Travelogue Korea : "Ripleys Believe or Not" in Jeju Island

4:17:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Lepas ke Alive Museum tu, kami singgah kejap ke Muzium "Ripleys Believe or Not"...muzium ni sebenarnya berhadapan dengan Muzium Teddy Bear tu...tapi...kena ambik masa 2 hari baru sampai...hahahaha...ni pun sebab sesat je..kalau tak mmg tak sampai pun..hahahaha...

Sebenarnya takde ape pun kat sini...cuma banyak benda-benda yang pelik laa...sesuai sangat la dengan nama dia... "Ripleys Believe or Not" ...


Manusia dengan hidung yang paling besar dan panjang...


Manusia pertama yang ada tanduk secara semulajadi...


Manusia yang paling tinggi..


Yang baju biru tu mmg original muka macam tu...yang baju kuning tu terencat..hahahaha




Jangan pandang lelama...kang tak tido malam kang..hahahaha


Wedding dress by Vera Wang, tapi guna 100% tisu! Cantik...tapi tak rela nak pakai...hahahahaha...kang kalau terlucut tgh jalan...ada lagi satu entry baru dalam muzium "Ripleys Believe or Not" tu...

Sally tak pasti la entrance fees dia berapa, tapi kalau tak silap untuk adult kena 9,000 Won = Lebih kurang RM30 laa..huhuhu...sebab yang ni takde dalam itinerary...tapi sebab dah sesat kan...hadapkan aje laaa...

So, that's all...keluar je dari muzium ni g lepak Starbucks kat sebelah.

dan balik ke HKjeju Hostel, sebab esoknya dah nak ke Gangneung! :)

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Penangguhan Sesi Pengajian Januari 2015 Institusi Pendidikan MARA.

2:14:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Perhatian!



5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!