I am super duper busy!

3:30:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Hi korang!

*Sticky Post*

Sorry sangat ye...Sally tak blogwalking pun semalam dan harini pun sama, sampai la ke Ahad atau Isnin berlarutannya...I'm too busy...sebab akauntan Sally dah nak berhenti kerja...So, dia tgh dalam proses nak divide kerja kepada Sally dan jugak kawan Sally...sebab buat masa ni belum lagi ada orang ganti tempat dia...huuuu!~ Banyaknya!

Minggu ni pulak dah start kelas untuk semester 5 pengajian Sally di UiTM...whole day class, daripada pagi sampai la kelewat petang...haihhh! sumpah penat rasanya minggu ni...hopefully balik badan tak meragam la...InsyaAllah...Kebanyakkan post semuanya Sally buat auto-publish sebab tak nak biarkan blog Sally suram muram macam tuan dia yang kepenatan dan kesuraman..gittew!

Till then, harapnya korang sihat la ye...InsyaAllah minggu depan kalau Sally dah free sikit, Sally start blogwalking balik ye...maaf!


p/s : Tepek gambar Sally supaya korang tak lupa muka Sally sebab 3 hari korang tak nampak nnt kan :)

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

True friends is........

2:30:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


The language of friendship is not words but meanings.

The friend is the man who knows all about you, and still likes you.

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mama, adik-beradik dan telur goreng.

10:04:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments

Tetiba teringat pasal telur masa breakfast tadi...Korang mesti tau telur mate kerbau kan...alaaa...telur goreng je pun...tapi kan...lain orang lain cara goreng dia kan....

Masa muda-muda kecik dulu (sekarang muda-muda remaja), Mama kalau goreng telur mata kena ikut kehendak anak-anak dia...Kalau abang Sally punya kena garing ditepi dan telur kuning tu kena pecah dan masak sepenuhnya....

Berbeza dengan Sally punya dan kakak...Kalau kakak punya dia tak nak garing dan telur kuning tu tak boleh pecah dan kena separa masak....Sally punya pulak kena garing ditepi dan telur kuning tu kena half cooked sama macam kakak Sally punya....

Google's

Bila teringat balik...rasa bersalah pulak kan demand kat mama...tapi nak buat macam dah nama pun budak kan...mmg la demand dia tu kadang-kadang lain macam sikit...Tapi Sally salute la kepada mereka yang bergelar ibu ni...sebab seorang ibu akan buat apa sahaja untuk anak dia kan...

I'm proud to have my IBU and MAMA in my life..! alhamdulillah...


5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

My tired weekend started!

8:00:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments


Hi! Masa korang baca ni Sally dah ada kat kelas...ni schedule Sally untuk semester ni...padat....semuanya merupakan subjek yang 4 credit hours...which is I used all the maximum required credit hours for this semester...Mmg stress gila bila tengok jadual...rasa macam haihhhhhhhh~

Tapi takpe la...Itu la dugaan orang yang belajar sambil bekerja kan...Lagipun ini jalan yang Sally sendiri pilih...so, tak boleh la nak merungut kan...lagipun ini untuk masa depan kita...apa la salahnya korbankan masa sedikit untuk menimba ilmu kan...?

Korang buat apa weekend ni...? Ada ke yang pergi kelas macam Sally jugak...?

Papepun, happy weekend guys!

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!