Wordless Wednesday! [Action!]

4:28:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments


Successful people maintain a positive focus in life no matter what is going on around them. They stay focused on their past successes rather than their past failures, and on the next action steps they need to take to get them closer to the fulfillment of their goals rather than all the other distractions that life presents to them.

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jovian Mandagie & Jovianista First Fan Club Gathering!

4:13:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Sally tau entry ni dah dikategorikan lapuk tahap berkulat sebab event nya Sabtu lepas...tapi nak cerita jugak...hahaha...Sally dapat jemputan ni pun daripada founder of My Beauty Herbs yang merupakan pihak penaja yang utama utk majlis ni, Pn Normey Mansor. To be honest la kan...Sally bukan salah seorang peminat rekaan Jovian Mandagie (JM) mahupun salah seorang daripada Jovianista (Official Fan Club for JM design lovers)...err..bukan sebab tak cantik...sebab tak pernah ada saiz..jadi lupakan jela nak tengok koleksi dia..hahaha...



Sally bertemankan Qila Wiwiwwiii dengan ahkak gojes, kak Farah Bubblynotes...nasib baik la satu meja..kalau tidak agak kekok jugak la...mana tak nya...kita part of media bukan fan club..mmg agak nervous sikit...Sally sampai dalam pukul 2.10pm walaupun majlis mula jam 2.00pm...agak lewat sikit sebab jammed...

Majlis pun mula agak lewat sebab menunggu ketibaan beberapa orang VVIP dan jugak Mr. JM sendiri...tak lewat mana pun...dalam pukul 2.30pm rasanya dah start...lepas ucapan sekejap terus la serbu buffet makanan yang disediakan oleh pihak INTEKMA....




Ada beberapa aktiviti lagi sepanjang majlis...ada "Items Hunter", pertunjukkan dan peragaan koleksi Jovian Mandagie, lucky draw (yang mana Sally takde luck) dan yang paling menarik pertandingan "Doll me up"...pertandingan antara group Jovianista yg ketuanya Mr. JM dan wife dia yang comel, Ms. Nina Mandagie..hehehe...kalau yang mana tak tau...Ms. Nina Mandagie ni merupakan kakak kepada penyanyi, Dafi...



Banyak-banyak aktiviti tu banyak dimenangi oleh Ms. Nina Mandagie punya group..hehehe...habis semua hadiah kumpulan dorang yang bolot..yang lain senyum je..hehehe...seronok la tengok bonding antara Mr. JM dengan fan club dia yang baru diangkat sebagai official fan club oleh Mr. JM sendiri...



Ramai gila kan Jovianista..? masing-masing cantik je dan yang paling penting semuanya menggayakan koleksi Mr. JM tau...bak kata Mr. JM, sampai terlupa nak pegang tangan bini sebab nampak ramai sangat perempuan yang pakai koleksi dia..nampak sweet katanya...dan tak cukup dengan tu...semua yang datang haritu dapat potongan 50% untuk semua koleksi yang ada kat butik Shah Alam...sesiapa yang pergi kesana dapat la...mmg havoc...


Kan dah kata Sally pakai selekeh je...muahahaha...ini baju sebab baru balik kerja...nasib la labu...Sally bukan Jovianista...so, kita pakai biasa-biasa jela...muahahaha...okay, Sally mengaku...Sally takde baju cencantik...huwaaaa (T-T)


Sempat jugak bergambar dengan founder of My Beauty Herbs, Pn Normey Mansor...tapi tak sempat nak berbual banyak sebab dia kena duduk di table VVIP sana...so, kenal gitu-gitu jela..hehehe...takpe...sure akan ada next time lepas ni kan...

Overall majlis ni berjalan dengan lancar...dan tahniah Sally nak ucapkan kepada para penaja dan yang penting sekali all the committee members yang menjalankan tugas secara percuma...kalau takde dorang...sure la takkan ada majlis ni kan...Mr. Jovian pun ada bagi suggestion untuk buat majlis lain...atau mungkin percutian 3 hari 2 malam or maybe dinner night...who knows kan...so, kita doakan la hubungan mereka ni akan kekal dan congrats once again...!

28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Smiling Coffee]

10:11:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments





With the new day comes new strength and new thoughts - Eleanor Roosevelt

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!