Nak cari kerja baru ke..?

5:03:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Sally dah pun 3 tahun dekat syarikat yang sama...sini semuanya okay...bos okay...kawan kerja okay....semua baik...environment pun sangat seronok...takde la terlalu stress...cuma in terms of gaji...agak sedikit laa kalau nak dibandingkan dengan rata-rata kawan Sally yang kerja disyarikat yang besar....

Bila tengok keadaan ekonomi sekarang...Sally jadi ragu-ragu nak survive dengan rate gaji sekarang ni...semua benda naik kan...RM50 sekarang ni dah tak macam dulu...ada rezeki tambahan lebih sikit dalam berblog dengan online shopping Sally...tapi semua tu takde la setiap bulan...jadinya agak ralat sikit...


Ada jugak la dapat beberapa ajakan untuk berpindah syarikat...gajinya naik sedikit tapi bila kira-kira balik kos nak ke tempat kerja baru...makan dan lain-lain...jadi balik ke takuk yang sama dengan tempat sekarang yang mana sangat dekat dengan rumah dan kurang belanja dari segi tambang dan sebagainya...

Sally pun tak tau la sama ada nak kena kejar kan gaji yang banyak atau tidak...bila fikirkan kos sara hidup pada tahun depan...rasa takut nak "hidup"...macam takkan mampu bertahan dengan gaji sekarang...itu belum lagi bayar PTPTN, atau sampai masa nanti Sally nak beli rumah, nak beli kereta sendiri...

Haihhh...buntu jadinya~

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pisang rebus untuk sarapan!

11:28:00 AM Sally Samsaiman 22 Comments

Selamat pagi....!

Harini Sally breakfast pisang rebus...eh, pisang rebus...? Selalunya orang makan pisang goreng, pisang cheese yang tgh famous sekarang atau cekodok pisang kan...hari ni Sally nak kenalkan korang dengan pisang rebus...kalau yang dah biasa dengar tu baguslah...tu tandanya korang mmg penggemar makanan macam Sally...hahahaha...

Takdelaa....pisang rebus ni sebenarnya makanan zaman dulu-dulu...kadang-kadang makan ubi rebus...kadang tukar la kepada pisang...sebab dulu-dulu mana ada nak makan goreng-goreng macam kita...nugget, fries pun tak wujud...Sally ni pulak mmg suka makan benda-benda macam ni...dok teringat labu yang ibu bawak daripada kampung...nak buat cucur labu la gamaknya..hahahaha

http://rumahpinggirbandar.blogspot.com
Tak susah pun nak sediakan...rebus je pisang sampai empuk lepas tu makan...hehehe...Nak lagi ummphhh...korang gaulkan kelapa parut dengan gula halus sikit...lepas tu makan dengan pisang tadi...Allahu...terliur Sally yang tgh menulis ni...nasib baik ada bekal bawak g office..hahahaha...

Back to basic la sekali sekala...asyik makan western je kan...ihiksss...

p/s : Takde gambar pisang Sally sbb dengan rakus dah masuk dalam perut..muahahaha

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!