Review Blog | Group 2 - mardiahdiana.blogspot.com

2:00:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Blog kedua ni blog orang Sabah bha...hehehe...Kak Mardiah Diana...pemilik blog Anugerah Terindah (http://mardiahdiana.blogspot.com/)...Kak Diana ni orangnya ramah...bak kata tagline dia, "Seorang yang pendiam tapi peramah"...hahaha...selalu jugak berkunjung ke blog Sally...tapi Sally pulak yang jarang g blog dia..hahaha...maafkan saya!


Secara rawaknya, blog kak Diana mmg blog peribadi...blog yang banyak kongsi tentang kehidupan seharian beliau...ada resepi, ada beberapa aktiviti bersama keluarga dan juga yang paling penting...orang yang sangat rajin join contest/segmen/giveaway daripada rakan-rakan blogger...

Kalau ikut daripada entry dalam blog beliau, beliau baru je mula berblog pada tahun 2013, so muda mudi lagi dalam dunia blog...Jangan lupa support kak Diana (follow la sekali)..tak rugi pun tambah kenalan kan...?

p/s : Blog pun baru je makeover...so, better g cecepat! :P

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Review Blog | Group 1 - mialiana.com

10:00:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments

Hoi hoi...harini bermula la aktiviti review blog daripada Sally kepada pemenang Segment Blog Review by Sally Samsaiman, yang Sally anjurkan pada pertengahan bulan Oktober lepas..Pemenang group satu ni rasanya ramai yang kenal..hahaha...Sally nak review pun serba salah jadinya...


Kak Mia Liana...sape yang tak kenal kan...antara blogger melayu yang paling otai dekat Malaysia ni...Kak Mia jugak merupakan mentor Sally...hoi hoi...pelik gila kot mentee review mentor..tapi nak buat macam mana, dah Uncle Random pilih kan...

Kak Mia Liana mulanya Sally kenal dia pada awal tahun 2011, sebab masa tu Sally mencari-cari hala tuju nak sambung ijazah...Jangan tak tau...Kak Mia ni dah ada degree dan dia cuma belajar secara separuh masa di Open University...Dengan sibuk bekerja sebagai Assistant Information Technology Officer di salah sebuah agensi kerajaan, menjadi suri rumah, tapi masih lagi dapat sambung belajar dan lulus dengan cemerlang kot...So, daripada situ Sally yakin untuk sambung degree secara part-time..

 Antara kejayaan kak Mia:

  • Being awarded for Commonwealth Educational Media Centre for Asia (CEMCA) Award, for the 13th Convocation of Open University Malaysia. Click HERE to know more.
  • Convocation photos and awards received, click HERE to know more.
  • Study life and experience at OUM can be accessed at Study Matters
  • Being nominated for the best award student, Anugerah Canselor for the 13th Convocation of Open University Malaysia. Click HERE to know more.
  • Getting full support from OUM Johor Director, click HERE.
  • Result of my nomination, click HERE. Although I was not selected but was so glad that I was one of the best students at OUM. 
    So, kepada korang yang masih belum kenal atau baru nak kenal dengan kak Mia, boleh ke blog beliau ye...Orangnya sangat peramah dan jangan risau...dia tak makan orang..hehehe...
     
     p/s : Mentor kesayangan...jangan marah eh sebab copy details.. :) 

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Gyeongsangbuk-do, Jeju Island, Gyeonggi, Gangwon & Seoul!

7:43:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments


Mungkin ada yang dah tau...dan mungkin jugak ada yang tak perasan...Selepas fikir-fikir...Sally bagitau jugak la...masa korang tgh baca entry ni Sally dah pun berada di departure gate untuk percutian selama 11 hari ke Korea...hehehe...kepada blogger yang dah tau tu..senyum jela ye...

Flight Sally pukul 8.30am dan dijangka sampai ke Korea pada pukul 3.30pm (sejam lambat kalau kat Korea) selepas 6 jam penerbangan..hehehe...eh, ayat tak boleh habis skema lagi agaknya..LOL...Kalau ikut kepada perancangan...Sally akan jelajah ke 5 tempat. Sally akan turun ke Busan dan kemudian akan berjalan la ke Gyeongsangbuk-do, Jeju Island, Gyeonggi, Gangwon & akhir sekali ke Seoul!


Dalam hati ni mmg mintak-mintak la jumpa CNBLUE kat airports tapi rasanya takde harapan kot sebab semalam dorang dah ke Osaka, Japan untuk konsert Arena Tour dorang...harini pun sama sebab konsert tu makan 2 hari...

Niat nak jumpa masa balik pun hampeh jugak...sebab 15th November nanti dorang ada kat Miyagi, Japan pulak...sedihnyaaa...huwaaaaa....Tapi kan...still lagi berharap akan jumpa dorang masa balik sebab flight Sally petang 16th November tu...eh...macam dah melalut jauh je...

Korang...doakan Sally selamat pergi dan selamat pulang ye...

p/s : Jangan lupa join Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4) pukul 12.00pm nanti!

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!