Menjahit tudung lagi yaww~

8:48:00 AM Sally Samsaiman 22 Comments

Tajuk...tu dah membayangkan tahap obses Sally kali ni...tapi Sally bukan obses beli tudung Aidijuma atau Fareeda ek...Sally tgh obses menjahit tudung sendiri...ini semua salah kakak Sally la...sebab dia yang beli buku tutorial nak jahit tudung...tak pasal-pasal Sally terjebak sama...Sebenarnya ini bukan kali pertama Sally cerita pasal menjahit tudung...Sally pernah jugak mention dalam entry SINI dan SINI...



Ini masa tgh sibuk memilih kain dekat Gulatis...sebab Jakel tak bukak masa raya aidiladha lepas...jadinya berjalan la ke Nagoya, ke Kamdar dan sampai la ke Gulatis...time ni mmg rambang mata kot nak membeli...macam-macam kain la yang nak dibeli...kalau ikut hati...habis diborong...tapi ikut baki akun bank...kita beli yang sekadar mampu jela...hahahaha...




Sampi je rumah...masing-masing terus ambik tugas...sementara kakak Sally potong kain, Sally potong la awning tudung...hehehe...biasa la...saya kan adik...bagi kakak buat yang susah...muahahahaha....takde la...Sally tgh leka potong shawl Sally...untuk buat tudung awning, kitorang beli 3 jenis kain yang bercorak...lepas tu Sally beli kain chiffon untuk buat shawl pulak...

Mari menjahit shawl...kekeke...alaa...jahit tepi je pun...lepas ni ingat nak buat yang ada design sikit la...tapi tengok la nanti macam mana...hehehe...



Yeay! alhamdulillah...dapat 3 tudung awning yang berlainan corak...dan satu shawl..hehehe...mmg menjadi obsesi betul menjahit ni kan...kesian mama kena paksa jadi model tanpa gaji...mmg puas hati...walaupun yela tangan tak bedung menjahit kiri ke kanan kan...hahaha...takpela...janji siap...mihmihmih...

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!