Travelogue Korea : Shilla Millennium Park in Gyeongju.

4:18:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Masih lagi kisah dekat Gyeongju...Hahahaha...macam lama pulak nak sampai ke Seoul kan? Takpe la...slow and steady la kan....banyak lagi benda nak cerita sebelum sampai ke Seoul...sila bertabah ye..hehehe



Kalau ke Gyeongju, tempat yang paling menarik untuk dilawati ialah Shilla Millennium Park (SMP)... SMP ni merupakan lokasi penggambaran untuk filem keluaran MBC, "Queen Seondeok"... dan jugak Boys Over Flower...sape yang dapat jumpa kawasan mana dorang berlakon, korang mmg peminat tegar BOF..kekeke...


SMP merupakan tempat pertama yang kitorang pergi sampai masa sampai ke Gyeongju...Pagi masa sampai tu cuaca agak mendung dan ternyata mmg la hujan rintik-rintik...nasib jugak tak lebat..kalau tak haru biru nak berjalan..hahahaha...

Jap eh nak recall apa yang kitorang buat kat sana...hahahaha..lupa laa...dah lama kan..

Ohh! kat sini ada pertunjukkan...Secret of Heavenly Chest dan Art of the Hwarang...Tapi mmg kacau mood sebab dorang speak 100% in hangul dan kitorang yang datang ni terpinga-pinga la dengar dia membebel ape tak tau...entah la...bagi Sally kalau nak kita kenal culture dorang, should be at least some introduction in English, kan?

Overall I really don't know anything or whatever they talked tapi enjoy jugak la tengok..hehehe...sbb ada kuda hensem :P




I really meant the HORSE not the HORSE OWNER..hahahaha...okay, sikit laa...

Lepas tengok performance tu...kami merayap di sekitar SMP tu dan melakukan tugas sebagai tourist yang berhemah...Kalau tak ambik gambar tak syok la kan?



Autumn membuatkan tempat ni nampak sangat cantik walaupun daun dah banyak gugur...It was a pleasant heart warming feels whenever you're here...


BOF filming location.



Seriously, I was hoping to see my prince charming here, but he didn't show up.




People called it syndrome, but we called it "Sawan Sejuk"...HAHAHA...sebabkan sejuk dan jugak hujan...pasal tu jadi macam tu...hahaha...mintak maap ye!




It was an awesome experience. Seronok dan mmg banyak benda untuk dilihat...kalau korang jenis yang suka sight seeing, this would be the best place that you should be in Gyeongju!

Shilla Millennium Park
Address : 719-70, Shinpyeong-dong, Gyeongju city, Gyeongsangbuk-do.
Tel : 054-778-2000

Ticket :

Classification Adults Youths Children
Age Ages 18+ Ages 17 or younger/
Middle and high school students
Elementary school
students or younger
Day ₩ 18,000 ₩ 13,000 ₩ 11,000
Night ₩ 9,000 ₩ 7,000 ₩ 6,000

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sally & MYBoice CNBLUE featured in KLiK Magazine.

11:49:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Kita break sekejap daripada travelogue Korea, memberi laluan kepada fangirl nak update pasal aktiviti dia..hehehe...asyik jadi traveler je kan..hahahaha...(kejap lagi Sally update pasal travelogue pulak)...

Kalau korang ingat entry KLiK Magazine & MYBoice CNBLUE Mini Gathering 2014, yang Sally update pada hujung bulan September lepas...harini Sally nak kongsikan artikel yang ditulis oleh pihak KLiK tentang aktiviti yang berjalan pada hari tersebut...Mmg kami dah tau yang artikel tu akan keluar lewat tapi tak tau la pulak kami featured dalam edisi ulangtahun KLiK yang pertama sebagai majalah KPOP edisi Bahasa Melayu secara rasmi....

Edisi 1st November 2014 ni agak tebal daripada edisi yang lain sebab menyambut ulangtahun mereka dah featured pelbagai artikel tentang dunia KPOP, comeback dan juga beberapa aktiviti pelbagai official fan-club artis Korea di Malaysia.






Antara artikel daripada pihak KLiK tentang CNBLUEBEAT, official fan-club CNBLUE di Malaysia...Mmg happy...kadang-kadang rasa, jadi fangirl tu lagi bahagia daripada jadi blogger...entah kenapa...mungkin jadi fangirl hala tuju kita satu kepada idola kita, tapi kalau jadi blogger ni...banyak sangat hala tuju dan kadang-kadang tu takkan sama sampai boleh buat kita bermasam muka...

Kalau korang nak beli ni...boleh contact KLiK kot sebab ni dah lama punya edisi kan...kalau nak beli setakat nak tengok Sally, baik jangan la...malu ittew..hahahaha...dah kenapa feeling retis pulak ni..muahahahaha...

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!