yang muka elok je masing-masing...


Weha - Alia Hamdan - Syamimi


Ni la belated birthday girlnya...seronok meniup lilin bagai...hehehehe...kebetulan kedai tutup pukul 10 malam...tak sempat nak makan dah kena halau balik...hahahaha...lepas tu bergerak la ke pusat karaoke...karok pulak dah laa...padahal nak makan kek je kot!




Dengan kek takde pinggan, tisu je jadi pelapik...dengan Nashrah yang menyanyi macam membaca sajak, Weha yang dok pilih lagu tapi tak nyanyi...hahahaha...macam-macam ragam la dorang ni...yang dah jadi bini orang pun perangai masih tak berubah lagi...Semoga ukhuwah yang terbina ni akan kekal...selamanya...ke Jannah hendaknya...InsyaAllah...


 
“Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.”
Muhammad Ali

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

REVIEW | Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh.

2:55:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments



Sinopsis :

Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh (Werewolf - Serigala Jadian) bermula kisahnya 20 tahun lalu apabila Mirdu, lakonan Saiful Apek iaitu seorang warga Bangladesh diserang seekor serigala mengakibatkan berlaku perubahan fizikal ke atas dirinya menjadi haiwan berkenaan.

Tidak hanya pada fizikal, tingkah laku Mirdu juga menjadi ganas dan kejam hingga ramai penduduk kampung menjadi korban kerakusannya. Penduduk kampung yang sudah tidak boleh bersabar akhirnya mengambil keputusan membakar rumah Mirdu.

Mirdu yang marah dengan kejadian itu bertindak menggigit dua anak kembar Kumba (Muhamad Ikhwan) dan Kumbi (Muhamad Azwan), sekali gus menyebarkan jangkitan wabak itu sebelum dia ditembak mati.

Di Malaysia, Usop Wilcha (Shy 8) yang baru berpindah ke kawasan baru bersama Wahab B (Sharwani NS) bertemu dengan Jenab Ramunggei (Emma Maembong) dan tinggal berjiran serta menjalankan perniagaan bersama-sama di sebuah medan selera.

Pada masa sama, wabak werewolf itu sudah mula merebak di Malaysia. Kumbi yang kini sudah dewasa juga berada di Malaysia untuk mendapatkan bantuan Jenab bagi mengembangkan pembiakan baka werewolf, sekali gus melenyapkan spesies manusia di muka bumi.

Bagaimanapun, semua agenda jahat ini sudah lama diketahui Pilun (Zizan Razak) iaitu seorang pekerja asing tanpa izin warga Bangladesh yang bekerja di gerai Usop. Pilun berkali-kali mencuba untuk memaklumkan kepada Usop mengenai perkara itu tetapi usahanya sering terhalang.
Pelakon dan watak.

1. Zizan Razak - Pilun
2. Saiful Apek - Mirdu
3. Usop Wilcha - Usop
4. Rab Khalid - Yeh Sekupang
5. Adi Shamsul - Adi
6. Ahmad Sharwani - Wani
7. Emma Maembong - Jenab

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pertama sekali...cerita ni mmg tak masuk akal...dah nama pun cerita rekaan kan..jadinya jangan la korang nantikan benda fakta pulak...hehehe...Sally sebenarnya agak kurang faham dengan struktur filem dia...mungkin kerana banyak sangat bercakap dalam bahasa Bangladesh daripada bahasa melayu...tak sempat hadam la senang kata...



Jalan cerita mudah...mmg penuh dengan lawak komedi...Gandingan Zizan Razak, Emma Maembong, Usop Wilcha dan Saiful Apek sebagai teraju utama filem ni bagi Sally sebenarnya tak berapa kena...Sally rasa Saiful Apek mungkin boleh bawa watak Pilun (lakonan Zizan) dengan lebih baik atau beri watak tu kepada Sharul Shiro...tu pada pandangan Sally la...takde niat nak perkecilkan kebolehan Zizan...

Antara pengajaran nya, kita jangan pandang hina pada rakyat asing yang datang mencari rezeki kat sini...Jujur kata, pekerjaan Sally membolehkan Sally akses kepada gaji dan maklumat pekerja asing yang ada berdaftar bawah syarikat...Jadinya Sally tau jerih payah mereka nak dapatkan duit dan sebagainya...Apapun, mereka masih hamba Allah kan?




Filem ni kalau masa tengah boring atau sedih boleh la tengok...sebab kelakar dan tidak terlalu berat untuk kita hadam. Walaupun tidaklah lebih baik atau paling tidak setanding dengan Hantu Kak Limah Balik Rumah dan Zombie Kampung Pisang, tapi filem ke-13 arahan Mamat Khalid ni masih lagi Sally rasa satu kejayaan buat dia..dan syabas buat abang Mamat Khalid!

Filem ini akan mula ditayangkan di seluruh pawagam di Malaysia bermula 5hb Mac 2015...!

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kekurangan yang membawa bahagia.

12:35:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Dapat inspirasi nak tulis entri ni lepas baca entri Una, kenapa si gigi bersepah senyum begitu?

Pada awalnya malas nak tulis tapi saje jela tengahari ni...Sally bukan nak komen entri yang Una tulis...tapi lebih kepada nak share pengalaman Sally bawak "adik-adik yang diternak di perut..."

Jujur kata, siapa yang tak nak dilahirkan cantik..? Kalau ada yang gembira dilahirkan kurang cantik, kurang putih dan sebagainya...nescaya takkan ada pusat kecantikkan, pusat pelangsingan badan, salon kecantikkan, dan yang paling ekstrem, pembedahan plastik macam rakyat Korea...

Sally ni badan mula naik sejak umur 2 tahun dan sejak tu makin membesar dengan penuh kegembiraan..hahahaha...sumpah, Sally takde la pernah kurus dalam tempoh 24 tahun hidup ni...turun berat tu ada la..tapi takde la ekstrem daripada Sally terus jadi Yoona Girls Generation tu..hihihi...


LOL...tetiba masuk pasal Yoona kan..hahaha...Sally kan selalu teringin nak pakai baju cecantik, baju lelawa macam dalam iklan...lagi hampa bila tetiba dia tulis free size atau sampai size XL je..Sedih tau...mmg susah nak cari baju...bila nak g event mana-mana pun sampai nak menangis cari baju semua takde saiz...

Tapi...bagi Sally...we are who we are...kita semua cantik...dalam cara kita sendiri...mungkin kita tengok orang kurus, molek je muka...tapi mana kita tahu dalamannya sakit ape...Kita nampak orang ceria, tapi dalam hatinya mungkin menangis teriak seribu bahasa...

Rasanya antara kita ramai yang tidak bersyukur dengan apa yang telah Tuhan kita kurniakan pada kita...manusia dengan mengeluh mmg tak dapat nak dipisahkan...tak lupa juga Sally ni...selalunya bermonolog kenapa dan kenapa...

Sally..?

Masih lagi dalam cubaan memperbaiki diri...mungkin bukan dengan cara fizikal, lebih kepada rohaniah...sebab masih terlalu lagha...Rasanya kena ikut cakap ibu bila dia nak carikan jodoh Pak Ustaz neh..kekekeke...eh, kalau jodoh..nak cakap apa..?

Takde laa...Sally cuma nak cakap...semua orang tu cantik...cantik dalam definasi dia sendiri...ada yang cantiknya terbit bila senyum...ada yang cantiknya terbit bila dia ketawa, ada yang cantiknya datang bila dia memasak, melukis, menyanyi, berlakon dan sebagainya...So, cantik tu terlalu luas maknanya...

Sally..?

Dia cantik bila dia gemuk..hihihi ^_^

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Majlis Tayangan Media : Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh.

2:52:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Baru je tadi dapat invitation untuk hadir ke Majlis Tayangan Media untuk filem Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh malam ni, filem ni filem terbaru terbitan pengarah popular negara, Mamat Khalid.

Filem ni dibarisi pelakon-pelakon terkenal seperti Zizan Razak, Emma Maembong, Usop Wilcha dan Saiful Apek...harapnya filem ni lebih baik atau paling tidak setanding dengan Hantu Kak Limah Balik Rumah dan Zombie Kampung Pisang hendaknya...

Lepas dah tengok nanti Sally review okay..?

Filem ni akan mula ditayangkan pada 5hb Mac 2015 diseluruh pawagam di Malaysia.

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Official Merchandise for 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) Tour.

1:25:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) Tour.
  1. Light Stick (KRW 10,000 / RM 33)
  2. Concert Slogan (KRW 15,000 / RM 49.50)
  3. Official Slogan (KRW 15,000 / RM 49.50)
  4. Hooded Shirt (KRW 50,000 / RM 165)
  5. Hologram T-Shirts (KRW 28,000 / RM 92)
  6. Cushion Cover (KRW 30,000 / RM 99)
  7. Bracelet (KRW 22,000 / RM 73)
  8. Photo Garland (KRW 9,000 / RM 30)
  9. Brochure (KRW 12,000 / RM 40)
  10. Plastic Ornament - Limited (KRW 35,000 / RM 115)
p/s : Die la. Die.

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jung Yong Hwa solo album!

8:46:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


Album ni dah selamat sampai ke tangan Sally masa hari Sabtu yang lepas...Kisah ni Sally dah cerita dalam entry CNBLUE : 5th Anniversary & Jung Yong Hwa First Solo Album 'One Fine Day' dan alhamdulillah akhirnya sampai jugak kat tangan Sally ni...huhuhu


Album Yonghwa  ada 2 version...satu Version A dan lagi satu Version B... beza kedua-dua cuma pada album cover, photo book & first limited edition poster dia sahaja...tapi biasa la...FNC ni saja nak suruh orang beli dua sebab dia tau Boice tak dapat pilih Version yang mana sebab dua-dua sangat cool walaupun sebenarnya Sally suka Version B (Hitam) lagi...sebab nampak side yang berbeza daripada yang selalu tengok pada Yong Hwa...gittew haaa~

Beli dengan Kak Naf (Singaporean), dia bagi extra notebook dengan sticker Yong Hwa yang comel..hihihi...Sayang rasa nak guna tapi sure akan guna jugak...Setiap satu album ni harganya RM50, tapi ada kawan Sally yang baik hati belanja jadinya Sally dapat la secara percuma je..hehehe...kumpul barang tanpa keluar duit..hikhik...macihh kak Masha!

Okay, mode fan-girl activated! :)

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) Tour Schedule.

2:54:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Haihhh...

Amboi...mukadimah lagi dah start mengeluh kan...hahahaha...tahun ni merupakan tahun pertama Jung Yong Hwa bergerak solo..So, sebagai fans yang sangat bias kepada Jung Yong Hwa, jadinya Sally nak update schedule untuk solo tour dia...update je takde nak pergi pun..hahahaha...


So far rasanya tahun ni takde Malaysia dalam route tour dia, so..kita duduk diam-diam je dan senyum..hahahaha
  1. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Seoul
  2. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Seoul
  3. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Seoul
  4. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Tokyo
  5. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Tokyo
  6. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Osaka
  7. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Osaka
  8. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Hong Kong
  9. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Shanghai
  10. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Tokyo
  11. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Bangkok, Thailand
  12. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Beijing
  13. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Singapore
  14. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in Taiwan
  15. 2015 Jung Yong Hwa Live (One Fine Day) in  Guangzhou, China
# Sally akan update from time to time, bila CNBLUE official fanpage dah update details eh...harga tiket semua boleh tengok kat link yang Sally bagi...eh, macam la korang nak pergi kan..kekeke...

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI | Ayam Goreng Korea (Yangnyeom Chicken)

4:25:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments


Macam biasa laa...Sally dengan makanan Korea mmg tak dapat nak dipisahkan...hikhik...Selalu kalau kita tengok drama Korea, snek semasa dorang lepak ke selalunya mesti Ayam Goreng...Jadi kita yang tgk drama ni pun nak tau apa yang sedap sangat..(err...actually Sally yang nak tau)

So, kalau yang malas boleh segera ke KyoChon, dan kalau yang rajin atau yang tgh tunggu gaji macam Sally ni...sila masuk ke dapur dengan segera...Bahan yang paling penting ialah gochujang, sama macam masa Sally buat Bibimbap dulu...Jadinya kalau takde, sila cari dulu okay...nanti tak jadi pulak...


Nampak macam tak sedap kan...? Hehehehe...sebenarnya kena kacau rata tapi sbb Sally malas nak makan sos dia banyak, lumur jela sikit-sikit...

Bahan-bahan (sos untuk lumur ayam):


5 ulas bawang putih
1 (1½") halia
3 sudu makan kicap cair
3 sudu makan gochujang
1½ sudu makan cuka
1 sudu makan minyak bijan
1 sudu makan madu

Bahan-bahan untuk ayam:


⅔ cawan tepung gandum
1 sudu makan tepung jagung
16 kepak ayam, drumet ayam atau bahagian yg banyak tulang (anggaran 1¾ lbs.)
Minyak masak utk menggoreng

Cara nak masak:
Ayam (Campurkan tepung gandum, tepung jagung dengan ⅔ cawan air, lumurkan ayam dan goreng dalam minyak panas [6-8 minit], sampai dah garing, lepas tu toskan, goreng lagi sekali sampai betul-betul garing [6-8 minit], toskan minyak...kalau malas goreng sekali pun dah okay, tapi kena garing laa..)

Sos (Cincang bawang putih dan halia -- Sally tumbuk je, campurkan kicap cair, gochujang, cuka, minyak bijan dan madu, kacau sampai sebati...sos yang sedap mesti kena ada rasa manis, pedas, masin sedikit...so, pastikan kena dengan lidah...kalau takde madu boleh pakai gula perang)
Bila ayam dah siap goreng, lumurkan sos sampai sebati dengan ayam dan dah siap untuk makan! (gochujang ni masin sikit, jadinya jangan la pakai banyak sangat..)

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Pizza sedap, segera dan mudah

8:59:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Salam Ahad!
Buat ape harini..? Untuk yang takde idea nak buat apa untuk breakfast atau minum petang...meh Sally nak kongsi resepi buat pizza segera..hehehe...atau senang kata pizza pemalas macam Sally...


Jom cikidaut!

1. Potong roti paratha ikut bentuk yang kita nak. Dalam gambar guna permukaan tin supaya bulat...eh, pizza kan mmg bulat...
2. Tekan bagi rata dalam acuan.
3. Sapukan sos pizza atau sos tomato.
4. Taburkan keju (mozzarella, Parmesan)
5. Letak pepperoni, sausage, udang, daging ayam cincang yang dah dimasak (ikut selera)
6. Bakar sekejap! Sedia untuk dimakan!

Senang je kan..? Selamat mencuba!!

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Menang Eversoft SKINZ Youth Recall.

9:10:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Lupa sebenarnya nak update, rangkaian produk Eversoft SKINZ Youth Recall ni Sally dapat hasil daripada menjadi antara 5 orang blogger terpilih yang menang dalam New Year Giveaway with Eversoft Skinz Youth Recall by AJ...hehehe...macih la kak AyueJean yang pilih adik Sally sebagai pemenang..

So, far Sally dah pakai selama dua minggu...Nak kata camne eh...belum nampak perubahan pada wajah Sally kecuali pada tompok hitam bekas jerawat tu...dah makin berkurang dan makin pudar...Alhamdulillah la...sebab mmg tu niat masa Sally join giveaway daripada AJ ni...

Dah alang-alang bercerita tentang produk ni, meh Sally nak kongsikan serba sedikit pasal range yang ada dalam Eversoft SKINZ Youth Recall ni...

Eversoft Skinz Youth Recall merupakan 1 produk yang mengabungkan teknologi terkini dengan menggabungkan bahan-bahan tradisional semulajadi Jepun yang bertindak sebagai anti-aging antaranya :
WAKAME SEAWEED yang kaya dengan Phyto-Collagen membantu mempertingkatkan kandungan kolagen dan mengurangkan kedutan serta mengembalikan keanjalan kulit.
UME yang lebih dikenali sebagai Aprikot Jepun yang mengandungi anti-glycation bagi melindungi kulit dari kusam dan kekuningan akibat penuaan. Ume digunakan di Jepun sejak dahulu lagi untuk kecerahan kulit, menghindarkan kekuningan warna kulit dan meratakan tona kulit tidak sekata.
HIARURON SAN (Super Hyaluronic Acid) bagi mengekalkan kelembapan kulit menjadikan kulit lebih sihat, lembut dan lebih cerah.
Yang paling penting, selain daripada dapat meremajakan kulit...Sally suka dengan rangkaian ni sebab dia mmg menjaga dan menguruangkan minyak pada wajah...kulit kusam pun makin hilang, tona kulit menjadi kembali sekata...

Kalau korang ada masalah kulit yang sama macam Sally...Sally sarankan korang cuba rangkaian produk Eversoft SKINZ Youth Recall ni...Walaupun mungkin agak lambat untuk nampak kesan yang betul-betul hebat, tapi dia sangat bagus...sebab ianya membaiki dan membaik pulih kulit kita secara menyeluruh...

^_______^

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Moist Diane: The Next Generation of Oil Hair Care with PhytoCellTech Technology.

11:55:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Moist Diane introduces the Next Generation of Oil Hair Care Shampoo & Conditioner to the mass. Bold and miraculous, Moist Diane has arrived at Watsons.


Moist Diane introduces its latest haircare range; Moist Diane Moist & Shine, Volume & Scalp and Moist Diane Extra Damage Repair. This greaseless, silicon- free variant is developed with 3 technologies exclusively for hair and scalp. It repairs, reproduce and activate your hair.

3 Technologies:
  1. Next generation (Botanical Rare Oil). This rare oil is added to the main ingredient Argan Oil for synergistic effect
  2. Assuring the longevity of skin cells: Next generation (PhytoCellTech). New plant cell culture technology invented to protect skin stem cells
  3. Next generation (Phyto Peptides): Ion Complex Technology 
The formulation and technologies provides superior moisturisation, shine, and repair. It also features Cupuacu, Mango Seed Oil, Marula Oil and Lupine Oil to further boost repair.

Infused with the healing and moisturizing properties of Vitamin E, Argan Oil from Morocco has the ability to deeply cleanse, protect and hydrate the hair and scalp after each wash. When applied onto hair, it leaves hair feeling smooth without the grease feel provides. Its Baobab Oil, also known as “Tree of Life” is extracted by cold-pressing the fruit seed of baobab tree. The seeds contain high amount of rare oil which works as an excellent natural hair moisturiser.

http://mii-and-himm.blogspot.com/

Strengthening Ion Complex Technology helps repair hair from the core. Cuticles on the damaged hair are suppressed from lifting up to achieve silky, smooth, healthy-looking hair. And to ensure the longevity of skin cells, its PhytoCellTech utilizes the totipotency of plant stem cells. All plant cells are capable of reproducing pats or entire parts of their structure. Through cell dedifferentiation, it will revert into cells. The PhytoCellTech technology utilizes the wound-healing mechanism of plants.


For women who are looking for a great way to maintain their modern styles between salon visits, Moist Diane provides a triple advantage. Edges are the most delicate part of the hair strand due to the rigors of styling, and it’s an added bonus to know that you’re getting styling, strengthening power and incredible shine with Argan Oil from Morocco -- all in one bottle. We believe our new range of haircare by Moist Diane will give consumers what they want− a healthy, rich long-lasting smooth hair that strengthens, conditions, and adds a “Magical” touch of Moroccan Argan Oil.”

Moist Diane Product Series:



Moist Diane Moist &Shine

Repairs damaged hair remarkably from the core with moisture ingredients. Leads to smoother, brighter hair.

New Generation Hybrid Rare : Argan Oil
Synergy Rare Oil : Cupuacu. Mango Seed Oil
PhytoCellTech Ingredient : Apple Stem Cell
Scalp & Hair Vitamin Ingredients : Vitamin B
Scalp & Hair Protein Ingredients : Amino Acid + Black Pearl, Jellyfish Collagen
Scalp & Hair Repair Ingredients : Complex Technology/ Rice Extract


Moist Diane Volume & Scalp

Recuperates damage scalp without any burden on skin. Rebuilds weakening barrier and moisture function of scalp.

New Generation Hybrid Rare : Argan Oil
Synergy Rare Oil : Marula Oil. Lupine Oil
PhytoCellTech Ingredient : Alp Rose Stem Cell
Scalp & Hair Vitamin Ingredients : Vitamin P. Vitamin H. Coenzyma Q10
Scalp & Hair Protein Ingredients : Collagen. Silk
Scalp & Hair Moisture Ingredient s : Aldavine. Deep Seaweed
Scalp & Hair Repair Ingredients : New Generation Phyto Peptide
Ion Complex Technology/ Rice Extract


Moist Diane Extra Damage Repair

Repairs damaged hair by delivering nourishing moisture deep into the hair. Improves and replaces lost moisture inside hair and seals in the water to keep hair hydrated. Repair ingredients lead to moisture-rich, bright and shiny hair.

Next Generation Hybrid Rare Oil : Cactus oil + Argan Oil
Synergy Rare Oil Ingredient : Cupuasu butter, Mango Seed Oil
PhytoCellTech Ingredient : Apple Stem Cells + Alp Rose Stem Cell
Extra Damage Release : Vitamin
Extra Damage Release : Nanokeratin + live keratin + honeytin amino acid + Black Pearl
Moisture Ingredient : G Hyluronic Acid (3 Types of hyaluronic acid), Jelly Fish Collagen
Scalp & hair Repair Ingredients : Phytopeptide Ion Complex Technology, Rice Extract

I have already tried this shampoo together with the hair treatment, I must say that this shampoo is really good and made my hair less dry and softer..you guys should really try using this!

Moist Diane is the new variant in the line of hair care in Malaysia, the Japan technology that you now can get it from your nearest Watson store in Malaysia! 

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Majlis Pelancaran Moist Diane di Malaysia.

9:47:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Majlis ni berlangsung pada 12hh Feb yang lepas di The Edge Hair Studio @ Grand Millennium Hotel (berselebelahan Pavilion Kuala Lumpur), majlis ni diadakan bagi melancarkan produk penjagaan rambut yang terbaru daripada Jepun...Moist Diane ni adalah rangkaian penjagaan rambut yang keenam paling laris di Jepun...



Pasal produk ni nanti Sally akan buat satu entri khas untuk korang tau benefits dia semua...serius kata la...shapoo ni mmg terbaik! Selalunya kita pakai shampoo berbuih elok je kan...Kalau korang nak cuba pakai shampoo minyak, Sally suggest korang cuba la shampoo daripada rangkaian Moist Diane ni...dah ada dijual kat Watson seluruh Malaysia! Walaupun tak berbuih banyak, tapi minyak argan yang digunakan tu boleh serap segala minyak, kotoran, kelemumur yang ada kat kepala kita!





Majlis perasmian daripada Mandom team (Malaysia, Singapura, Japan), Mr. Daniel, Miss Caryn and Mr. Tiger.

Diberikan penghormatan untuk hadir ke majlis ni mmg buat Sally rasa bangga dan I must say that I am very happy to be there and really appreciate for the opportunity to share this moment!

Mana tak syok, lepas tu semua blogger dan media dapat rasa sendiri shampoo ni kat hair studio ni...tapi Sally tak la...sebab malas pulak nak bukak tudung bagai..hehehe...nak balik..






Alaaaa...tak ralat pun tak dapat basuh rambut kat situ...hahahaha...sebab kita dapat satu set shampoo ni dalam goodie bag! Hehehehe...jangan jealous! 


Untuk next entry, Sally akan ceritakan lebih lanjut pasal rangkaian produk ni okay!

Moist Diane - The next generation deep repair oil cleansing shampoo!

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Nak beli kamera tapi tak tahu yang mana sesuai.

1:59:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Bermula awal tahun 2015, alhamdulillah Sally dapat banyak jemputan untuk ke event dan beberapa pelancaran produk-produk baru di pasaran Malaysia...

Bila pergi ke event, benda yang paling penting mestilah ambil gambar...Kita bukannya famous sampai nak ada private photographer kan...hahaha...kadang-kadang tu mengharap kat kawan-kawan blogger yang attend sama majlis tu...

Mana smartphone...?

Ada je sebenarnya...tapi Sally rasa performance telefon Sally sekarang ni makin merudum la...ambil gambar semua tak sharp macam dulu...dah tak sihat barangkali...sedih pulak rasa...nak update entry or nak cover event, mesti kena ada gambar yang cantik...takkan nak letak gambar yang kabur pulak kan....

Jadinya last choice Sally ialah beli kamera...ikut hati mmg nak ambik je terus DSLR, tapi kang ada yang makan pasir dan angin sebulan..hehehe...jadinya searching la kamera-kamera baru tahun 2015...



Panasonic Lumix DMC-LX100
With really good photo and video quality, a great set of features and generally class-leading performance, the Panasonic Lumix DMC-LX100 is probably one of our favorite compact cameras ever. It's not for the inexperienced, though.



Sony Cyber-shot RX100 III
The Sony Cyber-shot RX100 III is an overall great camera that delivers significant improvements over the RX100 II, but not everyone will think it's worth the extra cost.



Canon PowerShot SX280 HS

A new processor leads to less noise at higher ISOs and faster performance, and built-in Wi-Fi lets you shoot and share. But neither helps this camera's battery life.
Haihhhh...jadi noob plak bila masuk benda-benda teknologi ni..hahahaha...Sally ni bukan reti sangat..haihhh...any recommendation? Yang murah-murah dah laa....hahahaha...jangan yang sama harga dengan DSLR pulak...sebab nak beli compact digital camera je...

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

REVIEW | The Dream Boyz

8:01:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Sally tak pasti korang perasan atau tidak...tapi menghampiri Chinese New Year ni...banyak filem mandarin yang keluar dekat pawagam...Minggu lepas Sally dapat jemputan untuk Special Screening filem terbaru buatan Malaysia, The Dream Boyz.

Synopsis:

Cerita ni mengisahkan tentang 8 orang (7 lelaki 1 perempuan) sahabat yang menyertai Kelab Drama di sekolah mereka dan akhirnya mereka ada satu impian, mengeluarkan filem pendek pertama mereka sebelum tamat persekolahan. Bermula daripada situ la perangai gila mereka terserlah...macam-macam idea yang terbit sehingga la dorang dapat satu jalan cerita yang mana semua ahli setuju...dan berharap dapat tunjukkan filem ni pada hari terakhir sebelum mereka bergelar graduasi...

Kamera digital yang dipinjam kepada abang sepupu salah seorang daripada mereka digunakan untuk rekod semua scene sampai la abang sepupu dia pergi daripada situ secara rahsia....dan ada beberapa konflik lain yang terjadi sampai satu tahap persahabatan mereka hampir hancur...

Language: Mandarin
Classification: P13
General Release Date: 12 Feb 2015
Genre: Drama
Running Time: 1 Hour 42 Minutes
Distributor: RAM ENTERTAINMENT
Cast: FS [Fuying & Sam], Eric Lin, Alvin Chong, Rayz Lim, Teddy Chin, Wang Qie, Mindee Tan, Jack Lim, Jeff Chin
Director: Ryon Lee
Pada awalnya risau jugak nak pergi tengok sebab takut takde translation, tapi luckily ada la...so, no problem...Mula-mula rasa macam tak best tapi sebenarnya meleset! Cerita ni mmg sangat best, full of laughter, membawa kita ke zaman masa kita sekolah dulu...gelak ketawa, persahabatan, sedikit konflik dan semua jenis kerja gila masa zaman sekolah...

Walaupun cerita ni bukanlah bergenre komedi secara menyeluruh, tapi still ada elemen komedi dalam setiap scene dia...hehehe...tak tau la sama ada Sally je rasa macam tu atau tidak...tapi yang penting hanya Sally berempat je yang melayu dalam pawagam tu..yang lain semua cina...hahahaha...

Pelakon-pelakon dia pun ada malam tu, dan Sally rasa bangga sebab dorang acknowledge Malay fans yang ada, dan berterima kasih sebab menyokong mereka...and I must say this, filem Mandarin kita pun setanding dengan filem Mandarin daripada luar dan Sally yakin yang korang takkan menyesal kalau tengok cerita ni...unless korang jenis tak takde sentimental value dalam diri laa...

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!