Travelogue Korea : Hello Kitty Cafe in Hongdae @ Hongik, Seoul (New Store)

11:17:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Cuteness Overload!

Tu je perkataan yang boleh Sally gambarkan dengan Hello Kitty Cafe ni...yang Sally pergi ni branch baru yang dibuka...Masih lagi dalam kawasan yang sama cuma dorang berpindah jauh sikit dan kawasan yang lebih lebar dan luas...Masa ke Pulau Jeju haritu, ada la lalu 2-3 kali dekat Hello Kitty Cafe cawangan Jeju, tapi tak sempat pulak nak masuk..hehehe...Cawangan Jeju tu lagi 5 kali ganda besar daripada yg kat Seoul.



Sally puas mencari Cafe Doraemon dalam dunia ni tapi takde...hahahaha...okay, melampau gila statement doooniaaaa tu kan...Well, to be honest...kak Dayang dengan Kak Azura yang minat gila Hello Kitty ni...jadi sebab tak nak kecewakan mereka menapak la jugak cari kafe yang baru ni...




Interior dia all pink and Hello Kitty is everywhere! hahahaha


Cr : domikadoeskado.blogspot.com
Makanan dia..?

Sally tak sempat cuba sebab duit saving untuk shopping..hahaha...jujur kata la...mmg tak murah...satu cawan kopi pun dah beribu harga dia (duit Korea la)..hehehe...so, mmg tak dapat nak bagitau korang sedap atau tidak...tapi kalau dah berjaya bukak besar ni surely la sedap kan...I need a caffeine now!


Hello Kitty Cafe (Coffee & Dessert)

New Address : 18, Wausan-ro 19-gil, Mapo-gu, Seoul, Korea

You Might Also Like

11 comments:

  1. pernah pergi hello kitty yang dekat johor tu je. hehehe :D

    ReplyDelete
  2. yarabi kiutttttt! tapi pink semua ahhaah. bestnya kalau ada kedai sendiri macam ni huhuhu.

    ReplyDelete
  3. Mak ai pink semua.. cute la, mcm kedai kanak2 plak tgk..keke

    ReplyDelete
  4. fehhh....teruja tgk hello kitty merata....awesomeeeee;)

    ReplyDelete
  5. pehhh ni kalau yg gila hello kitty mmg hell-o borong habis semua ni hahahaha

    ReplyDelete
  6. oh ada new branch ke..sy pergi yg orginal branch tu.. tp peningla wey masuk situ..all pink..hehe
    kitaorg mnum air dia...memg sedap n comey seb dia buat krim atas air tu btk kitty

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  7. aduhai ... sentap tgk dko dgn warna pink ... nice .

    ReplyDelete
  8. Comelnya. Teringin sangat nak pergi! :D

    ReplyDelete
  9. teruja tgk katil tu.. hahaha, boleh buat baring tak? kut2 penat jalan kan, boleh duk2 rilekskan urat sat kat situ... hehehe

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!