Travelogue Korea : Shopping in Seoul (Namdaemun, Myeongdong, Dongdaemun, Hongdae)

2:32:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Lepas berjalan-jalan kat Petite France, terus singgah ke Myeongdong...Kat Seoul ni ada banyak tempat shopping...means yang macam pasar malam type tu...Sally pun ada pergi ke Namdaemun, Myeongdong, Dongdaemun, dan kawasan berhampiran University Hongdae...shopping tu mmg best la lagi-lagi kalau masuk skincare punya kedai....



Rasa Sally la...kakak-kakak yang berjalan dengan Sally ni menjengah ke Namdaemun, Myeongdong, Dongdaemun ni nak dekat 3-4 kali...hahaha...kadang-kadang tu pergi pagi, kadang pergi malam...asal ada masa je singgah sekejap ke sini...



Geng-geng Kpoppers, tempat yang paling wajib korang pergi mestilah Dongdaemun...sebab kat sini mmg all stop center untuk semua barang. merchandise dan sebagainya la...hehehe...Sally g sini pun sebab cari barang-barang CNBLUE je...ingat nak jugak beli stokin yang ada gambar CNBLUE...tapi rasa macam...."kenapa aku kena pakai dorang kat kaki..?"

So, Sally pun beli jela benda lain, unofficial merchandise, dan beberapa lagi benda la...kat Namdaemun kitorang borong T-Shirt dengan souvenirs...area Hongdae pulak banyak barang-barang untuk orang muda remaja la...kalau nak cari casing handphone, baju, skirts, dan macam-macam lagi...boleh je ke Hongdae...

Shopping place list!
  1. Insa-dong
  2. Myeong-dong
  3. Samcheong-dong
  4. Dongdaemun Market
  5. Namdaemun Market
  6. Ewha Univ. & Sinchon
  7. Apgujeong & Cheongdam
  8. COEX
  9. Sinsa-dong Garosu-gil
  10. Itaewon
  11. Hongik Univ. (Hongdae)
  12. Munjeong-dong
  13. Times Square
  14. I'PARKmall

You Might Also Like

7 comments:

  1. wah,...bestnya sally pi korea...ni yng nak baca lagi entry ke korea

    ReplyDelete
  2. Oh sinilah tempatnya Sally belikan barang skincare kita tu eh. :D

    ReplyDelete
  3. haaa itu dia kuar da list tempat shopping..
    sediakan duit saja nak labur..

    ReplyDelete
  4. banyak nya tempat shop till drop ohmyy

    ReplyDelete
  5. Seronoknya dapat shopping dekat Korea ni. Teringin juga! :D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!