Aishah Radhiah Beauty & Spa, spa yang paling best di Ampang!

2:40:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Kadang-kadang kan...Sally ni yang bekerja sambil belajar ni...Sedikit sebanyak sebenarnya Sally letih...letih sangat...tugas hakiki kat office, tugas sebagai pelajar...tu belum masuk lagi online business Sally dengan kakak dan jugak sekarang ni Sally sibuk belajar menjahit tudung dan shawl...kadang tu terasa, eh...dapat daripada mana tenaga kau ni..? kekeke...

Bohong la kalau perempuan tak pernah terlintas nak ke spa, manjakan diri...redakan urat-urat yang dah bersimpul bagai...Sally pun tak terkecuali...Seperti yang Sally dah brief sedikit dalam entry jom relaks di spa!...Sally sebenarnya takde buat pape pada hari Sabtu lepas...dan dapat pulak merasa spa kan...g jela...hehe..


Selalunya nak g spa, kena cari jauh-jauh tapi kali ni tak payah...senang je...dekat sangat dengan rumah Sally...Lokasinya betul-betul di shoplot dekat area Ampang Point bertentangan dengan KPJ Ampang Puteri Specialist Hospital, bersebelahan dengan kedai barangan sukan Al-Ikhsan.



Start nak naik je dah rasa best...masuk je...dengan keadaan yang tenang...alunan muzik yang lembut...memang membuai betul...Nak datang kesini kalau boleh buat la appointment dulu...macam Sally..eh..hahaha...serius la...baik kita booking awal-awal...sebab senang...confirm time kita masuk dah tentu-tentu turn kita kan...Sabtu tu Sally buat appointment pukul 10 pagi...

Masuk je, duduk kejap kat kerusi comel dengan bantal warna warni tu...Sally terus pilih pakej Permaisuri (Full Body Massage + Full Body Scrub + Full Body Mask & Aishah Radhiah Deep Cleansing Facial) yang berharga RM250 dengan durasi masa 2 jam setengah untuk setiap sesi...itu pun tak cukup...siap Sally tambah Milk Bath & Flower Bath lagi...menganjak ke 4 jam kot...hahaha...dah nama pun nak manjakan badan...mmg manja habis Sally hari tu...Kalau ikut hati nak tambah Herbal Sauna pulak, tapi sebab Sally kan puasa...takut dehydrated pulak...so, next time!

Jangan risau kalau rasa macam mahal...sebab ada ala-carte treatment jugak...means boleh pilih kalau nak Herbal Sauna je ke... Nak Full Body Massage, Full Body Scrub,  Full Body Mask, Flower Aura Bath + Milk Bath, Milk Bath, Chocolate Bath, Foot Spa, atau Waxing (hand & leg) je...tapi Sally sarankan korang amik jela pakej either Bidadari, Permaisuri, Puteri Coklat atau Ratu...sebab lagi berbaloi...serius tak tipu...!



Gambar masa sesi massage tu mmg tak boleh nak ambik la kan...tapi Sally mmg suka dengan layanan daripada staff Aishah Radhiah Beauty & Spa ni...dorang mmg friendly dan tak lokek dengan senyuman...sentiasa senyum je melayan Sally yang asyik mintak itu ini...

Time kena massage tu, Ya Allah...rasa macam penat sejak seminggu sebulan setahun lepas semua hilang sikit demi sedikit...hampir terlena jugak la Sally masa tu...tapi tak jadi sebab tgh feeling kena massage...hahaha...




Time ni masa nak Milk Bath & Flower Bath.. Feeling macam puteri zaman dulu-dulu berendam...cuma bezanya dalam bath tub la...hahaha...mmg wangi...dalam ni Sally sempat jugak lelap sebelum staff dorang ketuk pintu...hehehe...kalau dibiar lama lagi...Mau tidur sampai waktu berbuka..hahaha...air suam-suam...bau bunga ros yang wangi...wehh...feeling ni...no words can explain!

Lepas dah mandi susu & mandi bunga...terus bilas badan...dan sedia untuk facial...kali ni mmg Sally surrender...terus tidur kot! Hahahaha...lupa nak tanya kat staff, Sally berdengkur ke tidak..hehe...takde la...mmg lena...sebab badan dah kena massage...lepas tu muka pulak kena belai...haihh laaa....entah apa yang dia buat kat muka pun tak sedar...tapi Sally dapat rasa macam dia bersihkan black head kat hidung!



Apa yang Sally suka pasal spa ni...enviroment dia...instrumental music...memang relaxing! Kepala yang penuh benda nak fikir ni pun boleh terbang sekejap lepas kena belai...kena urut...Sekali sekali apa salahnyakan. Daripada kita asyik "terapi" dengan shopping tak berhenti-henti...apalah salahnya kita spend duit untuk health and well-being kan...Lagipun bukan badan orang lain...badan kita sendiri jugak...Badan sihat, otak cergas, hati pun gembira nak teruskan kehidupan yang mencabar..gittew~

Aishah Radhiah Beauty & Spa dah ada 5 cawangan termasuk yang dekat Ampang ni yang merupakan cawangan mereka yang ke-3...Cawangan lain antaranya di Bangi, Seremban, Kota Damansara dan Shah Alam...means that...mmg dorang ni sangat trusted dah la dalam industri spa..eh, spa ada industri ke..? Hehehe...


Aishah Radhiah Beauty & Spa (Ampang)
No 60M, Jalan Mamanda 9,
Taman Dato' Ahmad Razali,
68000 Ampang, Selangor.
03-4251 0000

Dibuka setiap hari dari 10.00 pagi sehingga 6.00 petang

p/s : Jangan lupa pergi tau! ^_^

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jung Yong Hwa, Happy 5th debut anniversary!

1:20:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Hehehe...harini merupakan hari yang gembira untuk peminat Jung Yong Hwa daripada kumpulan CNBLUE...sebab harini merupakan hari ulangtahun kelima Yong Hwa debut sebagai artis, penyanyi dan pelakon dalam industri hiburan Korea... Happy #Yonghwa5thAnniversary!


Hashtag #Yonghwa5thAnniversary agak trending harini...haihh...diam tak diam dah 5 tahun Sally dok minat kat dia...ever since dia berlakon dalam drama "You're Beautiful"...yang mana merupakan titik pertama dia debut sebagai artis sebelum bergabung dalam kumpulan CNBLUE sebagai vokalis dan ketua kumpulan...

Buat masa ni Sally belum lagu jumpa artis lain utk diminati...so, lets stick to Yong Hwa-ssi ye buat masa ni...Harapan Sally semoga Yong Hwa dan CNBLUE akan terus maju dan maju kehadapan...

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain

1:04:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

http://anne-nurain.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!