Hafiz Hamidun - Kasih Padamu

4:08:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Hari ni Sally nak kongsi lagi satu lagu...lagu ni terbit dalam tahun 2013 kalau tak silap...lagu ni jatuh dalam kategori lagu nasyid la rasanya...daripada mula Hafiz Hamidun bergiat dalam kumpulan nasyid dulu, Sally dah minat dia...sampai la sekarang walaupun dia bergiat sebagai artis solo...Sekarang ni dia agak terkenal sebagai artis yang mendendangkan zikir-zikir dalam bentuk yang lebih menarik perhatian dalam album beliau "Zikir Terapi Diri"...


Tapi hari ni Sally nak share lagu Kasih Padamu...sape dah pernah dengar lagu ni...? Sebelum korang nak feeling ni lagu cinta...baiklah Sally bagitau...lagu ni lagu tentang kerinduan pada junjungan besar kita, Rasulullah SAW...Lagu ni kalau kita baca lirik dia...mmg akan ada sedikit terusik la hati...itu Sally laa...korang Sally tak pasti...


Kasih Padamu - Hafiz Hamidun
Lagu: Hafiz Hamidun / Lirik: Fedtri Yahya
Muzik: Hafiz Hamidun

{Ulang}
Rasulullah...
Dalam sirahmu
Kutemu tulusnya cinta
Demi umatmu berkorban jiwa
Sehingga hujung nyawa

Kau diutus atas nama kebenaran
Dengan fasih lidah beri penjelasan
Sabar dalam apa jua keadaan
Tak goyah dengan ranjau tekanan

Walau diri bisa menakluki takhta
Tetap rendah hati penuh sederhana
Segalanya demi Lillahi Ta'ala
Azimat yang berharga

Rasulullah...
Dengan hikmahmu
Terpancar syiar agama
Mengubah gelap menjadi terang
Menghapus jahiliah

Rasulullah...
Engkau tinggalkan
Semangat juang tertinggi
Membina satu aqidah
Membangun iman bertahun di lapangan mujahadah

Sahih hadith dan Al-Quran
Menjadi sumber cahaya pedoman
Hanya itu yang kau wariskan
Akan selamat di dunia akhirat

Rasulullah...
Terlalu rindu
Padamu junjungan jiwa
Di dalam sunnah yang utama
Menyambungkan kasih denganmu

{Ulang}

Rasulullah...
Dengan hikmahmu
Terpancar syiar agama
Mengubah gelap menjadi terang
Menghapus jahiliah

Ya Rasulullah... Ya HabibAllah...
Pabila terkenangmu
Mengalir air mataku

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Gathering blogger di rumah Sally!

2:49:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Esok Awal Muharram kan...so, kita cuti...tapi Sally tak dapat nak cuti sebab esok akan ada segerombolan anak-anak nak datang menyerang rumah Sally...hahaha...yes, macam yang dah ditulis kat tajuk tu haa...

Sebenarnya Sally tak buat besar-besaran pun...cuma saje nak gather balik lepas kitorang jumpa awal bulan May lepas...boleh baca dalam entry Mini Blogger's Gathering in Flora Cafe. Esok, InsyaAllah yang dah confirm datang Aqilah, Nurie, Bella, Nad, Aisya, kak Lieya dan yang paling jauh, Niesa..hehehe...yang lain Sally tak tau la sape lagi sbb belum confirm...

Hehehe...kepada blogger yang dekat-dekat yang rasa nak join..boleh la contact Sally nanti..okay?

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bersyukur dalam kegembiraan.

10:16:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Selalu kita dengar...orang cakap pasal nikmat bersyukur..kita kena bersyukur...bla bla bla...tapi kadang-kadang tu mesti akan ada satu-satu masa bila keinginan kita mengatasi pemberian yang Allah berikan...manusia, nafsu dan kehendak tu tak dapat dipisahkan...


Kalau kita nak bahagia..nak gembira...bersyukurlah dengan apa yang kita ada...sebab tak semua orang bernasib baik macam kita...Mungkin kadang-kadang tu kita dapat apa yang orang lain impikan...kadang-kadang tu terbalik...

Percayalah...Allah tahu sebaik-baik perkara yang kita perlukan walaupun kadang-kala bukan benda yang kita inginkan...So, keep focusing on your life...Don't ignore whatever HE gives you...HE know best...Choose to be positive and having a grateful attitude is going to determine how you're going to live your life in future....

Be happy! =)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!