Review Blog Pilihan - jindrisska.blogspot.com

2:00:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Aisya yang terlebih makan gula ni sape tak kenal kan...Siti Aisya Ibrahim, to be exact..hahaha...sangat pantang kalau orang panggil dia Siti...so, sila la bahasakan dia dengan ahkak Aisya atau Aisya sahaja...Aisya merupakan blogger yang tinggal di Germany kerana melanjutkan pelajaran dalam bidang Electrical Engineering di University of Applied Sciences Bingen.

Sudah berkahwin pada umur 22 tahun...mudanya Aisya oii...kak Sally ekau ni terkontang kanting lagi menunggu Yong Hwa masuk meminang dia..hahahaha....Well, Sally suka cara dia menulis...sangat bersahaja dan santai...suka baca travelogue dia kebeberapa buah negara seperti:
  • Travelogue Germany : Heidelberg Castle  KLIK
  • Travelogue Germany : Ski Titisee, Black Forest KLIK
  • Travelogue Germany : Berlin KLIK
  • Travelogue France : Disneyland Paris (Part 1) KLIK
  • Travelogue France : Disneyland Paris (Part 2) KLIK
  • Travelogue France : Paris City & Eiffel Tower KLIK
  • Travelogue England : London KLIK
  • Travelogue Italy : Rome KLIK
  • Travelogue Italy : Venice KLIK
  • Travelogue Netherland : Amsterdam, Holland KLIK
  • Travelogue Czech Republic : Prague KLIK
and...I hate to say this, jealoussssnyaaaaa...Hahahaha...tapi takpe...kita kena yakin dengan ketentuan Allah...kita, kalau bekerja keras...InsyaAllah boleh jugak berjalan kesana sini nanti...kan..?


So, my lovely Aisya...sila jaga diri di tempat orang, jaga suami hahaha...dan kak Sally doakan yang terbaik untuk Aisya...semoga Aisya lulus dengan cemerlang dan bahagia dunia akhirat...

p/s : eh, kenapa nampak over je entry harini..? Ohh! Happy 24th birthday Sally!

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wishlist birthday 2014 menjadi kenyataan :)

7:49:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


"Nak celebrate birthday kat Korea dengan kek birthday bermotifkan doraemon..."

Entry pada bulan June 2014..hehehe...dalam entry Birthday wishes 2014, Alhamdulillah menjadi kenyataan...Yes! I'm in Korea now...celebrate birthday yang ke 24 tahun disini...Walaupun tak jumpa kek doraemon yang mana sebenarnya tak yakin pun nak beli...tapi takpelaa...Janji salah satu dah jadi kenyataan pun takpe...dah syukur sangat!

Sekarang ni cuma berharap dapat jumpa cnblue kat airport... Sebab dorang dah hbs concert kat Japan... So, hopefully another wishes come true?

Nami Island; 14/11/14

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Review Blog Pilihan - sitizawiah95.blogspot.com

7:31:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments


Diam tak diam dah nak habis blog Sally review...Sally mintak maaf la kalau review yang Sally berikan tu agak kurang memuaskan...nak review blog yang banyak sangat la susah ye sebenarnya!

Okay, harini kita nak berkenalan dengan Siti Zawiah...Kalau ikut link blog tu...rasanya SZ lahir pada tahun 1995...So, sekarang sila buat simple math sendiri untuk kira berapa umur dia..hahahaha...SZ antara blogger yang sangat kerap berkunjung...tapi Sally ni jahat...xde pun balas...ampun!

Blog dia sangat random, ada hal peribadi, ada aktiviti harian, ada petua, ada tips dan yang penting tuan blog suka review novel! Kalau korang suka membaca novel, SZ sangat la sesuai untuk korang tau review pasal novel terbaru...

Rajin join giveaway, contest dan segmen anjuran blogger...mmg sangat aktif! Syabas!

Nanti jangan lupa berkenalan dengan dia tau!

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!